reklama

Ciąża po 40

katrina Mia teraz je 100 mniej wiecej. W wieku Kubusia 40- 50 jadla. A Kuba ile?

Moja mama wlasnie pojechala na lotnisko...buuu wyc mi sie chce:( znowu bede sie kopac po dupie i gadac do scian..

Ostatnia edycja:
reklama
Zoyka - dzięki za linki, co prawda okazało się , że ten pierwszy ju zmiałam, ale... z niego coś ciekawego wyczytałam:

Ile noworodek zjada każdego dnia
→ 30–60 ml -Pierwsze dni, co dwie–trzy godziny, ilość dzienna - 360–480 ml, ciężar dziecka: 3000 gr
→ 60–70 ml - Koniec pierwszego tygodnia, co trzy godziny, ilość dzienna - 500–520 ml, ciężar dziecka: 3100 gr
→ 70–80 ml - Drugi tydzień, co trzy godziny, ilość dzienna - 520–530 ml, ciężar dziecka: 3200 gr
→ 80–90 ml - Trzeci tydzień, co trzy–cztery godziny, ilość dzienna - 530–540 ml, ciężar dziecka: 3450 gr
→ 90–110 ml - Koniec pierwszego miesiąca, co cztery godziny, ilość dzienna - 540–560 ml, ciężar dziecka: 3450 gr

Kubuś co 3 godz. wciąga 70-90ml (jak Kłaczkowy Karolek) stąd moje zaskoczenie, bo Alinka piła ok. połowę mniej w tym czasie. Ale tez ciut mniej ważyła - waga urodzeniowa była 3430g, Kuba 3770g (w czwartek położna go ważyła i było 3880g) - poza tym to chłopczyk, a chłopcy na ogół więcej jedzą.

Pogoda się psuje i pospuć nie może :-D
Młody łaskawie zasnął - coś mu sie poprzestawiało z tym snem :-(
Majuska byliśmy na złocie traviana i Młody sprawował się idealnie w podróży. Dziecię spało w pokoju a rodzice balowali na ognisku. Błogosławiłam chwile zakupu monitora oddechu i niańki o zasięgu 100 metrów :-) Nastepny zlocik ostatni weekend września i mam nadzieję że Młody będzie człapał sam.
Mam nadzieję że ucałowałaś Maksa od ciotek z bb :-)
U nas właśnie padać zaczęło.
Ollena a kiedy do RP przyjeżdzasz ? Twój mąż Cię samą puszcza ?
Katrina ja nie mam porównania, poza tym wiesz jak Kubutek wciąga żarełko ale ... moja znajoma ma córę i syna. Córa jadła "normalnie:, była na cycu przez cały jej macierzyński potem mm a przy Filipie ... pokarmu miała więcej a on prakrycznie od początku był na mm. Ponoć wieksozść chłopców tak ma.

Ostatnia edycja:
Ja dopiero teraz i za pewne na chwilę bo pani Głodomorra się niebawem obudzi.Ja cycuję Amelkę ale po ostatnim karmieniu wieczorem tzn wypiciu z obu mych wiszących mlekodajni jeszcze wciąga mm około 90 mililitrów.Więc Katrina różnie to bywa jedni lubią sobie pojeść drudzy nie jak to w życiu.Raczej apetyt nie powinien martwić co najwyżej jego skutki uboczne choć też nie zawsze występują.Mam nadzieję ,że dziś chwilę na bb posiedzę bo po kościele do tej pory byłyśmy na dworze.Tatuś Amelii dziś zrobił obiadek w roli głównej kluski śląskie mniam:-D.O Amelia się obudziła ma głodny ryjek więc przerywam....

Ostatnia edycja:
misia wlasnie bilety sprawdzam, sprawdzilam status paspzortu, ma przyjsc w czwartek, wiec mysle ze koniec czerwca, max 1 lipiec polecimy... az sie boje lotu, bo jest wtedy kiedy mojej gnidzie sie ryki wlaczaka nieziemskie..
No i maz leci z nami na tydzien a pozniej my zostajemy na 2-3 miesiace (tez zalezy jak moj tato te ryki zniesie bo chodzi spac o 20 zeby rano do pracy wstac a moja gnida wyjde do 22 i pozniej...) Czy mnie maz puszcza? Latam srednio 4 razy w roku bez niego (albo z nim i zostaje) :-)

Azula mama chciala wyjsc z Mia na spacer przedtem to nie dalo jej sie uspokoic w wozku i biegla do domu na sygnale ledwo wychodzac z klatki... Nie wiem juz, spacerow nie lubi albo wozka...

A wczoraj bylismy na kocercie Jay-Z i Kayne Westa, bosko! Matka sie odchamila :-))

Katrina, daj dziecku zjesc ile chce - zwykle samo wie czego potrzebuje. Karol jadl za duzo, ale tez rosl za szybko jak na tabelkowe normy. Teraz nadal duzo je, ale bardziej konkretnie i nadal szybko rosnie, wiec jest ok i nie ma zmartwienia. Jesli dziecko zaczyna tyc, wtedy moze warto pomyslec o zmianach, ale i to nie zawsze - mysle patrzac na me dziecie najstarsze.

Rozgladam sie w podwojnych wozkach... POdoba mi sie City Twin, ale wkurzaja mnie jego maluskie kolka. Za to koleczka Buggie Mountain sa boskie, ale nadwozie juz mniej rewelacyjne. Nie miala baba klopotu...:-D

Azula mam Quinny Buzza. Moze mala gondoli nie lubi bo lata w niej jak Zyd po pustym sklepie? ;-) Teraz w foteliku byla, ale ja na spiocha wlozylam i spala caly czas. Nie wiem, za 2tyg lece do PL i chyba wezme spacerowke i jakos sie przemeczymy bo nie oplaca mi sie targac gondoli bo zaraz Mia z niej wyrosnie.
Btw czytalam Twoj opis porodu na Maju i tekst lekarza o antykoncepcji boski.....

Klaczku zapomnialam napisac.. znam przypadki dzieci z tego samego roku. Ale ja np z 2 letnim Patrykiem i Mia bym sie kopala po dupie chociaz moj Patryk od zawsze grzeczny i malo absorbujacy. Jednak oczy przy roczniaku i noworodku trzeba miec dookola glowy. Np. ja teraz czesto gesto nie moge np. Patrykowi czegos podac/zrobic bo karmie Mie (i tak butelka wygodna bo poloze ja, podepre pielucha i moge robic inne rzeczy) albo ona sie drze i nie wyrabiam. A przy roczniaku? dla mnie kosmos ;-) Ja juz teraz ciesze sie na mysl, ze do PL polece za 2 tyg i zawsze ktos obok bedzie i pomoze..
Ale skoro mowisz, ze bedzie dobrze to bedzie! Zreszta jakbym nie miala wyjscia to tez by bylo dobrze ;-)

No a tak btw to moje dziecko najlepiej spi na rekach i odlozone zaraz sie budzi. Dzis przespala caly dzien, ciagle spi, wiec bedzie akcja wieczorna na bank..

Ostatnia edycja:
Kłaczku lekko nie będzie ale się da.Zresztą dziecię które się urodzi będzie naprawdę grzeczne.Ono dokładnie będzie wiedziało,że Ty masz dużo pracy:tak:.Co do wózków to faktycznie orzech do zgryzienia niełatwy.Czemu mnie to szycie boli tylko deszcz i czuję czy tylko ja mam takie czujne blizny czy co inne babki po cesarkach,operacjach ,a ja na nieduże szycie tak reaguję.Koszmar:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Maksio bardzo, bardzo dziękuje kochanej cioci Majusce za wspaniały prezent!!! Dostaliśmy chustę, została już wypróbowana, Maksio jest dzieckiem wybitnie chustowym, bardzo mu to odpowiada. Odbyliśmy dłuuugi spacer z psem, potem jeszcze skoczyliśmy na zakupy a teraz moje maleństwo delikatnie zsunięte z chusty do łóżeczka śpi sobie słodko. No i nie drapie się już po pyszczku, bo Majuska obcięła pazurki ( my się baliśmy zrobić to samodzielnie).
A u nas teraz burza i ściana deszczu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry