reklama

Ciąża po 40

witajcie w kolejny poniedziałek

Ania - tak jak podejrzewałam, pewnie się przeterminuję, a nocka była dziś nieciekawa, nie mogłam zasnąć chyba do 4 rano... a teraz znowu skwar na dworze.

reklama
Azula ja szczepię wersję podstawową bezpłatną, tzn są trzy wkłucia zamiast dwóch. Na rotawirusy szczepić na pewno nie będę a pneumokoki obgadam jeszcze z lekarką, chociaż jestem przeciwnikiem osłabiania organizmu dziecka zbyt dużą ilością szczepień. Decyzji jednak nie podjęłam dopóki nie skonsultuję tego z osobą mądrzejszą ode mnie:)
Poza tym istnieje kwestia finansowa, te szczepienia są naprawdę drogie i chociaż na zdrowiu dziecka oszczędzać nie można, to trzeba pomyśleć czy za te pieniądze nie lepiej wybrać się gdzieś z maluchem albo kupić mu rzeczy które wspomagają rozwój emocjonalny i ruchowy.
Każda musi podjąc decyzję sama po rozmowie z pediatrą i inaczej się nie da :)
Godny strój powalił mnie z nóg, to dlatego że mąż listę przywiózł i zamiast przeczytać okiem rzucał :)))))

hełoł :-)
Azula GOODNY stój mnie zabił :-D Facet w jamnikach dobił :-D
ja zaszczepiłam na rota i pneumo. Rota ponoć daje tyle co nic, mam nadzieję, że się jednak nie będę musiała przekonywać.
Pani Mirka przyszła do Młodego a ja lecę na zakupy jakieś.
Majuska na szmacie to jeździć nie będę - mój m. robi lepiej ode mnie. Pranie mnie czeka i już... no i rzeczy młodego muszę powkładać do komody bo wszystko na wierzchu leży. Ogólnie stan domu jest OK, stan Młodego jest OK ... Młody się uradował na mój widok ale na szczęscie jakoś nie zauważyłam aby ma nieobecność uczyniła spustoszenie w jego psyche.

TATUS w pizamce?? SUPER!!:-D:-D
Sandy, dzieki - zalezy nam na tym domu. Kilka nam juz "ucieklo", a mieszkanie na wynajmie delikatnie mowiac "nie kalkuluje sie" bo rata kredytu bedzie nizsza niz to co placimy landlordowi, a juz to bedzie pracowala dla nas. Poza tym warunki w tym domu sa o niebo lepsze niz w tej norze, ubezpieczenie samochodu pewnie tez bedzie tansze tam bo samochod nie bedzie parkowany na ulicy, tylko na podjezdzie a i okolica mniej kryminalna. Tu gdzie mieszkamy, nie kazda firma ubezpieczy auto, a jesli juz to cena jest... ODPOWIEDNIA.:-D A tam wies kompletna, choc domy w zabudowie blizniaczej i nawet kilka szeregowcow jest - tu jak kilka domow stoi to juz polaczone sa - nad Trent 5 minut spacerkiem, z okien na pietrze widac port na Trencie, do ktorego wchodza statki z morza. Okolica spokojna, bez awantur po nocach, bez atrakcji...

Sandy...mnie jamniki też dobiły:-D:-D..no czy te chłopy są mądre:rofl2:
No i co Azula...wiesz już wszystko o szczepieniach??:rofl2::-D
Kłaczku w takim razie do dzieła, kciuki trzymam żeby wszystko szybko się pozałatwiało, sama w tym siedze od jakiegoś czasu i wiem jaka to jest "kołomyja"
Misia ...jakoś tak z Twjego wpisu rzeczywiście bije wyluzowanie , zrobił wyjazd robotę:tak:

Katrina skoro nie spałaś, to może już jakas gotowośc i napięcie w organiźmie wzrasta przed ważnym wydarzeniem;-)

My po zupie i chyba lecimy trochę w plener tylko muszę się ogarnąć:-)

reklama
Kłaczek działajcie w takim razie szybko żeby Wam okazja sprzed nosa dyla nie dała i powodzenia! Własny dom to ważna sprawa :)))
Zoyka niestety zwierzaki żyją krócej od nas i zawsze to strasznie boli gdy chorują. Zastanów się jednak nad tym, że psiak cierpi nie mogąc chodzić i łapy na pewno bardzo bolą. Czasami trudne decyzje są najlepsze by ulżyć w cierpieniu. Może jeszcze jedna wizyta u veta żeby być pewnym że nie ma lekarstwa? Decyzję musi podjąc Twoja mama bo to ona opiekuje się pieskiem:(
Katrina u nas dziś bardzo zimno, przydałoby Ci się trochę ochłody na te dni. A teściowa już się pogodziła, że urodzisz po terminie i zobaczy wnuka przy następnej wizycie?

Wybieramy się do sklepu po mięsko, żmijka znowu będzie zafascynowana pólkami wypełnionymi kolorowymi pudełkami i butelkami :-D Jak urośnie będziemy sobie shoppingować jak to dwie baby :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry