Ollena, on tak zawsze po alkoholu fisiuje? No i... Czesto pije? Bo to problemem zalatuje, typu ze jak chlapnie to mu sie bajki mieszaja, a agresor uruchamia. Dobrze ze werbalny, ale balabym sie ze kiedys moze przekroczyc granice. A zdziwko to ich chaplo, owszem. Bedzie polewka jeszcze, bedzie...
Uuuu.. Bezstresowy urlop?? Przeciez jesli nie karmisz piersia, nie jestes niezbednie niezastapiona. Moze sie zajac dziecmi spiac u tatusia.
Asia, no, na razie nie ma "pukania" u nas tez, wiec Ci potowarzysze w tym celibacie. Mysle ze cos podziubiemy w przyszlym tygodniu bo mi chlopina zwislym okiem spoglada, ale na rzie to za blisko terminu @ i chce zeby sie spokojnie zagniezdzilo bez poszturchiwania. Laska! A folik ot powinnas wpieprzac caly czas jesli zabawialiscie sie bez zabezpieczen. On jest wazny na samym poczatku ciazy. Na samiuskim. No i faktycznie pilnuj sie szczegolnie w okresie kiedy dochodzilo do poronien - faceta nie uzywaj przypadkiem, nie podnos, szczegolnie sie oszczedzaj. Ja bralam luteine - to jak duphaston tylko wersja doustna lub dowcipna. W moim przypadku zle kombinowalam, bo probowalam utrzymac ciaze bezzarodkowa, wiec nie bylo bata, musiala "poleciec" chocbym sie nazarla calego progesteronu dostepnego w tym kraju. I nie wymyslaj poronien, tylko.. Wiesz co ja robie? SZUKAM WOZKA! Podwojnego wozka dla moich dwoch brzdacow. Juz wiem ze City Twin nie bo ma male gondolki i waskie siedziska, czyli jak mi sie trafi szybkorosnacy koszmarek w typie Karolka, to wozek bedzie zwyczajnie ciasny. Implast ma to samo, szukam dalej - kopie po necie za opiniami i jestem tym bardzo zajeta.

Bardzo pozytywnie zajeta, zaznaczam. Wez sie za przegladanie ciuszkow po necie, lozeczek, wozkow itp. niezbednosci uzytecznosci niemowlecej - to cholernie mile zajecie.
Sprobuj isc do gina na NFZ i wyrzezbic skierowanie na badania. Ja robilam prywatnie bez zadnego skierowania, po prostu szlam do labu i mowilam co chce miec zrobione, ale placilam. O! Widze ze Anka juz zapodala temat.
Zoyka, my z Asia co do dnia rowno.
Marzenka, nie zrobilas dziecku piaskownicy, to musialo sobie samo radzic! Oblednie sie wkrecila - wylaczona zupelnie z otoczenia. Dzieki serdeczne, staram sie utrzymac zasadnosc tego watku.
My.. Zieeew... Mlody wczoraj po szczepieniu byl straszny. Plakal mi po poludniu dlugo i nie moglam go uspokoic. Bardzo plakal. Nie pomagalo przytulanie, uspokajanie, nie pomagalo nic z "dyzurnych" metod, byl jeden wielki krzyk. Przysypial na rekach i plakal przez sen. Nie udalo mi sie glupiej herbaty sobie zrobic, a Rajmund jak wyparowal tak wrocil poznym wieczorem.

W efekcie Karol zasnal taki zryczany w lozku ze mna, przed polnoca jeszcze dokarmilam go na spiocha, przewinelam i do rana w miare spal, chwilami tylko szlochajac. Rano juz w normie, za to zginal nam kot. Ktoras franca wlamala sie do "dziecinnego", gdzie jest non stop otwarte okno i po zrobieniu w domu liczenia poglowia, okazalo sie ze nie ma Miyuki. Te drzwi sie praktycznie nie zamykaja, zabezpieczam je sznurkiem po prostu - sa tak opadniete ze nie ma mowy o normalnym zamykaniu, nie bede sie z Olim uzerac o remont stolarki, mam go w d... A wyjsc po rynnie na daszek nad kiblem zadna sztuka, dalej droga wolna. A kot gluchy, czyli niczego sie nie boi, wscibski jak cholera, za to pierwsze auto go rozjedzie bo przeciez ona nie uslyszy ze cos jedzie, kazdy pies ja dorwie itd. Za to "kiciac" na nia mozna do woli... Nakarmilam rano malego, wsadzilam w wozek i wio po okolicy - zagladac w ogrodki, pod samochody, kosze na smieci, podworka i zakamarki. Lazilismy dokad maly sie nie zesr...l i nie rozplakal... Nie ma. Po powrocie stwierdzilam ze robie przeszukanie w dziecinnym, bo moze ona gdzies sie tam zaszyla. W sumie jest tam sklad dzieciecych ubranek, tych co juz nie i tych co jeszcze nie, wszelkich zabawek, typu koniki bujane, wysokie krzeselko, chodziki, suszarka do prania, pluszowe potwory, odkurzacz pioracy... Jest gdzie sie zaszyc. Wzielam worki i od razu zaczelam pakowac ubranka do worka bo i tak na przeprowadzke to mnie czeka. No i wychynelo bydle z jakiejs dziury - zaspane i ciezko zdziwione ze tu sie taki raban urzadza, kiedy kotku spac sie chce.