reklama

Ciąża po 40

Cześć dziewczyny.Dużo się pisze jak widzę:tak:.Asiu co do badań państwowych jestem za w końcu dużo biorą tych składek .Ja miałam przerwy prawie 23 lata i też całą ciążę państwowo przeszłam z badaniami prenatalnymi włącznie.Barbara idź na operację jeśli nie groźna jeszcze trochę w dobrym zdrowiu trza nam pożyć:tak:Marzenka mała fajowa:-).Flo co do zjadania wszystkiego to ja wszystkożerna ale z umiarem.Kawy mocnej to ja w ciąży też nie pijałam ,a teraz Amelka różnie potrafi spijać czasem co godzinkę czasem prawie cztery i ciężko wyczuć kiedy jak .Co do zwierzów to one są zadziwiająco-zaskakujące.Ollena twoja sytuacja jest niefajna ,a chłop to jedynie bezalkoholowe piwo pić powinien bo agresor któregoś dnia może się ręczny włączyć ,a wtedy to nie będzie ciekawie.Ogólnie to jest pogoda taka nijaka jakiś spacerek będzie i tyle bo na dłuższe posiedzenie na dworze to nie jest za rewelacyjnie.Idę gotować obiadek

reklama
klaczku a tam rodzinny urlop... Ja do PL uwielbiam latac sama, bez niego bo on zawsze nerwowa atmosfere wprowadza, bo on chce inaczej go spedzac jak ja. On lubi wieczorami wychodzic, nie zawsze sie da itd. Ale juz mi nie ma prawa powiedziec ;no przeciez mama zostanie z dziecmi'. Zawsze i tak sa mega klotnie w PL bo ja go przeciez ograniczam i on nie moze spedzic urlopu tak jak chce... dlatego ja bede robic to co nalezy (przy maluchu inaczej sie nie da) i koniec a on niech spedzi urlop jak chce i niech stwierdzi czy mu sie podoba.

Ollena jedziemy na wieś:-D pakuję graty i rumple bo ten transport już częściowo zostanie na nasz przyjazd wakacyjny. Dwie torby podróżne z tego jedna Wandy, dwa kartony ubranek rozmiar 62 bo przecież chyba do nich w końcu dorosnie:)) mleka, butelki, pampki, podgrzewacze - istny obłęd :))
Właśnie wróciłam z zakupów i doszłam do wniosku że mam super wózek ale ma za mały koszyk pod spodem. Ledwo powciskałam tam karkówkę, podkłady, chusteczki i puszkę mleka. Kupiłam Wandzi opaskę na głowę zeby osłonic uszka a nie grzac czaszki bo ma być 30 stopni:-D
Basiu koniecznie skonsultuj to jeszcze ale zartów nie ma, musisz coś z tym zrobić. Teraz chirurgia tak poszła do przodu, że taki naczyniak na pewno nie jest problemem dla lekarzy. Spokojnie podejdź do tematu i działaj:))
Asiu no widzisz i będziesz miała badania za darmo:)) Szybka rejestracja i kłopot z głowy :-D
Florka dzieci mają upodobania muzyczne od urodzenia. Widac Maksio skrzypce nie bardzo lubi... Wanda ku mojej zgrozie lubi disco polo i trzęsę się by jej tak nie zostało, bo rodzice mają bardziej wysublimowany gust muzyczny :-D

Ollena, mysle ze w ten sposob wychowujesz Piotrusia Pana w swoim mezu. Po co on ma sie angazowac w opieke nad dziecmi, skoro wystarczy ze zakotwiczy u tatusia, Ty u swoich rodzicow i juz ma wolne. Bo on ma focha, to Ty sie zajmiesz dziecmi, a on bedzie spedzal urlop "po kawalersku". Cholera, matko Polko! Uwazasz ze to jest ok? Bo po mojemu wlasnie dajesz mezowi przyzwolenie na zrobienie z siebie sluzacej.

Aniu masz w zupełnosci racje co do mezusia olleny on sie poobraza i wielki pan a matka z dziecmi cały czas i wielce raczki rozchusta bo sobie wypije to niech kwasne mleko pije zdrowsze i bedzie spokojniejszy a ty Ollena nie daj sie to sa wasze wspolne dzieci i ty tez chcesz odpoczac nie tylko on wiec zajac sie nimi musi czy jest obrazony na matke czy nie co cie to interesuje wrecz mu maluchy i niech bawi a co

Ollena nie wiem czy będzie wiatr czy nie, dziś świeci słonce ale wieje a nasze podwórko to taki komin i lubi tam sobie pohulać wiaterek... lepiej wziąć coś na główkę niż w brodę sobie pluć potem z zapaleniem ucha.

U nas dzis wieje i z lekka chwilami polewa. Malemu zalozylam kapturek od bluzy na lepetyne i tak sie wozimy - w sumie w wozku na ktorym jest budka, nawet jesli ona jest zlozona, to jest zacisznie, wiec ten wiatr go nie dopadnie. Jesli biore go w chuscie, oboowiazkowo czapeczka na glowke.

reklama
klaczku ja nie uwazam ze to jest w porzadku., mnie bardzo serce boli ze jest tak a nie inaczej i musze z nim pogadac, niech rozwiaze ta sytuacje jak dorosly facet. Cholera mojej matki lubiec nie musi ale szanowac musi tak jak ja szanuje jego rodzine.
A co do kawalerskiego urlopu to ja juz mam gesia skorke na mysl, ze wieczory bede spedzac w pokoju z wyjacym dzieckiem a drugie bedzie usypiac u dziadkow w sypialni. Rodzice pomoga ale przez 9 dni kiedy bedzie mm wcale nie musza, bo z jakiej racji?! Ja musze sie zebrac i porozmawiac z nim na spokojnie ale az sie boje, ze sie znowu zjezy i bedzie darl gebe, choc od wczoraj on znowu sie zachowuje jakby nigdy nic i nagle zaczal pomagac po tej calej sytujacji i martwic sie wszystkim... tak czy inaczej dobra droga, powiem mu ze ma zalatwic sytuacje z moja mama bo ja nie bede w PL swiecic oczami za niego.
Chyba pisze ni do ladu ni do skladu...soł sori.

Aniu no tak, racja :-) ja mlodej przy naszej wspanialej zimnej pogodzie zakladam czapeczke a na lato kupilam jej w H&M a'la kapelusik z daszkiem, boski jest ale jeszcze za duzy na jej lepetyne. Jak w wozku to bedzie bez czapki, w chuscie bede jej zakladac cos zeby przed sloncem oslonic, o uszy sie nie boje. No i koniecznie fotki prosimy Wandzi na wsi!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry