reklama

Ciąża po 40

hejka,

Ależ się dzisiaj naspacerkowaliśmy. Łaziłam z Julą chyba ze 4 godzinki. Ona dopiero padła. Ależ to dziecko ma energii na radochę , obserwowanie, ściąganie pieluszki i kopanie przeszkody :)

Majuska - współczuję.To trzeba po prostu przeżyć a podawaj to co pomaga i masz wypróbowane. Sama jak pomyślę o ząbkowaniu to już się boję.

kłaczku - gratuluję :) Ale można być w 3 tygodniu ciąży ?

Jak długo trzeba brać dziecko do odbicia ? Do kiedy Wam dzieci ulewały ?

azula - jak można brzydzić się Sądami ? Przecież one są dla nas .Brzydzisz się sprawiedliwością ? Nie rozumiem trochę.

reklama
Zoyka nie boj sie zabkowania, moze Jula bedzie miala tak jak Patryk i nie odczuje wychodzenia zadnego zeba :-) my nie wiedzielismy, ze jakiekolwiek zeby Patrykowi wychodza;-)

A no można można brzydzić się sądów :tak:.Kłaczek to prawidłowo ujęła .Tu nie ma sprawiedliwości tu jest sąd.A za oknem deszcz i tak chłodnawo mała ciepło ubrana ,a łapki miała chłodne teraz szczelnie otulona kołderką i chwilowo drzemie ale zaraz kąpiel to się ciut rozbudzi i na noc ciepły śpiworek + kołderka:tak:i sławna czapeczka:-)

Majuska my mamy cały zestaw żeli, czopków i syropków. Gryzaki, gryzaki w kształcie smoka, gryzaki wodne i żelowe a Młody miał jazdy i ma nadal. Jak w książce: rumieńce, ślinotok i dwie godziny po zaśnięciu syrena. Dobrze, że nie ma temperatury... Zoyka może Julka będzie miała ząbkowanie bez takich jazd. Młody niestety ma te zęby po mnie - przy lewej dolnej ósemce znajoma wzywała pogotowie :baffled:, jednak geny to potęga.

Ollena zamiast suszarki szyszałam z m. :-D bo jakoś tak dziwnie o 3 suszarkę włączać :-D poza tym to szyszanie jest zdecydowanie bardziej bezpieczne. Majuska bądź Basia wrzucały linki odgłosów dla dzieci - suszarki itp.

Dałam młodej na noc tą Camilię , zobaczymy....w dzień było różnie, po tragicznym przedpołudniu, padła w okolicach 11 i obudziła się po 2,5 godzinie snu to odsapnęłam....

Azula moja Paćka w listopadzie urodzona, więc całą zimę przekiblowałyśmy, wielokrotnie biorąc ją z łóżeczka w nocy miała zimne rączki, bałam się że marznie, ale położna uświadamiała nas na szkole rodzenia , że dziecko często ma zimne rączki lub nóżki, ważne, żeby szyjka, plecki i klata były ciepłe, wtedy możemy sie nie martwić, dziecko nie marznie..czapeczki jej nigdy w domu nie zakładałam, dajcie jej żyć!!:-D

Zoyka fakt, nie bój się ząbkowania, bo możesz je przejść bezboleśnie ( właściwie to Julka a nie Ty;-) ), na zapas się nie ma co stresować:-), a jeżeli chodzi o odbijanie, to ja robiłam tak, że jak Paćka po karmieniu nie szła spać i sporo czasu na brzuchu przebywała to jej się samo poodbijało ( przy okazji obrzygała wszystko dookoła ) przed spaniem zawsze ją brałam do odbijania, żeby nic tam jej po brzuszku nie latało podczas leżakowania, sama będziesz wiedzieć najlepiej kiedy Jula potrzebuje tego, a kiedy nie, jeżeli mało co ulewa a dużo na brzuszku przebywa to samo jej sie tez ładnie brzuszysko masuje i wyodbija się wszystko co tam się nagromadzi ;-) Patrycja ulewa do tej pory niestety, ale jest tego o wiele, wiele mniej;-) Ulewa tylko po moim mleku i ewentualnie soku, po zupie, kaszce czy deserku nie ulewa:tak:

U nas cały dzień lało...co to kuźwa ma być:wściekła/y::wściekła/y:...nie wiem czy jutro nie będzie czasem powtórki:no:
idę wskoczyć na główkę do wanny:rofl2:

Misia szyszanie jest chyba za ciche:(pochlaniacz w kuchni.chodzi wiekszosc dnia a dzis pierwszy raz wlaczylam suszarke wkladajac ja najpierw wyjaca do.lozeczka...chwila i nie ma dziecka. A odpukac ona jak.uuz usnie wieczorem to spi do rana tylko.budzac sie na jedzenie...i oby.jej tak.zostalo!

Azula wlasnie...dajcie jej zyc,ona.miesiac juz bedzie miala a.mozecie przedobrzyc..

ups ... dziś lecę, pędzę nieco później więc wpadłąm sie przywitać i przeczytać jak po nocy ...
bo u mnie koszmarnie - błogosławiona i przeklęta niania z moonitorem oddechu ... Młody zlazł z czujników, niańka zaczęła wyć i się obudził ... tak się świetnie bawił ddo 24 że potem nas zaczął zabawiać w sypialni ... myśli mordercze miałam, m. też :-D Nawet mleko bestia zjadła całe 150 :-D tylko że rano zjadł ... ok 50 :-( echhh
Miłego dzionka :-)

reklama
Nie mogę narzekać. Julka spała bez przerwy do 7 :)

Witam się więc wyspana :)

Majuska - biorę Julę do odbicia po każdym mleku i ładnie beka. Jednak jak je i zasypia to juz nie odbije.
Ulewa tylko czasem.
Niebo się wypogadza. Czekam na wiadomość od koleżanki i daję dyla (mam nadzieję) z domu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry