reklama

Ciąża po 40

reklama
Misia mój M jest anty sportowy.Ja tam mecz i obejrzę (z nudów)nawet wiem o co tam chodzi i karne i spalone itp itd .Czekam na olimpiadę,a zwłaszcza na lekkoatletykę.Ale mój chłopina nie lubi być kibicem bo twierdzi i co mi to da ,że jacyś Polacy wygrają oni coś z tego mieć będą ja nic .I tym sposobem zajmuje się innymi mniej lub bardziej pożytecznymi sprawami:tak::-)

Bry:-D
My mamy ten luksus, że obydwoje oglądamy meczyki zatem nie ma w domu kłótni o sprzęt grający tudzież czas poświęcony na euro :))) Razem też się emocjonujemy strzelonymi bramkami i razem możemy powyzywać nieudolne zagrania piłki:)))
Azula podejście męża nieco dziwne, przecież on pracuje i ma za to coś: wypłatę. Piłkarze pracują, bo kopanie piłki to ich zawód i mają z tego coś: wypłatę. Każdy wybiera takie życie zawodowe jakie mu pasuje i ma z tego profity i większy bądź mniejszy splendor. Chyba nie jestem w stanie tego zrozumieć....
Misia odkurzysz przynajmniej telewizorek raz na cztery lata :-) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :))))
Pampersy numer trzy są zdecydowanie za duże, trzeba czekać aż żmij osiągnie wagę 6 lub ciut więcej kilogramów żeby się w nie ubrać. Dzisiaj niespodzianek nie było więc gadzinka gada w łóżku do siebie i drzemie z lekka :))) Pogoda zapowiada się boska i spędzimy dużo czasu na spacerkach.
Zapraszam na kawę :-D

Witajcie ,gratulacje dla szczęsliwych posiadaczek dwóch kresek.
Ja też 71 rocznik.Asia70 ja teżz Tychów
Wróciliśmy z wypadu do teściów ,góra prania i Ala z wymiotami.
Ale mamy swojskie mleczko,ziemniaczki z pola ,swojskie wyroby,no i młode pobyły z dziadkami,
Miłego dnia

witajcie niedzielnie,

Mam pytanie do Mam maluszków (tych ostatnio urodzonych), które karmią butelką - ile mleczka Wasze maluszki wypijają jednorazowo? tzn. na jeden posiłek?

Helouuu :)

My wczoraj na tzw wódeczce u znajomych byliśmy. Julka grzeczna była na całe szczęście.Za to apetytu nie miała i dopiero jak wróciliśmy do domu apetyt wrócił . Nabrała ochoty na jedzenie o 1 w nocy :)

Śmieszne (podobno) :

Dlaczego blondynka zmienia pampersa raz na tydzień ? Bo jest napisane do 20 kilo .

Jak mężczyźni definiują podział obowiązków pół na pół ?
Ona gotuje.On je.
On gniecie.Ona prasuje.
Ona sprząta.On brudzi.

katrina : tu sa takie fajne artykuły o ilości pokarmu.

Zasady karmienia butelką - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl

www.doz.pl/czytelnia/a407-Prawidlowe__zywienie_niemowlat

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hełoł :-)
sniadanko lekkie, 2 godziny łażenia po lesie z kijami, kawa :-) tak można żyć ... szkoda że jutro do pracy :-D
Anko telewizor regularnie odkurzam :-D czasem nawet go włączam żeby sprawdzić czy działa :-p
Katrina na opakowaniu mleka powinnaś mieć "normy", młody zawsze zjadał absolutne minimum. POza tym ten artyluł którego link wrzuciła Zoyka jest całkiem pomocny. Jak Twój Kuba? a co Cię niepokoi w jego jedzeniu ?
Wczoraj gadałam ze znajomą - pocieszyła mnie nieco. Jej syn ma 20 lat, 190 cm i waży już AŻ 60 kg. jest zdrowy, inteligentny ... a chudy jest od zawsze.

Heloł, heloł !
a mysmy byli u Florentnowego Maksia w odwiedzinach:tak::-) Straszna kruszynka i bardzo słodka, no i u cyca sobie lubi powisieć, nasza smoczyca idealna w podróży, cała trasę d Krakowa i z powrotem przespała, a i w gościach całkiem w miarę:-D ( oprócz ochoty na obrywanie firanek dzisiaj rano :sorry2:)

Zoyka ja cycowa , więc wprowadzałam nowości końcem piątego miesiąca, najpierw marchew, potem marchew z jabłkiem, potem marchew z ziemniakiem ( tak jak kłaczek opisywała ) Paćka najpierw zjadła kilk ałyżeczek marchewki, na nastepny dzień więcej, potem juz zjadała cały słoiczek warzyw, ogólnie nie trzeba się zrażać, jak dziecię nie chce jeść, poczekać pare dni i spróbowac z nowu. Moja lubiała bardzo warzywa, a owoce jej nie wchodziły, teraz po jakimś czasie wsuwa i owoce :tak: Dodatkowo wprowadzałam w tych warzywach końcem 5 miesiąca gluten , zgodnie z tymi nowymi zaleceniami, ale butelkowe dzieci chyba później jedzą gluten:confused:

Katrina a więc u Ciebie też Kubuś ?? Ładne imię:-)

Katrina, w tym wieku Karol sciagal 60-90ml, ale nim sie nie bardzo mozna kierowac bo to zarlok.
Majuska, z ciekawosci ostatni przeliczalam Karolowy obiadek na sloiczki. Te typowe, po 125g. Zjada 1,5-2 na raz. Moga byc oryginalne, moze byc wytwor domowy, byle gesty byl bo zupka-chlupka to nie dla niego.

Betka rosnie - kreska wyrazniejsza.:-)

reklama
Katrina Wandeczka zjadała idealnie porcję z puszki na mleko, tzn jak miała tydzień to 20-30 ml na jeden posiłek 6-7 razy na dobę. Ona idzie tabelkowo i jak jest napisane teraz, że powinna jeść 150 ml to zjada między 130-150 ml. Oczywiście mówię o ilości wody wlanej do butelki plus mleko, które nieco zwiększa zawartość butli.

Wróciliśmy od mamy, biedronka spała w ogrodzie non stop i dopiero teraz zaczyna skrzeczeć o obiadek.
Nie zdążyłam napisać do końca a już byl krzyk, czyli "mamo jeść" :))) Chmurzy się na niebie, pewnie wieczorem spadnie deszcz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry