reklama

Ciąża po 40

Ollena - ok. 5 jest widno - my mamy białe żaluzje i rano w pokoju jest zupełnie widno, a jak słońce rano świeci (mamy okna z sypialni od wschodu) to kochana trzeba zmykać z pokoju, bo widno i duszno.

reklama
Ollena kupilismy taki żel do mycia z olejkiem, od razu do mycia całego ciałka i włosków. Bardzo ładnie pachnie, a skóra po nim robi się gładka i "śliska". Zobaczymy czy takie natłuszczanie z nawilżaniem wystarczy Wandeczce.

Glowa mi pęka, zbliża się deszcz a może i burza. Wiatr dziś porwał mi pranie i zwiał z balkonu. Robert biegał po krzakach i zbierał pieluszki :)))

Witam wieczorową porą :-)
rano pani rehabilitantka ... potem teśc wietrzył młodego ja spalałam białe michałki na siłowni :-)
liczyłam na spacer po obiedzie ale pogoda zrobiła się okropna - zimno, wiatr i deszcz ...
kiedy ta wiosna i te temperatury wiosenne się pojawią ?? z tego co pamiętam z tej twojej pogody to dziś miało być 26 stopni ... echhh

A niech będzie ślicznie i cudnie i niech świeci słoneczko ,a już na pewno jak urodzę .Ale i waszym dzieciaczkom ciepłych ,wiosennych spacerków życzę.Ale te 26 to jak na razie dla mnie dość wysoka temperatura ale i deszcz też przy moich reumatykach jest nieładny więc wypośrodkujmy słoneczko i 22 stopnie w cieniu:-)

Pola juz po sterylce, siedzi w kolnierzu i ma tak wytrwac 2 tyg:/ wyje strasznie, dostala tabletke przeciwbolowa i zobaczymy jak bedzie w nocy..
8 maja sciagniecie szwow ciekawe czy pojade z nia
wink2.gif

Katrina o 5 moj wstaje do pracy i jeszcze ciemno mam w pokoju jak w d... ;-)

Anka no ja chyba kupie Oilatum bo nie mam innego pomyslu a chce cos zeby dodatkowo nie musiec smarowac natluszczajaco..

hejka

Szybko mi dzisiejszy dzień minął.Odebrałam becikowe , potem spacer w parku bo pogoda cudna(było 24 stopnie).
Objechałam sklepy AGD w poszukiwaniu kuchenki z płytą ceramiczna w kolorze inox i lipa. Słupsk to dziura jednak. Albo nie było w takim kolorze albo Tej firmy którą chciałam. Zostaje mi chyba net albo Allegro.

Olena, Ania - ja kupiłam Oillatum. Fakt, Julka ma lepsza skórkę po kąpaniu ale i tak nie taką jaką powinna. Moim zdaniem jest mimo wszystko za sucha. Buzia za to po kremie Oilatum Soft superowa jest.

I nareszcie dobrałam idealne pieluszki w dobrej cenie. Pampers pomarańczowe. Za 84 szt 39 zł to dobra cena. Nie cisną jej, nie przesiąkają i pachną rumiankiem.

Katrina u nas tez już kwitną forsycje które uwielbiam :)

Dzisiaj po jedzeniu Julka znowu się rozdarłam, zaczerwieniła na maksa, piszczała i raczki do góry. To chyba taka kilusekundowa kolka. To było chwilę po jedzeniu a wciągnęła za dużo bo 150 ml. Ehhh...

Teraz czas na relaks i mój ulubiony film. Majuska ! Zaczyna się "Przepis na życie " :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka a tym kremem Oilatum cale cialko mozna smarowac? No nic sprobuje z plynem najpierw samym, Patryk mial po nim super skore.
Przepis na Zycie ogladniety, love it :-)

Dziewczyny jakie ja moge zrobic badania pod katem mojego gardla? wymaz jakis, cos innego? martwi mnie to, ze znowu boli mnie gardlo... wczoraj wieczorem, dzis wieczorem a przeciez niedawno bralam antybiotyk:/ jestem w tej ciazy ciagle chora..:( boje sie, ze po porodzie calkiem sie posypie..

Zoyka - ja kiedyś mieszkałam we Wrocławiu w takiej willi poniemieckiej na 10 rodzin i prawie wkoło domu rosły piekne, wysokie jak żywopłot forsycje, z boku domu rósł wielki bez biały i fioletowy, z drugiej strony 2 drzewka pigwy, a z tyłu domu kasztan jadalny... czasami tęskni mi się za tym domem.

Ollena - jak dzis wstane do wc, to sprawdze, która godzina jest na zegarki i napiszę jak wczesnie robi się widno.

Witam
Ollena -najlepiej zrobić wymaz z gardła plus antybiogram

Na pobranie wymazu z gardła należy zgłosić się na czczo lub minimum 3 godz. po spożyciu posiłku.
2. Przed zgłoszeniem się na badanie należy oczyścić zęby samą szczoteczką do zębów lub szczoteczką i łagodną pastą do zębów.
3. W dniu pobrania próbki wykluczone jest stosowanie płukanek, tabletek do ssania i innych środków o działaniu miejscowym dezynfekującym.

Przy pomocy wymazówki ( pałeczki z wacikiem) pobrać materiał z określonych miejsc pocierając je końcówką a następnie umieścić w probówce z podłożem transportowym. Starać się nie dotknąć wymazówką zębów, warg czy innych niepożądanych miejsc.
Uwaga: Korek probówki z podłożem („galaterką”) dobrze jest wcześniej obluzować aby łatwiej było go później usunąć.
cena w zależności od laboratorium -od 35 zł

Oilatum stosowała ,było ok ,ale robiłam też kąpiele z dodatkiem wywaru z płatków owsianych

reklama
Witam się przymulona...
i to wcale nie przez żmijke, ale chłopa który chrapał dziś niemiłosiernie. Dziecko jadło i zasypiało od razu - anioł normalnie:)))
Chyba zaraz wrócę do łóżka, bo zasypiam a i pogoda nie sprzyja optymizmowi.
Czy ktoś wie co się dzieje z Basią???

Misia te 26 stopni to zapowiadają od jutra i mam nadzieję że im się sprawdzi:) chcę jechać w piątek na wieś na dwa dni:)
Ollena kąpałam w oilatum i zachwycona nie byłam. Skóra może i natłuszczona ale na chwilkę a włoski lepiej nie mówić... posklejane, tłuste i brudne. Na szczęście to były tylko próbki, bo bym się wściekła wydając pieniadze na coś co mnie nie zadowala.
Zoyka czekam na działanie tego żelu do kąpieli i jeśli zda egzamin będzie fajnie a jak nie to zrobię ten olejek na recepte, którą dostałam od pediatry. Zresztą sama mi kazała czekać cztery dni na działanie żelu bo nie ma co dziecka smarować wytworami aptecznymi jeżeli zwykły kosmetyk da radę skórę natłuscić i nawilżyć. Poza tym zazdroszczę pampersów :-D My używamy 2-5 kg z rossmana i niestety nawet w najmniejszym rozmiarze Wandzia po prostu tonie... wszystko jej wisi, owijam rzepami dookoła a i tak często pampek zjeżdża za pupę :eek: nie wiem kiedy dorosnie do najmniejszego rozmiaru żeby to jakoś się trzymało i wyglądało. Zresztą z pampersa najmniejsze też są za duże bo próbowałam...
Wczoraj ubierałam biedne dziecko do lekarza trzy razy. Chciałam żeby ładnie wyglądała i podobna była do dziewczynki:) wszystko co fioletowo-różowe wisiało jak worek na kiju... skończyło się na żółtym pajacyku (w miarę wąski i krótki) i do tego dziewczęcych skarpeteczkach:))) Co z tego, że w wózku miała śliczny damski płaszczyk i czapeczkę w kolorze bzu? i tak tego nie widać a jakieś baby w przychodni: jaki on malutki - no wyć się chce gdy płeć mylą, bo maluch ubrany w unisexy niż strój określający kobiecość :eek:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry