reklama

Ciąża po 40

Witajcie kochane

Ja zyje ciezko bo ciezko ale dycham , mala daje popalić wszedzie jej pełno wolimy na podwórko wychodzic potem za to pieknie spi cala noc a ja na ryjek padam nie wiem nawet kiedy , brakuje mi doby na wyspanie sie i zregenerowanie sił do dziecka , ale co tam mamusia musi dac rade i tak ja nad zycie kocham
[video=youtube;1wusaS2Q87M]http://www.youtube.com/watch?v=1wusaS2Q87M&feature=youtu.be[/video]

to przyklad chwilka nieuwagi i prosze jaka zajeta nie zauwazyła nawet ze mama przyszła
pociesze was ze mamuski niedługo to samo bedzie czekac

reklama
zaglądaj tu częściej Margot :-)
jak oswoimy żłobek to może znaomy mego uroczego małżonka pobawi się tym filmikiem żeby babon nas nie pozwał bo nie chce być interesem społecznym, ani sprawą medialną ... a jeszcze bardziej nie chce, żeby było to udziałem Kubutka...
Wniosek - trzeba się bawić w wielkiego brata ... wierzyć w intuicję i jeśli to możliwe spotkać się jednak z rodzicami / opiekunami zaopiekowanego wcześniej dziecka.
I cały czas siedzę i myślę bo nie chce rozgłosu ale tez nie chcę zamieść tego pod dywan ...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Marzenko to mi znane ,a ja miałam rok po roku dwóch chłopaków i wiadomo mi ,że im ciszej tym większego misz maszu można się było spodziewać:tak:.Klaudia przynajmniej na słodko się zabawiała ale fakt faktem oczy trza mieć w d...e i nawet do WC strach iść:szok: przy takiej kombinatorce:tak:

Dzień dobry przy kawie:-D
Siedzę na walizkach spakowana już w 80% i czekam na wyjazd... jutro już wylatuję do siebie i tupię nogami z niecierpliwości :))) Wandzi w komodzie zostały 4 zmiany ubrań na wszelki wypadek, zabawki, mleko i pampki już w torbach. Nie mogę się doczekać.... Robert zgrzyta zębami, że brakuje bagażnika w samochodzie a tak kozakował że 600 litrów i wszystko się upchnie :-D A tutaj jeszcze wanienka, torba z moimi rzeczami, bujaczek i miliony drobiazgów :)))
Margot zaglądaj częściej - będziecie we trzy w dwupaku i trzymamy kciuki za Sandy żeby dołączyła do Was :-D Dla nas rozpakowanych to radość patrzeć jak narzekacie i czekacie z niecierpliwością ;-)

Hellou ,

Dziewczynki ... to już jest nie do wytrzymania :-( Tylko cukierki miętowe pomagają, ale na chwilę. Pod koniec muldania cuksa - muszę go wywalić bo już nadchodzi fala ... Mięsa zero, kawa bleeeee Jezoosie, umieram..
Dzisiaj wizyta u doktorka , to napisze co i jak.
Trzymajcie się.;-)

Misia, ja tego nie rozumiem. Niani nie ma prawa "poniesc"! Do qrwynedzy, ona jest od tego jak d.. od srania, zeby miec cierpliwosc do dziecka, wieksza nawet niz rodzice, bo jej cierpliwosc opiewa na kilka godzin, a potem ma tzw., swiety spokoj i moze sobie odreagowywac. To tak jakby nauczycielke w szkole "ponioslo"...Zostawienie dziecka placzacego na godzine to tez forma znecania sie. Ja tego nie rozumiem zupelnie. I nie mow ze kobita zlala kompletnie fakt, ze ja przylapaliscie...:szok: Taki tupet, czy taka glupota?
Karola klade na zlozonym kocu na podlodze - play maty sa za male bo z nich zlazi. Pelza dziada po domu. Panicz Smrodo...:-D
Katrina, prawie kg w tydzien?? Matkojedyna...:szok:
Margot, dzieki - staramy sie.:tak: Ktos tu musi dbac o zasadnosc tytulu watku. O, u ciebuie tez synek? Fajnie - chlopaki sa aparaty.
Asia, jak jak lubie takie posty... A ja mam swiety spokoj - zadnego rzygania, tylko od czasu do czasu ciemno w oczach i "zjazd". Gorzej ze w sklepach np. Podejrzewam paskudnie ze znow cisnienie mam w okolicach piet, jak w poprzedniej ciazy.

Hej,

Julian to już na stałe, ale teraz występuje prawie wyłącznie jako King Julian (czytany z anglosaska) :-D Właśnie nieźle kopie skubańczyk. Ja tam na ciążę nie narzekam, czuję się super. Nieprzyjemności początku odeszły w zapomnienie, a męczarnie końcówki dopiero przede mną. :rofl2: Teraz jest git.

Misia no nie, stanowczo tego nie można zamieść pod dywan. Zgadzam się w 100% z Kłaczkiem, że zostawienie dziecka płaczącego na godzinę to już podchodzi pod znęcanie, a brak cierpliwości... Nie chodzi o to, żeby babę wsadzić do kryminału, bo to by była przesada, ale żeby już nie miała możliwości pracy z dziećmi. Choć oczywiście zawsze może się gdzieś wyprowadzić i dać ogłoszenie, wrr...

Marzena :-D

Informuję, że nie wiem jak się zabiorę :baffled: dobrze, że jadę sama bo mogę zawalić siedzenie pasażera z przodu. Z tyłu Wanda i Tabi zajmują całą przestrzeń. Nasze autko jest 4osobowe :baffled: przez co ma mniejszą tylną kanapę. A mówiłam kupić combi... Pakowanie na 90% zakończone, jutro dorzucę sterylizator, podgrzewacz i bujaczek z wanienką. Dziś te rzeczy są mi jeszcze potrzebne. Rpbert oprany i oprasowany więc da sobie radę, tym bardziej że obiady ma w pracy i będzie siedział długo po godzinach waląc nadliczbówki. Nie muszę się chociaż martwić o wyżywienie a na weekendy bedzie z nami:-D
Majuśka jak nocka z dokarmianiem?

witajcie

Margot - super, ze czujesz się świetnie i nie jesteś sama na wątku!!!

Kłaczek - sama byłam w szoku, spodziewałam się, że sporo przybrał, bo dużo mleka pochłania, ale nie sądziłam, że aż tyle. Najważniejsze, że je i juz nie zwraca (ostatnio nieco ulał mi za dekolt, ale to troszkę po "odpowietrzeniu"). Tylko kupki ma bardzo ścisłe, mam nadzieję, że jak będzie pił coś poza mlekiem, to zrobią się luźniejsze.

reklama
nocka chyba niegłupia, bo młoda spała do 6 , niestety z jednym małym incydentem, bo kundel zaszczekał na tłukące się pod moim oknem kocury, ale szybko ją uspiłam z powrotem, nie wiem tez do końca czy to zasługa mm, no ale zamierzam kontynuować podawanie jej tego mleka na noc, kupa była normalna rano i nic podejrzanego nie zauważyłam,więc chyba Hipp jej pasuje :-) A wogóle to zachowuje sie w ciągu dnia jak baba przed okresem i mow sobie misia co chcesz o przereklamowaniu skoków rozwojowych:tak:, ale ja dziś z ciekawości zerknęłam w wykres i oczywiście znajdujemy sie w punkcie kulminacyjnym tego pięciotygodniowego skoku w okolicach 36 tygodnia, to by wiele wyjaśniało....

asia współczuję rzyganka..ale sama tego chciałaś kochana:-p
aniu a jak Tabris jeździ w aucie, nie zdemoluje Żmijki??..ale wyprawa rzeczywiście jak w kosmos:szok:.dasz radę, kto jak nie TY:tak::-D
misia może jakaś akcja o niani na FB, jego sila rażenia jest spora;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry