reklama

Ciąża po 40

Hejka!

Zoyka oglądałam "Przepis" wczoraj...boski! - Beatka w restauracji każąca swojej córeczce być cicho...umarłam:-D:-D:-D Tuż po filmie zasnęłam i dziś do 6 prawie pospałam wiec jest git!;-)
Zoyka, ja całe AGD do obecnego mieszkania kupowałam w necie, po sklepach wogóle nie ma wyboru, a jeszcze trzeba poświęcić czas, paliwo itp. itd. no i nie wspomnę o cenach, nieporównywalne!!! Do nowego domu też tylko net!!!! W sklepie ewentualnie pooglądam na żywo estetykę danej firmy, ale i tak mam 2 faworytów, Bosch i Elektrolux;-)

24 stopnie...wooow, to luuuux..u nas nie może się rozbujać:no:

Ollena może poczekaj z tymi wymazami do "po ciąży"....wiesz, że teraz organizm nie taki , obciążony, nie potrafi sie dobrze obronić przed infekcjami....

No tak Basia ewidentnie przesadza:no:

reklama
Dzień Dobry :)

Przespać 8 godzin. Bezecenne.

Julka odkryła ze ma głos i zaczyna głośno piszczeć.

Aniu a co to za żel ?
Pampersów z Rossmanna jeszcze nie próbowałam, przerobiłam te z Żabki ( DADA ), Hugissy . Pierwsze przemakały i śmierdziały, drugie obcierały i przemakały. Kiedyś spróbuje z z Belli.

Ale śmieszne okrzyki radości słychać koło mnie. Julka nie jadła od 22 (wow!)

Dzisiaj idziemy na szczepienia. Niestety.Oby bardzo nie bolało.

Do lekarza najlepiej w pajacu, coby szybko ubrać.
Aniu nawet na moja Julkę mówią On. Jak zwracam uwagę ze to dziewczynka to prostują ze przecież miały na myśli "ON" niemowlak znaczy. :)

Majuska- ja upatrzyłam kuchenkę Mastercooka , srebrny inox, z termoobiegiem, płytą ceramiczną, rożnem itd.

Boscha nic nie mam , a Electroluxa mam lodówkę i tez lubię te firmę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hełoł :-)
to ja prawie zombiak :-)
Etola dziś przegięła - tzn ona w ogóle przegina - wydaje odgłosy takie, że Młody od razu się budzi... Kocur darł pysia ale jakoś nie budziło to Młodego a ta ... pomijam jej pomysły w stylu: o 4 nad ranem wchodzę na szafkę nocną przy okazji zrzucajac z niej wszystko ... Tak głupiego kota jak etolka nie mieliśmy i nie znam drugiego tak głupiego kota
Ollena ja Młodego kąpałam i nadal ka[pie w Emolium. Oilatum, Balneum ... Młody miał bardzo delikatną skórę - bardziej delikatną od średniej niemowlęcej - potrafiły go obetrzeć pampersy, szwy od ubranek (zwłaszcza pod paszkami) i żadne mazidłą do kapieli ani oliwkja rady temu nie dawały. Newralgiczne miejsca natłuszczałam Bepanthem maścią :-) a co to specyfików -mnie najbardziej uczula emolium :-D
Katrina na mej trasie spacerowej są dwie magnolie, któe właśnie rozkwitły :-) zamierzam poczytać nt. owych i posadzić przy naszej kamienicy.
Zoyka miałam pieluchy z belli i jak dla mnie totalna porażka. Swoje AGD kupiłam w sklepie dla idiotów, akurat dali nam dobrą cenę. Ogólnie sprzęt fajny, działa świetnie ale serwis koszmarny i już wiem że drugi raz SMEGa nie kupię.
a ze szczepieaniamio będzie OK.
Ania - jak Młody był mniejszy to łaził w Huggisach i Pampersach - tych New bornach i byłam zadowolona choć miałam podobny do Ciebie problem :-D no i w baby dreamach z rossmanna - w które kupuję nadal.
Z Biedronkowych nie byłam za bardzo zadowolona ale zamierzam dać im szansę - znajome mi mówiły że tesco tesco sa całkiem a druga polecała lidlowe. Natomiast jestem zadowolona z chusteczek z biedronki.
A w ogóle to gratulacje z przytostu Wandzi. U mnie jakoś nie było takiej wizyty i jak pytałam pielegniarki która by ła u nas to wręcz mówiła że lepiej do lek nie chodzić - bo sie dziecie może zarazić np z perspektywy żałuję, że nie poszłam mimo wszystko :eek:
Majuska jak Twe przeziębienie - wirus poszedł precz ?
Kłaczek przeprowadź rozmowę dyscyplinującą ze swym lapkiem :-D a jak nie to młotkiem go, młotkiem ...
Azula bądź dzielna jeszcze chwila.

Ostatnia edycja:
Oj cześć dziewczyny.Co do pampków to brak mi wiedzy i doświadczenia i tak mam w domu zamiar tetry i tych wielorazowych używać przynajmniej początkowo poza tym zakupiłam te hugisy i pampersy i zobaczymy.U nas w biedronce nie ma tych dada w mini rozmiarach.Co do natłuszczania to ja oliwkę stosowałam i lałam dość obficie nawet na główkę i skóra była OK i żadnej ciemieniuchy nie było.Anka u mnie mimo ,że chłopcy w miarę chłopięco bywali ubrani każdy się zachwycał jaka śliczna.No cóż może by tak dzidzie nago wozić coby się nie mylili;-).Poza tym dogorywam .Wczoraj była rocznica śmierci syna więc się pozjeżdżaliu na msze no i przy okazji zrobiliśmy fotkę brzusiów .Synowa 33 tc w ciemnej bluzce ,ja 38 tc.Naprawdę mój wnusio to jakiś duży chłop:-):tak:Zobacz załącznik 459094

Azula to miałaś ciężki dzień. W porównaniu z synową to masz malusi brzuszek. Wnuk szykuje Ci się wyjątkowo duży.
Podziwaim Cie za tetre - na samą myśl o moczeniu, praniu i prasowaniu robi się słabo. Poza tym jak policzyłąbym: wodę, energie (pranie +prasowanie), proszki no i czas to nie wiem czy to jest takie i mimo wszystko aż tak eko ... Skoro ktoś wymyślił pampki to czemu mam wracać do epoki kamiennej ?
Aniu miałam maść tzw. szpitalną na odparzenia i była o niebo lepsza niż tak z tuby. także "opłaca" się zrobić - bo na 99% jest lepsza od wszelkich sklepowych specyfików.

Sandy dziekuje Ci bardzo. Myslalam o tym wymazie wlasnie. Ale to trzeba w domu zrobic czy mozna podejsc do labo i oni pobiora?
Wstrzymam sie na PO ciazy, bo i tak bede to robic w PL nie tutaj, czyli w lipcu dopiero:/
Ale gardlo boli coraz bardziej, mam serdecznie dosc leczenia sie co chwile:(

To ja juz zglupialam i nie wiem co kupic do kapieli...

Suka noc przeszla bardzo dobrze, spala jak zabita, czyli jak zwykle. Kolnierz specjalnie jej nie przeszkadza..jeszcze.

Gratulacje dla suki.Współczuję gardzieli.A co do tetry to tak zamiaruję przez lato zawsze w odwodzie będą pampki jak będe mieć dość to przecież nie będę się zamęczać.A przez lato to w ogródku taka tetra raz dwa schnie.Zresztą zobaczę jak to ekonomicznie wychodzi i czy w ogóle warto.No synowa to ma dwa razy brzuchol taki jak ja ,a jeszcze 6 tygodni do rozwiązania ale ona młoda i śmiga jak struś pędziwiatr nie to co ja:no:.

Hej,
po poprzedniej nocy, spędzonej na drapaniu się i bezsensownym snuciu po domu dziś było super - spałam z przerwami 12 godzin!!! Próbowałam wczoraj robić jakieś ćwiczenia skłaniające młodego do obrotu, obrócić się nie obrócił, nadal czuję łeb pod żebrami, ale przynajmniej zlazł mi z wątroby.

Azula ciekawe ile wnusio bedzie wazyl, ale moze wod ma duzo a maly bedzie malenki. Okaze sie, podobno wielkosc brzucha o niczym nie swiadczy. ;-)
A wczorajszej rocznicy wspolczuje i przytulam.
A ja tez mloda a nie smigam jak strus, wrecz przeciwnie ;-))

reklama
Florentyna nic się nie martw u mnie w 36 się przekręciła i to też nie tak hop -siup ale pomalutku bo jak dostawała czkawki(a tylko czkawkę miała przy tym kręceniu chyba stres) to tak co 2-3 dni czułam tą czkawkę na początku u góry potem z boczku potem na dole z jednej strony i na koniec na dole z drugiej strony.Ginka potwierdziła położenie główkowe .Ty tez sie nie martw ćwicz .Jedna noga do góry druga na ziemi jak leżysz na plecach na łóżku i tak parę razy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry