reklama

Ciąża po 40

reklama
Ja do dr Krzystyniaka, ale w szpitalu poznałam fajnego lekarza Jędrzejko, zastanawiam się czy się do niego nie wybrać, ale on jest z Sosnowca.. Wiesz może jak teraz nasz kochany szpital wojewódzki funkcjonuje po zmianach ? Mam nadzieję, że jest w nim nadal ginekologia i położnictwo .. ;-) Pęcherzyk ciążowy to chyba dopiero w 5 tyg . widać... ?

na dobrym sprzęcie będzie widać już zarys pęcherzyka.

położnictwo i ginekologia pracuje pełną parą ,tylko z okrojonym personelem-pracują Ci co przyjeli oferty Mergaz-u.

Witam się wściekła, bo skończyła się kawa, a tu kolejny szary deszczowy dzień.
Ze spaceru pewnie też nici, w takim razie.

Też mi zostało parę kilo nadmiaru po ciąży. Pocieszam się, że skóra mi nie sflaczała, a brzuch już w tym momencie też wygląda przyzwoicie, tylko troszkę za okrągły. Ale to się zrzuci na spacerach i na jodze. No i na basenie, jeśli się da. Niestety ciąg do jedzenia mam cały czas niezły, no ale jak mam nie mieć, jak młody też ma i je cały czas? Z czegoś to mleko muszę robić.

No właśnie Flo jak to zrobić tak szybko i świetnie i znów mieć fajny wygląd jak mleko trzeba produkować:szok:.A co do ćwiczeń to do formy na bank dojdę jak mała zacznie biegać ,a ja za nią:tak:.Ale i tak jestem tym mało pocieszona najgorsze są uda potem tyłek i kilka fałdek na brzuchu i plecach skąd tego tyle się nabrało:baffled:?

Asia, mnie tam mozesz zameczac - dla mnie kazda ciaza jest pierwsza bo i roznie sie nosi i schiza identyczna od czasu poronienien. Zadnych nowych objawow, spokoj i cisza... W gatki zagladam nader regularnie.:tak: Ej! Jaka sklonnosc do poronien? Ile razy poronilas ze tak sobie cukrujesz? Wez troche na luz, na ile to mozliwe. Po moich 2 poronieniach twierdze ze nie jest to sklonnosc a zbieg okolicznosci. Za pierwszym razem prawdopodobnie wada plodu, za drugim puste jajo - jedno i drugie niezalezne od siebie i raczej nie powtarzajace sie. Tzn. jesli wada plodu jest genetyczna, moze sie powtorzyc, ale tego bez badan nie stwierdzisz. A sklonnosc do poronien ew. moze wynikac z poziomu hormonow matki. Masz stwierdzony niedobor progesteronu albo cus? Jak nie to nie wkrecaj sobie sklonnosci bo sie zajedziesz psychicznie. Jestesmy w ciazy i bedziemy w niej najblizsze 8 miechow - jasnosc? Jak nie, to zjebka.;-) Do lekarza poszlabym kolo 6 tygodni... No, a w 8 to juz na bank, popatrzec jak seruszko puka.

Misia, slinotok, rumience, piacha w dziobie, marudzenie... Gryzaki nie interesuja, piacha lepsza.:crazy:
Barbara, tak na przyklad nad ranem, co nie? Wlasnie mialam dzis przyjemnosc. Nie martw sie - to nic nie zmieni.

Witam,
Aniu tak bardzo narzekam? Nosz ja to chyba we krwi mam albo w sposobie pisania, bo nie odczuwam jak Boga kocham ;-)
Ale narzekanie narzekaniem ale nie tylko to robie bo tez dzialam w kierunku tego zeby zlikwidowac powod narzekania ;-)
Kazdy wiek ma jakis powod, ale ja chyba hopla na punkcie wagi bede miala zawsze, wiec zq 10 lat tez bede narzekac, cwiczyc i dietowac, zreszta ja nawet dietuje jak mi tego nie potrzeba, lubie chyba ;-) Chociaz teraz lubie mniej, bo mam cos zrzucac ;-)
A to, ze mam coreczke, synka, wakacje przede mna bardzo mnie cieszy...zdrowie tez mnie cieszy i cala reszta tez i fakt, chyba powinnam o tym pisac wiecej.
No wiec musze napisac, zem zakochana w mej corce coraz bardziej:-)
No i zaczynam sie pakowac :-)
Ciekawe czy zdarzymy sie jeszcze zaszczepic na gruzlice przed wyjazdem (cala dwojka musi byc szczepiona), bo reszta szczepien sie ostro przesunie ale to zaden problem.

Macie pomysl jak namowic chlopa na terapie? Ja nawet jestem w stanie isc z nim zeby mu razniej bylo, ale on nie chce slyszec:( a potrzeba mu, boje sie ze bedzie z nim gorzej jak nie pojdzie.

Azula przy karmieniu piersia samo zdrowe odzywianie odchudza, ciemny chleb, owoce, warzywa, chude mieso, bo nie smazysz chyba. Schudniesz wiec sama z siebie:-)
A co do biegania za dzieckiem..mnie tez tak wszyscy straszyli, ze jak mlody chodzic zacznie to bede biegac za nim i na tylku nie posiedze. A ja dopiero wlasnie siadlam jak on raczkowac zaczal i chodzic, sam sie umial wreszcie zajac soba i dziecka nie bylo. Nigdy na spacerach nie uciekal i biegac nie musialam za nim ;-) takze od dziecka checi wszystko zalezy..

No.. trzy poronienia: 97, 2004,2011. Nie robiłam żadnych badań PO... badanie histopat. tez niczego szczególnego nie wykazało. Więc może teraz powinnam zrobić jakieś badania, dlatego wcześniejsza wizyta byłaby wskazana. Ja wcale nie chcę się nakręcać negatywnie, ale rok temu mówiłam sobie tak jak Ty teraz do mnie, ale ..nie pomogło. W tej ostatniej nieudanej ciąży były jakieś nieprawidłowości genetyczne.. lekarz w szpitalu widząc na usg powiedział,że "to coś" nie ma kształtu fasolki .. że to jakaś bezkształtna masa :(
Ale jak pójdę teraz to rzeczywiście może być za wczesnie.
Pamiętam jak poszłam w 2004 do gina (Gwara_Tychy), w 5 miesiącu to na dzień dobry powiedział mi ze mam się nie nastawiać za bardzo, bo takie wczesne ciąże często obumierają .... i kazał przyjść za 2 tyg. No i obumarła..

Ostatnia edycja:
Ollena smażę czasem jajecznicę tzn raz zjadłam i raz kotleta.Ale uważam,że jem wszystko ale to co może szkodzić dziecku w ilościach bardzo skromnych np truskawki:wściekła/y: a tak lubię:tak:

reklama
Ollena ogarnęłaś się :-D tak trzymaj z pozytywnym podejściem do życia i radością z nadchodzących dni. Więcej usmiechu a mniej marudzenia i zobaczysz jaki cudowny będzie świat :-D
Odwaliłam zaległe prasowanie, żmija śpi spokojnie to i w domu mozna coś porobić. No i oskrobałam kolejną ścianę z tapety w pokoiku. Już się nie mogę doczekać remontu. Lampa kupiona, kinkiet wybrany a teraz szperam po firankach żeby wybrać coś delikatnego, nieróżowego i niebanalnego :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry