reklama

Ciąża po 40

Hej , hej !

Dopiero wstałam :D Julka jeszcze śpi :)

Wczoraj miałam stresa bo mała od prawie 48 h nie robiła kupy a apetyt miała taki ,że miałam wrażenie ze ma wylot przez który od razu to mleko wylatuje i dlatego moze zmieścić 180 ml. Na szczęście o 7 rano wyszedł 15 cm wąż a potem musztrada i nic nie bolało przy tym.

Aniu - zmartwię Cię. U mnie oczyszczał się długo bo jeszcze 2 tyg po połogu czyli jakieś 8 tyg.

Pamiętam swoje pierwsze dni i tygodni po urodzeniu Julki. O 20 zasypiałam an siedząco na kanapie ,często z Julką na reku.
Minie, jak to moja koleżanka mówi wszystkim moja.

reklama
Zoyka, Aniu ja mialam krwawienie 6 tyg a po tygodniu przerwy dostalam taka @, ze sie nie moglam pozbierac, az do szpitala dzwonilam.. Ale ja sn.

Suka odwieziona na operacje, my jak zbite psy, mm marudzi, ze to przeze mnie bo ja chcialam, on nie chcial i poszedl pod koldre.
Mnie drugi dzien leb peka i mi niedobrze strasznie...mam wrazenie ciagle, ze musze cos zjesc albo wypic ale nic nie pomaga:(

Ollena my prawie na tych samych wózkach .Ty o tydzień później masz rodzić ale niestety objawy to już zaczynasz mieć.Ja jak na WC siądę to bym już chętnie parła bo mamtakie uczucie ciągnięcia ,a z tym głodem i piciem tez coś takiego mam.Przybrałam już 19 kg i wolałabym już nie tyć ale :eek: dziecina głoduje więc co chwila coś jem lub piję.Pies ciutkę pocierpi ale już pilnowac nie będziesz musiała.Moje pchły to w mieszkaniu siedzą i do kuwety chodzą bo na spacerek to raczej na rączki się pchają a jak cieczkę mają to bez spacerków żyją najwyżej ogródek ponad 2 metry szczelny parkan więc nieproszonych gości brak i tak szczęśliwie żyją już od j4dna 5 druga 6 lat ,a duża suka w ogrodzie już lat 9.Ale ja pilnuję na tyule skutecznie ,że do tej pory nic się nie stało.Zaznaczam ,że to nie moje pierwsze psy ,a ściślej suki.Raz tylko ponad dwadzieścia lat temu trafiły się swzczeniaki ale tylko dlatego,że jak przyszliśmy mieszkać to ogrodzenie było mocno niepewne.Ale dawno to było i na szczęście mało dzieci miała i szybko domki znalazły.

Nie wiem co sie dzieje, slabo mi ciagle, mdli mnie, boli w podbrzuszu, maluch tak sie rusza, ze wbija mi cos w szyjke, chodzic nie moge. Stan gotowosci podniesiony, zaraz mm bedzie mi pakowal walizke.
Zgaga wrocila ze zdwojona sila, boje sie jesc.

Dziewczyny no niestety ostatnie tygodnie sa lekko do bani. Wszystko ciagnie, boli i ma sie wrażenie że zaraz będzie poród. Tak lekko nie ma i trzeba się męczyć do tego 40 tygodnia - kilka dni w tą czy w tamtą stronę. Można sobie pozrzędzić i ponarzekać jak lżej na duszy, ale wiele to to nie zmieni:)))

Wrociłyśmy od pediatry z patronażu. Wandzia ładnie przybiera na wadze (3295) i jest bardzo silna jak na te swoje 3 tygodnie. Rozwija się prawidłowo i tylko trzeba jej bardziej skórę natłuścić bo jest ciutkę za sucha a jak balsam nie da rady to mamy receptę na maść do natłuszczenia.

Zoyka nie pocieszyłaś mnie szczerze mówiąc, miałam nadzieję że góra tydzień mnie czeka z podpaską jako koleżanką. Zapomnialam juz jak to jest latać non stop gdy się organizm czyści...

Ostatnia edycja:
anka pocieszylas;) w czym kapiesz mala? jeszcze nic do kapieli nie mam:/

Mam noz w pochwie,chodzic nie moge.. co za cholera?

Suka juz po operacji,dodatkowo ma cos ze skora,alergie chyba,dostanie antybiotyk i masc... jak nie urok to s..

witajcie wtorkowo,

Ania - w tym roku dopiero zauważyłam (ale refleks), że niedaleko naszego domu jest ogródek, a w nim kwitła forsycja i jest bez!!!!!!

My trzymamy sie całkiem nie źle (po cichutku piszę, żeby nie zapeszyć), od dwóch nocy nogi nie cierpną i biodra tak nie bolą..... tylko budzę się wcześnie rano, bo robi się widno i nie mogę zasnąć z powrotem. Coś za coś.

reklama
katrina widno sie robi? nie zauwazylam ;-)) rolety zasuniete, ciemno jak zwykle;-)
Do PL jak jade zawsze to mam problem bo o 6 widno i troche mija czasu zanim sie przyzwyczajam.
A teraz burza idzie...grzmi i chmura taka jak nigdy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry