• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jak teraz pojade to poszukam takiego lekarza ktory pomoze mi :( boje sie tej punkci szpiku...
Dostałam tabletki od nadcisnienia...bo od tycH UK nie moglam sie doprosic :(:(
a wiecie co mi lekarz powiedział ??? że moja druga ciąza byla zagrozona od momentu kiedy dostałam tych zielonych upławów :(( a i że teraz zanim sie zdecydujemy to musi upłynąc duuuużo czasu... żyć się nie chce

słuchaj to,ze lekerz ci powiedzial,ze musi uplynac duzo czasu to przeciez nic strasznego nie oznacza.poprostu znajac troche twoja sprawe powiedzial tak,bo musisz byc poddana badaniom,pewnie jakiemus leczeniu wiec to troche musi potrwac,ale jak wiesz nikt oczywiscie twoich szans nie przekresla.teraz to grunt zebys znalazła dobrego lekarza,takiego ktory bedzie mial wiedze jak ci pomoc i bedzie chciał to zrobic.a ty sie nie załamuj tylko bierz sie za siebie.robiac badania itd napewno poczujesz sie lepiej obojetnie jakie beda wyniki bedziesz juz wiedziala na czym stoisz.a czas bedzie lecial i nim sie obejrzysz lekarz da wam zielone swiatło;-)

aniołkowa mamo no ja czasem jak tak zasiade i zaczne czytac wszystko to na koniec nie pamietam co mialam ktorej odpisac:blink: dulano to faktycznie jesli oboje pracujecie i ten zwierzak musialby byc caaaały dzien sam to troche nie fajnie...psy nie lubia zostawac same,koty chyba tez nie,a jesio jak bedziecie leciec do Polski to co wtedy??? to jest jednak odpowiedzialnosc...a zreszta nie wiadomo jaki psiak wam sie trafi np...na poczatq trzeba mu duzo czasu poswiecic.nasz np bardzo wczesnie zaczal sam zostawac i demolował mieszkanie:shocked2: musielismy go zamykac w łazience,na mniejszej powierzchni zeby nie mial czego niszczyc...na szczescie skonczyl juz 1.5 roq i mu przeszlo...czasem poszarpie jakas ulotke albo cos ale to juz rzadkosc...mamy za to z nim inny problem-nie lubi jak dzieci biegaja,krzycza,jezdza na rolkach itd wiec sie zastanawiamy jak to bedzie jak sie dziecko urodzi...napewno bedzie w szoku...ale chcemy mu dac szanse,bo wkoncu przeciez dziecko zaraz po porodzie nie bedzie biegało,jezdziło na rolkach itd...

nio kochane i mialy byc u nas deszcze i burze i cos im nie wyszlo...i bardzo dobrze,bo ja sie burz boje.teraz siedze ogladam z mezem schreka,ale chyba zaraz ide sie polozyc,bo cos mam kłucia w dole wiec ide do wyrka...a jutro maz ma imieniny.nie bede mu kupowac zadnego prezentu,bo krucho u nas z kasa,ale kupie mu tylko kupon na totolotka hehe moze wygra 5 mln:shocked2::happy2: zapamietałby te imieniny do konca zycia:-p

reklama
Widze ze pada kwestia zwierzakow w domu. Pies w istocie ma problem, jesli domownicy wiekszosc dnia spedzaja poza domem, kotu... kotu to wisi.;-) Jesli kuweta jest czysta i miseczki z woda pelne, (karmienie lepiej kazdemu drapieznikowi ustawic 2-max3 razy na dobe), to kot i tak przesypia wiekszosc doby. A jak ma do towarzystwa drugiego kota, to juz w ogole ludzki "personel" w zasadzie potrzebny jest do napelniania misek, sprzatania kuwet i wyglaskania od czasu do czasu. Mam koty wlasnie dlatego ze w PL jeszcze calymi dniami bylismy poza domem.

Witam kobitki w tą słoneczną mam nadzieje u wszystkich sobotę

Ziółko no nic nastepnym razem pogratuluję ci fasolki - a teraz gratuluję decyzji - w końcu wpadłam pogratulować no nie :D Wczoraj w pracy miałam szpiegów więc nie było jak zajrzeć a w domu zjadłam i padłam :D

U mnie dalej faza oczekiwania i odkąd nie buszuję po necie po ciążowych stronkach można powiedzieć faza spokoju i niech tak zostanie. Wizyte mam 30 kwietnia to bedzie 6w4d więc mam nadzieje usłyszeć serduszko mojej kruszynki. Czuję sie ok. Oczywiscie jestem coraz bardziej senna. Przy ostatniej ciąży na tym etapie miałam juz WC show - teraz mam nadzieję nie dawać aż tak często występów.

Moja siorka we wtorek była na badaniu NT itp (13tc) wszystko idealnie, odetchneła z ulgą nastepna wizyta za miesiąc - będzie 16w6d - może juz poznaja płeć.

Co do rzucania palenia polecam e-papierosy, oczywiście były wzloty i upadki typu znajomy poczęstuje cie fajką a ty sobie myslisz a co tam dla odmiany zapale sobie "normalnego papierosa" i potem masz nieodparta chec wysępić nastepnego i nastepnego, aż jest ci głupio i stwierdzasz no nie można tak na sępa i kupujesz sobie cała paczkę wmawiajac sobie że starczy ci ona na jakis miesiąc może dłużej i wypalasz ja w ciagu jednego dnia, rzucajac sie na nia jak wygłodniały lew na antylopę. Naszym błędem jak juz stwierdzilismy sobie że nałóg pokonany i możemy sobie kupowac weekendowa paczke papierosów. Na poczatku owszem była jedna przez jakiś czas potem ta tradycja nabrał tempa i w sobotę wieczorem zaczeło brakować - zaczelismy kupować 2 paczki potem na wszelki wypadek 3 i jak stwierdziliśmy że tracimy na tym kontrole zerwalismy z tą głupia tradycją. Prawda jest taka rzucenie palenia dla kogoś kto lubi palić, a nie ma motywacji typu dziecko, czy choroba jest naprawdę trudne ale nie niemozliwe.

Co do tych e papierosów my kupiliśmy e-Go tanki i te takie zwykłe plastiki za kilka złotych z wymiennymi wkładami na "wyjścia" "Terapie zaczyna się" od liqidów z duż dawką nikotyny a konczy na liquidach z zerowych. Sa niby smaki papierosowe, bez smakowe, owocowe, mietowe, kawowe i jakie tylko by sie nie chciało. Ludzie sie tym zaciągają, robia swoje kompozycje smakowe minimalizując nikotynę
i tak sobie buchaja ta parę sa nawet fora wielbicieli mozna nawet powiedzieć tego nowego nałogu. Mnie osobiście mdlił ich smak niezależnie od rodzaju po dłuższym stosowaniu ale efekt został osiągniety, M robi sobie smakowe miksturki do dzisiaj i od czasu do czasu zaciąga sie tą para z nikotyną - dla pozostałych domowników niepalacych jest to jak najbardziej ok dym wygląda bardzo naturalnie ale zero zapachu. Nie smierdzi niedopałkami to jeden plus bo taki zapach w domu palącycch maja firanki, meble itp, a dwa nie kusi zapachem dymu tych którzy rzucili, bo niestety dla osoby która rzuciła palenie zapach dobrego tytoniu niestety jest zapachem przyjemnym i co za tym idzie kuszacym. I przyznam żewolę unikać stref dymnych, choć w obecnej sytuacji watpię bym sie skusiła. N szczęście wiekszość moich znajomych już nie pali lub rzuca palenie :D taka moda i to mnie cieszy.

Ok zmykam cos poogarniać w domu (wolna sobota :D) trzymam && za wasze zagnieżdżajace sie jajeczka i czekam na nowe suwaczki jak was znów nawiedzę. papa

aa tekst z piętą i migdałkiem .... padłam :D

Ostatnia edycja:
Witam sobotnio.kochane informuje was,że przez tydzień będę rzadkim gościem na nb,bo skończył nam się transfer w mecie i po 25 będziemy mieć nowy.teraz pisze z ręką męża,bo ma internet przyznam,że dziwnie się pisze. izw cieszę się,że u ciebie u was oki.tak trzymać.budowli moje kochane.miłego weekendu

No w końcu mi net chodzi jak należy jestem happy:-)
Karola- to praca w markecie o nazwie Dino nie jest to szczyt moich marzeń ,ale z takim bezrobociem jakie u nas panuje to nie ma co wybrzydzać.
Angel- no ciężko jest to cholerstwo rzucić ,ale musimy dla naszych dzieci to zrobić.
Anulka- dzięki, mam nadzieję ,że uda mi się rzucić faje i dostać pracę z wypłaty mojego M to żyjemy od 10tego do 10tego ledwo wiążemy koniec z końcem.
Widziałam nowy nick
Witam nowe Aniołkowe mamusie było mnie mniej przez chyba właśnie transfer ,ale teraz jest nowy okres rozliczeniowy i od razu net lepiej chodzi
:tak:

witajcie,

czy mogę do Was dołączyć? opisałam wczoraj moją historię na wątku "czekając na poronienie..." jutro mam ostatnią wizytę u lekarza i decyzja "kiedy"...opadam z sił, ale widzę, że u Was tak przyjaźnie, może Wasza obecność i doświadczenia pomogą mi przetrwać ten czas...

anisiaj- witaj,bardzo mi przykro, zostań z nami, tu jest naprawdę dobrze się wygadać

właśnie doczytałam twoją historię, beta jest rzeczywiscie niska, ale to wszystko co ci się przydarza naprawde niesamowite, oby zakończenie też było trudne do wytłumaczenia ale szczęśliwe

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie kochane:-)
kobietko tak wiem ze musimy ciagle sobie to powtarzam...nawet nie wiesz jak zaluje ze wrocilam do nalogu a nie palilam prawie 2lata ja to jestem gapa i teraz to pale z podwojna sila:-(
karola no chyba az tak zle nie bedzie ze dopiero po smierci:-D:-Dw koncu chce miec malenstwo to nie bede mogla palic;-);-)
anisiaj przytulam,trzymaj sie kochana.
izw super grunt to spokoj.trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry