• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

rozmawiałam wczoraj z mezem i narazie jest 50/50..tzn pampersy albo od 2 miesiaca,albo tylko na wyjscia,a w domku jak mala bedzie to tetra...wiec juz jakies swiatełko w tunelu jest:-) mysle,ze jak mu pralka bedzie buczec co 2 dzien to sie wkurzy i w dodatq rachunki...a wogole przez ile czasu dziecko stosuje jedynki???? do ktorego mniej wiecej miesiaca??? pytam,bo widzialam na allegro paki po iles tam sztuk i mozna taniej kupic kilka np ale nie chce za duzo tych najmniejszych,bo nie wiem na ile mi to wystarczy,a jak zostanie to lipa...kłaczku no nad tymi wielorazowkami tez myslalam,ale nie ma tak za duzo informacji i nie wiele o nich wiem....doti zuzia ładnie ja te tak chcialam,ale mojemu sie nie podoba i jednak cos ustalilismy.a to czy sie imie komus podoba czy nie to mało wazne to wam ma sie podobac.kurcze to nie dobrze,ze tak ci nozki puchna.mnie tylko dłonie czasem jak jest za ciepło....elka30 mam nadzieje,ze nikt mnie tu nie postrzega w ten sposob,ze chce zaoszczedzic na dziacku czy cos takiego,bo nie tylko z racji tego,ze nie mam doswiadczenia chce zasiegnac roznych opinii w tym temacie zeby wiedziec co i jak. to fajnie,ze potancowalas.ja tez lubie tanczyc.

reklama
Karola no co Ty nawet tak nie pomyslalam, mam nadzieje ze Ty nie pomyslalas ze ja moglam tak pomyslec:-pnie oszukujmy sie w dzisiejszych czasach oszczednosc jest na porzadku dziennym trzeba kase ogladac ze wszystkich stron zanim sie wyda i to nic zlego jesli sie da zaoszczedzic to czemu nie;-)ale mysle ze Twoj M zmieni zdanie w trakcie:tak:

Karola- co do tetry, to oglądałam na tvn, te jakieś poranne dzień doby tvn czy cos w tymstylu i byłe Reni Jusis, ona jako ekoloigiczna mama używa tylko tetry, ale pokazywała współczesne specjalne pieluchy.
Poczytaj sobie o tym, bo mi bardzo się to spodobało, kupujesz 1 lub 2 pieluchy takie specjalne, one kosztują około 60 zł, a w srodek wkladasz zwykła tetre, jakoś przez te nowoczesna pieluche pupki ma nie odparzać i nie przeciekać na ubranka.
Kojarzy mi się to ze sarymi maszynkami do golenia, tzn maszynka + wkład żyletka. To nowa pielucha + wkład z tetry.
Napewno pamper jest wygodny i szybki, ale nie wiem czy taki zdrowy. Wszystko będzie zależało od tego ile czasu i sił będziesz mieć.
A jak się zdecydujesz na tetry to sprawdź sobie jak stan liczników z wodą i prądem Ci idzie, bo prala tez swoje pozera. Choć ogólnie przy dziecku wszystkie liczniki oszaleją :)

Trzymaj się ciepło, jeśli się denerwujesz to idź na KTG- w szpitalu neich myślą, co chcą, wolno im :P A Ty kochaj bobasa i rob swoje :)

Mnie nerwy tłuką, mam ciężki tydzień w pracy. Osłodą był wywiad z moją skomną osobą, który dziś wysłuchałam w radio, a poza tym, to masakra. Przez te zakichane nerwy to chyba blokuje mnie i nie ważne ile śluzu i jak płodny jest to jestem zblokowana + myśli o ciąży, widok ciężarnych i słodkich bobasów. Do tego mój PCOS... niby jest niby go nie ma, więc nie kumam już nic. Tzn niby mam dziurawe, ale jajeczka chulają jak trzeba.
Chyba przestane świadomie starać się o dziecko. Nieświadomosć jest najlepsza. choć ciężko pozbyć się świadomości, nawet zresetować się nie mogę bo biore bromergon i nie wolno przy nim pić, wiec od listopada nie miałam kropli alkoholu w ustach. a tak mam ochotę się upić....

Ostatnia edycja:
karola-ja mieszkam w szwecji i tu do 12 tc- nie ratuja ciazy :( Ale ja posazlam do prywatnego gin. i zrobilam badania.wszystko bylo ok i od razu moglam sie starac o dzidziusia. Od ostatniego poronienia do zdrowej ciazy uplynelo 3mies. Wtedy, gdy juz stracilam nadzieje i przestalam kupowac testy owu. no i wtedy zaciazylam :)

Dodam jeszcze ze ten maly szkrab to moj drugi synus. Mam jeszcze 16letniego syna.
Pozdrawiam

Karola ja bym na twoim miejscu poczekala z kupnem, bo czasem tak sie zdarza, ze dziecku nie pasuja pampersy X, a pampersy Y. Wiec jak ty kupisz cala pake X i dla twojego dziecka beda na przyklad za duze, za male lub beda go gniotly? Widzialam juz takie przypadki, ze ktos wywalil kase, a potem nie uzywal, bo cos tam. Moze na poczatek sprobuj kupic male paczki z roznych firm i zobaczysz, ktore najlepiej pasuja twojemu dziecku. Potem zobaczysz jak przybiera na wadze, jak rosnie i wtedy z powodzeniem mozesz kupowac na allegro.

Do_ti, cisnienie masz ok? Jak tak mocno puchniesz, to sprawdz cisnienie i mocz - koniecznie. No, chyba ze obrzeki z wieczora, rano znikaja - to ok.
Anty, nieeee.. Nie ma "tentegowania" za rogiem czy pokatnie - sie robi tak: facet wraca do domu wy... jak kon po westernie, a tu czeka kobietka juz gotowa do akcji. Wowczas facet swiadom misji swej prokreacyjnej, mimo ze 12 godzin przelatal na butach, z ciezkim sercem, ale zwartym i gotowym do boju orezem, powinnosc swa czyni.
Karola, ja mam majty takie: New Unisex Reusable Size Adjustable Washable Baby Cloth Diaper Nappy | eBay - kupowalam zestaw majtow z wkladkami od razu - i do tego dokupilam takie wklady: Littlelamb Bamboo night time boosters, 10 pack | eBay
To jest mieciutenkie, calkiem przytulne. Stosuje sie jeszcze taka jakby wloknine w rolkach, ktora kladzie sie bezposrednio pod pupe - jak sie dziecko wykupa to pielucha tak nie obrywa i latwiej doprac - ale ja po prostu poluje na kupala z pamperem.
Co do pamperkow, to nie kupuj od razu wielkiej paki. Niektore dzieci zle reaguja na jedne pieluszki, odparzaja sie, maja podrznienia itd. Jednym pasuje Huggies, inne Huggies jakby uczula - lepiej kupic mala paczke i zobaczyc czy dana pielucha bedzie pasowala. Z tego co ja widze - Karolowi wszystko jedno co ma pod tylkiem - Pampers jest mieciutki i ladnie sie uklada, ale potrafi zostawic na skorze dziecka ten zel ze srodka, co mnie osobiscie wkurza. No i niech nie pieprza ze trzyma wilgoc z dala od skory dziecka, bo i w Pampersie Karol miewal mokry tylek. Huggies w porownaniu z Pamperem jest sztywny, w nim chyba nie ma tego pochlaniacza wilgoci. Poza tym ze jest sztywny, nie mam nic do zarzucenia. Inne "pampki", takie marki market, w sumie podobnie jak Huggies - sztywniejsze, mniej sie ukladaja, ale dzialaja. Wszystkie pamperki smierdza czyms jakby nafta...

kłaczek... hmm powiedz mi jak to jest z dwoma maluchami na raz? bo ty mialas mała różnicę wieku miedzy brzdacami.... no i ze tak powiem jestem juz troche przerazona:baffled: michal broi jak najęty a ja mam jeszcze studia a w październiku to chyba wykituje ze zmeczenia bo juz teraz ledwo zipie.... na neta czasu brak... maly akurat spi ale juz prawie 3 godziny wiec zaraz mi łobuziak wstanie ;-)

Kłaczku - nie pamiętam, kto w tym autku nie autku leżał :-D, ale leżał :-D Z tym, że oni się na torze tym wozili zupełnie bez litości, więc nie ma to tamto :tak:. No jak nie masz prawka na autko (zdziwiona :eek: jestem), to chyba ten sprzęt się nada :tak:.

Pati - ło matko ty już niedługo drugie będziesz niańczyć :szok:. No to rzeczywiście sporo przed tobą roboty :rofl2:

Karola no co Ty nawet tak nie pomyslalam, mam nadzieje ze Ty nie pomyslalas ze ja moglam tak pomyslec:-pnie oszukujmy sie w dzisiejszych czasach oszczednosc jest na porzadku dziennym trzeba kase ogladac ze wszystkich stron zanim sie wyda i to nic zlego jesli sie da zaoszczedzic to czemu nie;-)ale mysle ze Twoj M zmieni zdanie w trakcie:tak:

hehehe nio czyli oki:-D

duncus ja tez to ogladałam wtedy,bo ja generalnie lubie ten program i bardze czesto ogladam.cos slyszlalam o tych pieluchach i nawet gdzies czytałam...ale jest ich tyle,ze juz sie zgubiłam...co do licznikow to wiem,ze pralka zre prad i wode-nasza szczegolnie jest jakas malo oszczedna nawet moj maz sie denerwuje:tak: jest niby jeden tryb co trwa 30 minut,ale pierze tylko w 30st,a jak chce wyprac w wiekszej temp to pranie potrafi trwac ok 2h:szok:.nio ja mysle,ze poprostu czas pokaze jak to bedzie wygladac.juz mu zapowiedzialam,ze ja nie bede miala sił na to aby byc przy dziecku i jesio pozniej w chilach wolnych obrabiac pieluchy...mała moze byc w tetrze,ale czasem,bo ubranka tez bedzie trzeba zmieniac i prac...mysle,ze on sobie to przemysli tylko musze dac mu czas.ze wszystkiem tak jest.co do ktg to powiem ci tak...ja ja czuje,czuje jak sie prezy,jak mi brzuch napina pare razy dziennie itd,ale czuje mało kopniec,takich typowych ruchow.jedni mi mowia,ze ona jest jesio za malutka i ma tam poprostu duzo miejsca,bo ja jestem szczupła i na takie konkretne kopniecia przyjdzie jeszcze czas...ja sie bede zawsze denerwowac obojetnie czego to bedzie dotyczyc itd,ale moj maz mnie uspokaja zebym za bardzo nie panikowala tylko poczekała do srody na wizyte skoro mnie nic nie boli itd,bo skoro 1,5tyg temu bylo usg i mała była,ruszała sie itd to znaczy,ze jest oki...tylko,ze ja nie wiem ale mysle,ze wczesniej czesciej ja czułam...takie mam wrazenie...zaczynam juz swrowac...:no: byłas w radio??? a na jaki temat był z toba wywiad jesli mozna wiedziec??? kurcze chyba musisz zrobic tak jak piszesz,przestac myslec,ale to wcale nie jest latwe.wiem po sobie,ze jesli wlasnie o czyms staramy sie nie myslec to to wraca do nas ze zdwojona siła i nie wazne czego dotyczy...:no: anielkaaa to moje gratulacje:-) jestes przykładem,ze po pierwszym razie nie musi byc drugiego.ciesze sie.o i zjolka moze brac z ciebie przyklad zeby sie nie martwic o roznice wieku.u ciebie 16 lat,a u niej tylko 12...zjolka słyszysz??????????????????????? gatto to jest jakies rozwiazanie.dziekuje.narazie kupie takie najmniejsze biedronkowe u nas DADA podobno podroba pampersów tych orginalnych duzo osob chwali sobie,a cena smieszna.i tak zrobie zobacze jak mała w tych bedzie dawała rade:happy2: doti popieram kłaczka wlasnie tez mialam ci o tym pisac.klaczek rewelka sa te majty:tak::tak: moglabys mi napisac jak one by sie w polskim jezyku nazywały fachowo??? moze bym je znalazła na allegro.to sa te pieluchy wielorazowego uzytku tak????kochana pytałam cie wczoraj o clexane czytałas moze moj post,albo pamietasz go??? jesli nie to napisze raz jesio.co do zapachu pampersow to jada chemia i to ostro.troche wkurza mnie tez smród wlasnie i przez to nie co odrzuca...

reklama
Witajcie.
Ja miałam ok 150 tetrowych pieluch -A mimo tego iż przewijanie w jednym palcu[na przewijałam się przez 13 lat w pracy ,że ho ho..] to Majka miała takie tempo sikania i jak tylko poczuła kilka kropel moczu był wrzask nieziemski -jechaliśmy na pampersach,potem majteczkach z pampersa--a od 11 miesiąca bez -tylko nocnik.
Przy Ali się przydały bo pośladki po szpitalu miała koszmarne -jeszcze by zatuszować ich stan ktoś mądry je wyfioletował[na OIOM-ie] przed wypisem .Praktycznie przez 3 tygodnie była bez pieluchy ,pośladki tylko talkowane mąką ziem. i wietrzone.
Pieluchy pożegnaliśmy dokumentnie w 11 miesiąc tak jak u Majki.

Co do produktu Kłaczka ,poczytać można tu :
Porównanie kosztów pieluszek jednorazowych i wielorazowych

[Panel po lewej stronie -wybrać typ pieluch]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry