reklama

Ciąża po 40

reklama
Majuska - współczuje. Moja Mame te złapało jakieś świństwo.Wymiotuje od 4 dni.

Co to jest ? Julka zasypia i nagle raczki w gore jak kotek i wrzask jakby ja nagle coś bardzo przestraszylo i tak kilka razy.

Ollena - u nas ta zima trwała ok. 2 m-ce (ale my na dalekiej północy), a wiosna była 2 tyg. w kwietniu, zrobiła nam miłą niespodziankę, bo akurat braliśmy ślub, a tu słoneczko dopisało i tak 2 tyg. nam przyświecało. A w lipcu..... lipa była.

Majuska - nawigatorka (pilotka) wszystko musi widzieć. Tylko ma uszka nie foxikowe, ale nam to nie przeszkadza.

Zoyka uwielbiam to u noworodkow/niemowlakow :-) W trakcie snu takie strachy jakies, nie wiem jak to nazwac, ale calkiem normalna rzecz. A najbardziej uwielbiam przeciaganie..

Katrina ależ ja wiem, że w IE zimy potrafią być snieżne i mało miłe.... nienawidząc śniegu wybrałam sobie rejon, gdzie cudowny ciepluśki Goldstrom opływa półwyspem tchnąc ciepłe powietrze na ląd... palmy, żonkile, dzwoneczki i słońce w dni bez deszczu. To jest to co Aneczki lubią najbardziej :-) Dlatego z żalem porzucałam IE wracając do PL, gdzie powitały mnie zaspy, śniezyce i -20 a ja w letniej kurteczce stanęłam na lotnisku:)))
Poza tym cudne fotki i Alinka z foksikiem boska :-D
Florka z tego zestawu najbardziej podoba mi się Maurycy i Maksymilian:))
Zoyka nie wiem czemu Julka tak reaguje, dzieci mają różne sny ale ten jest jakiś nerwowy. Powinna się uspokoić jak ją pogłaszczesz po główce i pogadasz. Musi nabrać pewności, że senne strachy nie zabiorą jej mamy. Tak mi się wydaje....

Zoyka może spróbuj Julkę otulać mocniej kocykiem do zaśnięcia, tak, żeby łapki były przy ciałku, to się nazywa odruch Moro - te łapki w górę ( tak mi to z opisu wygląda) i z wiekiem mija dzieciom, generalnie jest to zupełnie normalna areakcja i nie ma sie czym martwić;-)

Olena , Majuska- te łapki do góry to naturalne, wiem. Ale te kilka razy były inne niż zawsze. Ciężki oddech, wciągała powietrze jakby brzuch wciągała i przerażenie w oczach kolosalne i krzyk. Pomagało gdy łapałam ją za raczki.

Dziewczyny jak długo kładziecie na boczku do spania? Ja za każdym razem na noc ale kajtas się kreci i przekręca mi się na plecki mimo ze ja barykaduje po obu stronach. Ciągle mam schizę ze chluśnie i się zadławi.

Zoyka ja układam za każdym razem na innym boczku, żmija i tak się przekręca ale te najważniejsze 20 minut do ewentualnego chluśnięcia śpi na boku. Potem już na plecach. Także myślę, że nie musisz się martwić zadławieniem, byleby Julka pospała chociaż chwilę na boku. Też podpieram i robię wałeczek za plecami, ale jakimś cudem Wandzia i tak ląduje na pleckach :-D
Po karmieniu, teraz kolejna pobudka około 23.00 pod warunkiem że zaśnie twardo. Po południu to raczej drzemka była z otwieraniem oczek co pół godziny:) może odeśpi teraz, zobaczymy... :))

Katrina foksia cudna.Powiem Ci ,że też z rodowodem widziałam foksa uszy miał do góry .No oczywiście niewystawowy ale też super.Foksy to bardzo żywiołowe i zabawowe są.Zoyka może małej coś się śni.Anka ma rację nie martw się nic jej nie grozi.Flaurka ,a mi z twojego zestawu podoba się Ernest i Maksymilian.Zbliża się wieczór i coraz gorzej się czuję.Ciekawe,że jak rano się budzę to czuję się nawet dobrze.

reklama
mam brzydkie myśli wobec Młodego :baffled: ja wiem, że on nie ma wpływu na swe zębolowe zachowania ale zwyczajnie MAM DOŚĆ. Dziś marudził, płakał, pokrzykiwał ponad 2 godziny ... pomijam, że obioadkowo tak się bawił, szalał że mu się nader ładnie ulało klasycznym krupniczkiem na białego bodziaka ...
Majuska to mało fajnie :-(
Maksymilian, Maurycy - to też moje typy. Flo moja etolka jest upierdliwa wyjątkowo. Taki skok 6 kg etolki na brzuszek albo pełny pęcherz o poranku potrafi poruszyć różne myśli ... przede wszystkim mordercze.
Katrina Twój foksik jesty taki słodki :-)
Zoyka ja jakoś nie myślałam o dzieciach w ogóle a już o dziecku kojenym w szczegolności. Może gdybym miała 35 lat a nie 45 to może ... zwłaszcza że tę ciaże znosiłam świetnie. Nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych ale czy każda ciaża przebiega tak samo ?
Anka ale czy wiosna jest równie piękna na wyspach jak w RP ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry