reklama

Ciąża po 40

Hej :)

Kłaczek zapodasz stronkę do tego sprawdzacza płci?
Pamiętam Oscary,kiedy wygrała Lista Schindlera - wtedy po raz pierwszy usłyszałam tę piękną muzę.

Ale fajne te Wasze dzieciaczki - wyoglądałam wszystkie zdjęcia :tak:

Czuję się super jak na razie, mam taki pałer , że najchętniej zabralabym się za generalne porządki, ale wyhamowuję po namysle :-D Nie wiem co to jest, bo w pierwszej ciąży przez pierwsze 3 miechy miałam przerwę w życiorysie - tak paskudnie się czułam. Za 2 dni dni już piąty tydzień się zacznie ...codziennie lookanie w majtki hahaha , to już nawyk :-D Co za schiz pieroński :biggrin2:

reklama
Asia to JEST 5 tydzien! 4 pelne i 4 dni.. 5 dni? Tak ze nie fisiuj. A patrzenie w majtki to norma - tez to mam.

Mam nogi gdzies na wysokosci lopatek - obeszlismy sobie maly spacerek, tak ze 6 mil, ale po terenie. Wozek chodzi jak zloto po wertepach, ale ja nie te buty zalozylam. Spacerek byl na dwie flaszki, czyli porzadny - na zwykly spacer wystarcza jedna flaszka.

I ten chinski wynalazek ponoc genialny...
http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm

Jak pisalam, u mnie 50% sie sprawdza, czyli rownie dobrze mozna powiedziec ze bedzie dziewczynka lub bedzie chlopczyk - szanse trafienia sa identyczne.

Ostatnia edycja:
Kłaczek dzięki. No pewnie że 5 tydz. haha ... miałam na mysli to,że całe 5 tygodni ;-) A w ciąży się fisiuje i nikt mi nie zabroni :-p
Jednak mamy różnicę - jednego dnia, ale jaka to różnica..

Powiem Wam, że ja już kilkanaście lat (odkąd moja Nikola wyrosła z noszenia) małego dziecka na rękach nie trzymałam .. Jakoś nikt z mojego otoczenia nie miał maleństwa, więc to niezły szokking będzie.

Jutro idę do tego lekarza na NFZ. Ale co ja mu powiem, żeby mi dokładnie wszystkie te badania przepisał co Doktorek prywatny ? I to tak,żeby się nie zorientował, że na dwa fronty jadę.

Mam zrobić oprócz podstawowych: HIV, TSH, WA,HBs,HCV,Coombo,Toxo, IgM, Igc.

Cześć dziewuchy.Przy tej pogodzie to sensu siedzieć na bb by nie było.Cołki dzień na dworze:tak:No u mnie ten chiński w 100% się sprawdził czyli Kłaczku te 85 % statystycznie by było:crazy:.Zresztą niedługo się dowiecie jeśli was cto ciekawi(mnie ciekawiło) inne chcą mieć kinder niespodziankę.Ollena śliczna dzieweczka:-Dnasze dziewczynki to prawie rówieśnice.Pamiętasz jakie byłyśmy marudne:no: i bawiłyśmy się w słonice:-),a tu już miesiąc zleciał:tak:Co do meczu to kibicowałam z czystego patriotyzmu ale oczywiście jak już wspominałam bez nadziei bo dobrą piłkę to w dzieciństwie i wczesnej młodości w wykonaniu biało-czerwonych oglądałam ,a to się nie wróci:no::-(

Hejka,

Dzień szybko zleciał, nawet nie wiem kiedy. My tradycyjnie bylismy nad morzem. Deszcz nas złapał. Dziecko piało z radości gdy tata biegł ile sił z wózkiem do auta ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
szkoda Zoyka, szkoda...zawsze byłoby nam raźniej..kiepsko zniosłam dzisiejszy dzień, nie tyle fizycznie co psychicznie, czuje się strasznie przytłoczona:no:..Paćka mi zasnęła o 16 i obudziła sie o 18.30, ale spała bardzo niespokojnie i w końcu wylądowała przy cycu , a ja się zdrzemnęłam karmiąc, stąd ta pobudka o 18.30, potem się z nią "bujałam" do 21, zobaczymy czy się to przełoży na późniejszą pobudkę..śmiem watpić, ząbki nadal atakują, ale nie chcą się przebić za Chiny:no:..dzisiaj miałyśmy 4 rzadkie wodniste kupki...oraz maruderstwo i niespokojny sen:wściekła/y::wściekła/y:
Straszny upał u nas , ze 30 stopni, Patrycja nie lubi gorąca, wyszłam około 14 na chwilę , bo z psem musiałam, a ona mi się burzyła w wózku, główka cała spocona, dopiero wieczorkiem o tej 18.30 było w porządku na spacerku z psem, ma tak być przez parę dni teraz chyba....

Cześć Dziewczynki:-D
Kłaczek u mnie ten kalendarz sprawdził się u całej trójki chłopców a wg niego Wanda też powinna być facetem i nie jest. Trochę to jednak oszukuje - tak na 70% :-D sprawdzalność u mnie.
Wrócilismy wieczorem wczoraj, ale byłam już tak zmęczona że razem z Wandzią poszłam spać i padłam od razu. Don przygotowany na nasz przyjazd, postaram się jutro wymęczyć wcześniejszy termin badań i może uda się już wyjechać w ten weekend. Pogoda dopisała szczególnie w sobotę, wczoraj było bardzo ciepło ale lekko zachmurzone niebo. Śmiałam się, bo pokazywali mecz i we Wrocławiu ściana deszczu a u nas nie spadła ani kropelka. To tylko 40 km a taka różnica w pogodzie. No i moja żmijo-biedronka drzemiąca :))
Widzę, że w sumie ruch nie był wielki na BB i to pewnie z racji słońca.

Aniu ależ twoja żmijka urosła, buźka już taka dorosła:-)
No i tak jak myslałam wcale późne zaśnięcie na noc nie przełozyło się na dłuższy poranny sen, o 5.30 juz "gotowa" wstała. A tak wogóle to moja Paćka zaczyna próbowac wstawać przy meblach, a że sirota nie potrafi za bardzo równowagi utrzymac więc się wywala na boki, mamy cyrk, rozpoczął się czas "guzów" :baffled: super, nie siedzi, zębów nie ma , ale już będzie wstawać, trafił mi się egzemplarz....
Samotności i upałów ciąg dalszy............:sorry2:

Aniu ależ ta Twoja Malutka jest słodka, śliczności ! :tak:

U mnie Kalendarz się nie sprawdził , wg niego Nikola byłaby facetem:)

Trochę się martwię, bo pojawiła mi się jakaś wodnista wydzielina <bezbarwna> ..:zawstydzona/y: to trwało chwilkę ale było jej trochę .. Biorę dopochwowo feminellę, może to ma jakiś związek .. Dzisiaj na 14 wizyta.

Fajnego dnia wszystkim życzę

reklama
Hejka,

Moja wstała o 6:30 ale pochłonąwszy 150 ml pospała dalej z nami do 8 :)

Cały weekend czułam się źle i walczyłam z choróbskiem. Udało się i jest lepiej.Julka złapała mały katarek bo kilka długich glutków wyciągnęłam. Juz nie męczę się gruszka tylko psik psik z wody morskiej i patyczki.

My wchodzimy w etap ,ze Jula jak tylko ma okazję turla sie i obraca z brzuszka na plecki i odwrotnie. Az strach zostawić ją samą , ale ryzykuję bo jak mam wskoczyć pod prysznic ?

Majuska - ja tez walczę z samotnością i myślami . Rozglądam sie za książką by nabrać dawnego poczucia własnej wartości. Doszłam do wniosku ze z tych wszystkich dołków wyniesie mnie praca i porządną kasa.

Aniu - jaka już Wandzia fajna. Już nie ma buźki noworodka tylko niemowlaczka :) śliczna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry