reklama

Ciąża po 40

Asia to facet będzie :))) niby tak się mówi, ale jak sobie przypomnę to u chłopaków śledzie pochłanialam i kapustę kiszoną a przy Wandzi szarlotkę i jogurty owocowe. Coś w tym musi być :-D
Misia nie zazdraszczaj, obawiam się że żmija wygląda jak chomik przy zbiorach więc lepiej mieć chude a zwinne niż kluseczkę do targania na garbie :-D
Basiu u mnie też z leżeniem na brzuchu są problemy, wrzasku nie ma ale krzywienie się okropne i machanie rączkami więc nie ma podporu do raczkowania. Wszystko jest i będzie OK - nie martw się :-D

reklama
Asia, ja sie czuje jak mlody bog. Epizody rzygalnicze mialam dwa, z czego jeden przy kociej kuwecie na full, drugi zatrzymany zebami za ogon, kiedy mlody mi rzygnal na twarz w momencie kiedy chcialam go pocalowac. O ile kocia kuweta to nietypowe, o tyle jak sie oberwie dzieciecym pawiem w oblicze to i bez ciazy mozna dolozyc swojego. Poza tym mam znow problem z myciem zebow i to by bylo na tyle ciazowych historii. "Chodzi za mna" slodkie, na zmiane z krakersami serowymi, ale to u mnie normalne bo ja z tych co lubia zjesc, czyli to tez bez zmian. Ot, nie dzieje sie nic. Moze poza tym ze narasta lek przed strata...
Misia, a zjadl? Bo moze on sie zaczyna interesowac "doroslym" jedzeniem i to by byla metoda na podkarmienie... Karol jak widzi obiad na talerzu to juz nie popusci - musze brac lyzeczke i dawac mu jakies ziemniaczki bo inaczej jest dzihad.

misia daj na wagę z pełnym pampersem ;-)

A ja nie umiem sprawdzać tych centyli. Tłumok ?

Julia dzisiaj skończyła 4 miesiące

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka, wpisujesz plec, date urodzenia, wage i wzrost i wychodzi Ci wynik. Jak chcesz, podaj tu dane, albo na priwa, a ja Ci lookne. Siatki centylowe sa w tym slupku co suwaczki.

Oj dzięki Bogu ze zdrowiem u mnie jako tako jak na nasze lata.Dziewczyny bardzo przykre te wasze zawirowania zdrowotne.No i jednak poród sn jest lepszy bo co słyszę to większość po cc narzeka (Anka jest szlachetnym wyjątkiem) po sn to trochę szycie czuję ale nie wiem czy to aktualne czy te dawne bo to przy zmianach pogody ,a to już miałam.Ja to spaceruję trochę porobię w ogródku jeszcze nie ćwiczę i też ćwiczyć nie uwielbiam dla samego ćwiczenia:tak:Co do tych siatek to Amelka oczywiście w tych dolniejszych granicach ale myślę,że nadgonimy:tak::-).Te napięcie to lekarka powiedziała ,że mała ma super napięcie i bardzo ładną skórę przybrała też dobrze i urosła na razie się nie martwię.A te potówki to same zniknęły.Nawet mój M:-(kazał do golasa w te upały Amelkę rozdziewać(zapomniał o czapeczkach:szok::-D)Gratki dla 4 miesięcznej Julki:tak::-):-D

Kłaczek .. jak to lęk ??? Mów mi tu zaraz skąd on się wziął. Teraz ja Cię opierr ... nawet o tym nie mysl !! :no:
Ja tez uwielbiam zjeść i teraz mam tak: jak nie zjem to kwasy żołądkowe dają znać i jeszcze bardziej muli, a trakcie jedzenia czuję się błogo a jak skonczę znowu "nadchodzi" fala ....

Aniu co do smaków i płci to nie do końca chyba to się sprawdza, bo przed urodzeniem Nikoli gotowałam co drugi dzień gar żuru (tylko ja go jadłam) , kaszę gryczaną i maślankę albo kefiry.. nic na słodko, wogóle to było wszystko co mogłam jeść w I trym. ... Za to później absolutnie wszystko, ale z naciskiem na "konkrety" :blink:

Zoyka, wpisujesz plec, date urodzenia, wage i wzrost i wychodzi Ci wynik. Jak chcesz, podaj tu dane, albo na priwa, a ja Ci lookne. Siatki centylowe sa w tym slupku co suwaczki.

Spróbuję. Ostatnio BoboVita przysłała mi taką książeczkę z siatkami , w paczce tez były herbatki i słoiczek an próbę z jedzonkiem.

Julka ma 4 mies, waży 7100 , dł 69
ur 22.02.12

Asia bo z tymi smakami różnie jest, ale niby słone na chłopaka:-D Z mdłosciami to sobie radziłam pijąc pół szklanki chłodnego mleka i zawsze pomagało. Przez cała ciążę miałam mięsowstręt i jadłam makarony z serem żółtym albo surówki i sałatki. Czasami zmuszałam się do kotleta schabowego bo juz gulasz odpadał w przedbiegach. Raz smażąc rybę ledwo zdążyłam do łazienki tak mnie zmuliło. Do tego wciągałam owoce do 5 miesiąca a potem jak mnie odrzuciło to do końca ciąży patrzeć nie mogłam na jabłka czy pomarańcze. Banany też wywoływały zgagę. Każda w ciązy inaczej reaguje, ale przed Tobą jeszcze kilka ładnych tygodni badania organizmu, który sam Ci powie co jest potrzebne a co zbędne:))
Azula dziekuję :-) to zaleta mojego ciała - poplujesz i się samo zagoi bez śladu :)) Blizny właściwie nie ma po cięciu a ja po samej CC 6 godzin później wykonałam marszobieg po oddziale, dokonałam przepierki brudnych gaci, nie dawałam żyć pielęgniarkom;)))

Julka ma 4 mies, waży 7100 , dł 69
ur 22.02.12

Wg centyla: Komentarz

Twoje dziecko jest wyższe i waży więcej, niż większość rówieśników.
Waga: Około 75. centyla wagowego, wzrost: Powyżej 97. centyla wzrostowego

Cały obszar siatki, znajdujący się pomiędzy 3. a 97. centylem to granice normy. Centyl 50. określa średni wzrost i wagę, górną granicę wyznacza 97. centyl – są to dzieci bardzo wysokie i ciężkie, granicę dolną stanowi centyl 3. - dzieci niskie i ważące najmniej.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia, leki wynikaja z poronien - boje sie ze znow cos pieprznie. To standard. Sama latasz na "kontrole galot" to wiesz jak to jest jak sie miksuje strach z nadzieja. Staram sie nie myslec o tym, chwilami sie udaje, chwilami nie bardzo.
Zoyka, alez ona dluga! Karol ma 72cm, a tylko miesiac starszy no i chlopak! Piekne wymiary ma Julcia. I na tym zdjeciu oczyska takie wielkie - jak lala.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry