reklama

Ciąża po 40

Majuśka to może być zasługą hippa, jednak mleko mm rewelacyjnie zapycha brzuszek a nie ma co ukrywać, że z każdym tygodniem Twoj pokarm ma coraz mniej wartości odzywczych dla Packi. Czuję, że niedługo przeskoczysz tylko na sztuczne.
Tabiś jest grzeczny w samochodzie, siedzi i ziapie przez szparę w oknie opluwając kierowcę :rofl2: Wandzi nie gniecie i raczej jej pilnuje, bo na CPN rzuca się do szyby gdy ktoś przechodzi w pobliżu.

reklama
nie zrezygnuje z cyca całkowicie, cyc ma sporo jednak dobrego w sobie, chociażby przeciwciał, no i jest lekiem na każde zło ( płacz, histeria nocne rozbudzenia ):tak:, no i mi się Aniu po prostu nie chce sterczeć przy tych butlach i robić to mm..chyba, że samo mleko stwerdzi, że nie będzie sie już produkować:rofl2:

Katrina, spoko, ulewanie to normalka, ma prawo. Z reszta... Karol mi ostatnio puscil pawia na twarz - malego pawika, juz scietego i "zalatujacego". Chcialam dziada pocalowac w rumiany po spaniu ryjek, a jemu poszlo - omal nie dolozylam wlasnego.:-D Ale rosnie Ci chlopaczek niesamowicie szybko. Wydawalo sie ze Karol taka blyskawica, a ledwie 1,7kg w MIESIAC przybral. Kubus bedzie lepszy.
Misia, a kiedy wedlug tabelek powinien sie pojawic chwyt szczypczykowy? Bo melduje poslusznie ze Panicz Smrodo od przekladania sobie z lapki do lapki, przeszedl do ogladania drobnych elementow za pomoca tegoz wlasnie chwytu. No i cos na co kocham patrzec - fik i nogi w buzi.:-D I kreci go drapanie tapicerek.

hełoł ...
młody od 3 ma ... biegunkę ? znaczy od 3 było 5 kupiszonów a od 8 co półtorej godziny ale mędzi okrutnie ... nie wiem czy wirus bo skąd tu wirus ... a poza tym ida mu zębole. Górne jedynki i górne dwójki i dolna dwójka lewa ... czyli w sumie 5 zebów. Na wszelki wypadek daje mu do picja smecte i jakieś inne cuda, poję kleikową marchwianką i ... czekam.
Kłaczek nie wiem kiedy chwyt szczypczykowy ale na zabawe nogami za wcześnie ... będzie miał Karol z czymś kłopot ... :-D my dostaliśmy opieprz od reh.

Kłaczku chwyt szczypczykowy to tak w wieku mojej Paćki, bo właśnie o tym sie "uczyłam ":tak: a te pawie to koszmar..Paćka jak mi czasem rzygnie w dekolt, to mi to tak spłynie między cyckami, horror, słabo mi się robi i to np. w momencie jak już jestem ubrana na spacer:no:

Misia no żesz kuźwa..jak nie urok to sraczka...i 5 zębów na raz:no:

Ostatnia edycja:
Oglądam sobie meczyk i zaczynam byc mało szczęśliwa, bo mi Niemcy przegrywają a trzymam za nich kciuki. I tak nie wysiedzę do końca meczu, bo muszę się wyspać. Już sobie ustaliłam że wyjeżdzam po drugim karmieniu, czyli około 9.30 rano - godzinka jazdy i zaczynamy wiejskie wakacje:-)
Wandzia na razie szarpie kwiatki całą rączką albo znęca się nad muszymi nogami :rofl2: inne zabawki ma w głębokim poważaniu więc chyba na razie nic nie kupuję.
2:0:-(

Majuska święta racja cyc to cyc i do roku spokojnie można karmić wiadomo,że nie samym cycuniem bo dziec ku już nie wystarcza ale jednak to przeciwciała i najlepszy przyjaciel maluszka:tak::-).A Patrycja jest jeszcze mała .Nie jestem za przesadom w tym względzie i karmienie w nieskończoność ale ten rok do nawet dwóch to tak akurat:happy:

Misia, rozumiem - wiazac nogi. Mlody wlasnie siedzi mi na kolanie i nogami gra na 'kopanym fortepianie'. Do Mozarta ciut mu jeszcze brakuje.:-D
Majuska, najlepiej sie rzyga kiedy wszyscy sa gotowi do wyjscia. Od biedy mozna obrzygac sie - tez skuteczne. Acha - palce obciac.;-)

Czyli dziecko moje ogolnie motorycznie nie za specjalnie, ale manipulacyjnie do przodu. A te nogi w buzi to nie wiem gdzie upchnac...

własnie TAK Kłaczku :-D NOGI wiązać :-D pokazywać mu tabele jak sie tak napatrzy to się utrwali i poczeka kilka miesięcy na nogi w ustach :-D
Aniu nie chcę Cię martwić ale córa mojej koleżanki - leniwiec motoryczny - chwyt opanowała do perfekcji i perfektyjnie wydepilowała miśka ... koleżanka skomentowałą - jakaś tandeta od teściowej tak naprawdę cud że się Nina nie uddusiła tym "fiuterkiem". Więc wszystko przed Tobą... Wandzia rozprawi sie i z płatkami i muchą.
aaa rozmawiałam z pediatrą :-D siad boczny i raczkowanie to szansa na 3 klasę ... brak nadmiernej higieny - znaczy nie kąpać codziennie - raz na kilka dni wystarczy, nie szorować ... większa szansa na brak alergii u dziecięcia, w ogóle nadmierna sterylność we wnętrzu, nadmierna higiena to pierwszy krok w kierunku alergii, astmy. Karmić do 6 miesiąca - pokarm jest wartościowy pożywieniem, antyciała przekazuje się 4-6 miesiąc ... teorie pt. karmimy do upadłego są cichaczem odkładane między bajania ludowe :-D aaa ... pokarm mrożony jest gorszy mm pod względem wartości wszelakich no i nie posiada żadnych przeciwciał :-)

reklama
no niech sie rozwija Karol, im szybciej tym lepiej, kto przy maluszku pomoże jak nie Karol :-D:-D ..ale nogi do buzi to już może chyba pchać w tym wieku, znaczy się przejdzie do trzeciej klasy:tak:

Aniu za Niemcami jesteś..nie znam nikogo kto by był za Niemcami:-D:-D..tzn. nie oglądam meczuuufff i mam to gdzieś, ale za Niemcami:szok::-D??

azula póki Paćka cyca chce to daję , ja to lubię w sumie, to takie miłe chwile, przyjdzie czas, że sama zrezygnuje , jak i moje poprzednie, jedno w wieku 10 miesięcy, a drugie 8-miu;-), a nie jestem już tak uwiązana bo właśnie je sporo innych posiłków, ja wogóle tą naszą rodzynke to tak "chowam" teraz na przytulaka, duzo pieszczot i przytulanek, jakoś tak nam obu to pasuje, poprzednie dzieci aż takie wyprzytulane nie były:-)

misia ( teraz Cię doczytałam ) przeciwciała są w pokarmie cały czas, nawet jeżeli minęło już te 6 miesięcy ;), one tam są i rok po porodzie i potem, na bieżąco pomagają chronić organizm dziecka przed różnego rodzaju bakteriami i wirusami, skąd masz te info że tylko 4-6 mies. ?
Teoria odnośnie sterylności mi się podoba, bo u mnie jej nie ma i nie będzie pomimo, że odkurzam codziennie, ale pies i 2 koty robią swoje:sorry:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry