reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po 40

reklama
Dzięki babeczki za słowa otuchy :)
No niby się nie staramy tak na maxa ale jak popatrzę na dotychczasowe porażki, to tak smutno czasem się robi. No ale dobra, trzeba się wziąć w garść.
Pozdrowionka

Marzenko dzisiaj znoszę jajko. Czuję to, bo mnie w boku kłuje. Będę musiała mojego M dzisiaj zaatakować :) Ja nie bardzo chcę naciskać, bo do nie dawna, po tych wszystkich przejściach, M w ogóle nie chciał się już starać o dziecko. Potem doszliśmy do wniosku, że spróbujemy jeszcze raz ale zdając się na szczęśliwy los. On nie wie kiedy mam owu a ja tak, więc trzeba będzie udawać, że niby nigdy nic, bo jak mu powiem, że jest mus, to może go to zniechęcić.
Ja już syna mam ale mój M nie ma jeszcze dzieci. Lekarz podejrzewa, że problem może leżeć po stronie plemników. Jest problem z ich ruchomością, może być też problem z ich składem genetycznym. Nie robiliśmy badań kariotypu. Chyba jednak trzeba będzie. Muszę to wszystko jakoś dyplomatycznie rozegrać.

bidulek ten twój mąz napewno by chciał miec swojego dzidziusia , mój Misiek tez nie ma dzieci a klaudusia bedzie jego 1 dzieckiem , tez myslelismy ze juz nic z tego nie bedzie bo mi lekarka powiedziała ze wiecej dzieci nie bede miała a jednak sie małpa pomyliła i ja omijam szerokim łukiem , bo ciaza jest i to bardzo silna , wam tez w koncu sie uda musi sie udac , a meza nie nastawiaj ze to mus niech mysli ze to spontanicznie , albo pomysl o tym kariotypie , napewno wiesz jak o tym rozmawiac z mezem da sie przekonac

Najgorsze, że badania tyle kosztują. Pomyślę o tym w lipcu, bo wtedy wpłyną nam dodatkowe pieniążki i jak w czerwcu nie zajdę w ciąże a sytuacja na koncie się unormuje, to zarejestruję się do Provity do Katowic. Mamy tam nawet poleconego lekarza.

Provita, to klinika leczenia niepłodności a badania samego kariotypu 800 zł. Jak zechcą zrobić dalsze badania, to kolejna kasa. A ja jestem z Gliwic, więc Katowice po sąsiedzku.

reklama
Dzień dobryzza chmur :-)

Marzenko
, ja tak wcześnie nie wstaję - nie mówię, że wstałam dopiero teraz, ale zanim się wykąpałam, zjadłam to troszkę czasu minęło :)
No a lekarze, którzy tak wyrokują ostatecznie to nie lekarze tylko jakieś konowały - jak już urodzisz, to idź do niej i powiedz, że to dziewczynka, której miało nie być. Oj nóż mi się otwiera jak sobie o takich lekarzach myślę.

Zjolu, to jak to jajko znosisz, to koniecznie męża wieczorem przytul i nie tylko :) Działaj kochana - a jak nie wyjdzie to rób badania, trzeba wiedzieć co jest nie tak, żeby potem sobie pomóc. Ja już trzymam kciuki za dzisiejsze jajeczko, a jak się nie uda to na badania zapraszam :) Kochana, tak bardzo Ci życzę fasolki:tak:
Miłego dnia życzę

Do góry