reklama

Ciąża po 40

Cześć Dziewczyny :-D
Powoli ubieram się do wyjazdu. Jakoś tak dziwnie mi jest. W nocy się budziłam lekko zdenerwowana, ale udało się pospać:))))
Dam znać sms gdy Wandzia będzie już ze mną. Pochwalę się moją żmijką a jakżeby inaczej :-D Dziękuję za kciuki, bardzo się przydadzą w opanowaniu paniki i zeby tylko Maleńka zdrowa się urodziła. To jedyne marzenie teraz. Niech boli jak chce byleby wszystko było w porządku.
Do usłyszenia za kilka dni!!! Buziaki :-D

reklama
czekamy na wieści Aniu, czekamy i wspieramy duchem!!!!!

Zaczynam przygotowania do świąt...jak ja to kocham..mój stary znowu pojechał sobie na delegację do piątku :sorry:
O dziwo pięknie dziś u nas:-)

Anka, kciuki i w ogole cieple mysli. Czekamy na wiesci i zmijke po tej stronie brzucha.

Ktos tu (margot?) o rozstepach wspomnial... W tej ciazy nie zrobil mi sie ani jeden rozstepik. Znaczy sie ani jeden nowy bo to co zrobila z moim brzuchem pierwsza ciaza... Jesien Sredniowiecza normalnie, albo glizd milosne manewry. A teraz co prawda skora sie naciagnela i rozstepy razem z nia, ale pozostaly wszystkie biale jak zwykle.

Karol opanowal nocne spanie!! Chyba juz na stale bo juz ktoras noc z rzedu ze idzie spac kolo 9 i budzi sie miedzy 5 a 6:30, zalezy jak tam mu podejdzie. Za to przelewa pampera na wylot. A podobno to takie dobre pieluszki... W sumie tetre mi tez dzieci przelewaly wiec przestaje dostrzegac roznice bo po nocy i tak mam lozeczko do przebrania.

3. Huggies do 9kg, Pampers do 8kg. W tej chwili akurat mamy Pampersa, bo w zasadzie kupujemy to co wpadnie w rece (a scislej co tansze w danym momencie) kierujac sie wylacznie rozmiarem. 8kg Karol raczej jeszcze nie wazy, skoro 2 tygodnie temu wazyl 7,300. Pampersy "trojki" sa na niego dobre rozmiarowo - nie tonie w nich ani go nie cisna, zapinam praktycznie do "mordki" na rzepie.

Biało wszędzie, mokro wszędzie co to będzie, co to będzie.
Zima wróciła.

Dzień dobry :)

kłaczek : od 21 do 5-6- marzenie :) Super :)

Czekam na wieści od Ani. Ktoś wie o której to CC ?

To oilatum chyba cuda czyni. Ślady o polowe mniejsze, oby tak dalej :)
Trudno mi zrozumiec czemu jest takie drogie. Toc to parafina ciekla i substancje pomoncicze a nie wyciąg ze złota.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hełoł :-D
rozprężenie sie wkradło w szeregi :-D
Ania cc ma mieć ok 11 ale jeszcze NIC nie wiem ...
jak tylko dostane jakiś znak od razu info wrzucam ... tylko, że teraz lecę do neurologa nr 2. Młody ma uj,ema toksoplazmozę zobaczymy co dalej :-)
Kłaczek Młody też nie waży jeszcze 8 kg a juz jedziemy na 4 bo 3 były na niego za krótkie zdeycydowanie. Jest taki rodzaj pampersów : Premium Care - odnoszę wrażenie że są bardziej chłonne - Młody jest w nie pakowany na nockę i spacer - w domu zwykłe pampki albo coś innego - ostanio np najmniejsze pampersy jakie były to 4+ :-(

klaczku ja mlodemu zmienialam pampera na spaniu zeby mu sie nie przelalo. No i czym luzniejszy pamper tym gorzej bo sie przelewa. A ja stwierdzilam po pewnym czasie ze Huggiesy bardziej chlonne bo jakby grubsze, ale fakt tez kupowalismy te ktore byly akurat na SALE ;-)
No i gratuluje przepspanych nocy! Jak wstanie o 5 to juz nie spi?

Florentyna jesli bedziesz miala zzo to tez nie bedziesz sie ruszala i spacerowala, wtedy juz sie lezy i czeka a parte. Ale bylo mi to obojetne bo po skurczach nie mialam sily nawet na myslenie.

Czekam na wiesci od Ani..

A mnie od wczoraj wszystko swedzi:/
Najpierw dekolt i cycki, w nocy rece, teraz tez rece cale, dlonie spuchniete od rana, glowa nawet, szyja itd. Co jest do cholery?

reklama
A mnie od wczoraj wszystko swedzi:/
Najpierw dekolt i cycki, w nocy rece, teraz tez rece cale, dlonie spuchniete od rana, glowa nawet, szyja itd. Co jest do cholery?

To jest właśnie końcówka ciąży :D Mnie dopadały swędziawki gdy położyłam sie do łózka. J. nie mógł zasnąć bo tak mnie swędziało ze się rzucałam . Myślałam ze nogi mi nie puchly, teraz widze ze jednak tak. Mialam problemy z pantoflami. Do tej pory (przed ciążą ) były luźne, po porodzie obtarłam pięty i palce. Tak samo zobraczka. W ciazy zdjelam bo rece podretwiale. Myslalam ze wraz z porodem minie. A dopiero teraz mija. Juz mogę włożyć ale jeszcze ciasno.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry