Witam się

Myśmy nie kastrowali Tabrisa, ale on nigdy nie schodzi nam z oczu i nie ma możliwości pójścia sobie w konkury do żadnej psiej panny. Gdyby była potrzeba to nie zastanawiałabym się pięciu minut. Opinie dotyczące kastracji psów są różne i zmiany hormonalne, jakie potem nastepują nie bardzo mi się podobają. Chodzi mi tylko i wyłącznie o zdrowie naszego krokodyla. Dlatego z pełną odpowiedzialnością pilnujemy go na spacerach żeby "dziadkami" nie zostać. Chociaż ludzie chcieli szczeniaki po nim, to my mówimy NIE. Szczeniaczków rodzi się 5, ktoś weźmie jednego, drugiego a reszta? Przyjmuje się odpowiedzialność za całą gromadkę a nie tylko za te na handel.
Natomiast wszystkie koty mojej mamy są wykastrowane i wysterlizowane. Dzięki temu mamy pewność, że żaden bezdomny kociak w okolicy nie urodził się przez nasze zaniedbanie....
Nocka minęła całkiem fajnie

Batman zmienił się malutkiego Gacka i urzędował tylko od 2 do 3

) Poza tym Robert nie spał do karmienia i czuwał a dzięki temu ja zapadłam w głęboki sen a nie półdrzemkę z nasłuchiwaniem co się dzieje. Chyba jak każda z nas słyszę na śpiąco każdy ruch i miauknięcie z łóżeczka. Nie ma co się oszukiwac, że to drzemanie nie bardzo regeneruje organizm. Pospałam więc mocno od 23.00 do 2.00 i czuję się teraz jak inny człowiek

Za dwie godziny jadę na zdjęcie szwów

na szczęście to nie boli tylko jest bardzo niemiłe. Przy okazji dowiem się w szpitalu co mam zrobić z hemoroidem, który wyskoczył mi w poniedziałek bo ból jest nie do zniesienia a "kolega dupny" jest duży i uniemożliwia chodzenie, siedzenie i leżenie

Dobrze, że Robert ma urlop do końca tego tygodnia, bo nie wiem jak bym sobie poradziła z prostymi czynnościami jak np wstanie z fotela z Wandą na rękach

a tak odbiera ode mnie malutką i ja jakoś gramolę się ze łzami w oczach do pionu.
Muszę się wyleczyć, bo rośnie sterta prasowania a ja do deski nie stanę ani nie usiądę...
Doczytałam, że hemoroidy mogą być ukryte w ciąży i potem wyskakują podcza akcji porodowej ze względu na nasilenie się skurczów macicy, poza tym kobiety po CC ze względu na ból mają problem z wypróżnieniem się i to jest główny powód do tworzenia się hemoroidów. Nauczona smutnym doświadczeniem radzę Wam brzuchatki zaopatrzyć się w coś, co ułatwia pobyty w toalecie, bo schorzenie to dotyka 80% kobiet w ciązy i połogu