Dziewczyny, nie mam kiedy napisać, ale czytam Was. Gratuluję szczęśliwych wizyt, trzymam kciuki - oby tak dalej. Gratuluję nowym ciężarówkom - Asta jak Ci się szybciutko udało, trzymam mocno &&&& . Witaj Asa - musi być dobrze. Dużo dobrych wieści ostatnio. Oby jak najmniej nowych dziewczyn dołączyło do nas.
Moje Drogie, Wy wszystko wiecie, z Panią Profesor Plenitude na czele

- jesteś tu dla nas ekspertem. Witaminkami to mnie rozbroiłyście, wydawało mi się, że jakiekolwiek się weźmie dla ciężarnych będzie dobrze. Pojawił się temat TSH i spojrzałam w moje wyniki i ... W pierwszej ciązy miałam 1,8 w 6 tygodniu, w ostatniej miałam 3,5! w 5 tygodniu. Mieści się to w normie, bo norma zdjae się do 4 czy nawet 4,5 . Ale po tym co napisałyście zdenerwowałam się. Powiedzcie mi czy ten poziom 2 wymagany jest przed ciążą czy w ciąży też? Wiadomo, że w ciąży większe jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy, czy przy moim poziomie 3,5 powinnam już brać leki? Oczywiście lecę w ciągu kilku dni porobić badania, uwzględnię TSH , FT3 i FT4, przeciwciała antyTPO i anty TG. Ale zastrzeliłyście mnie tą informacją, żaden gin mi tego nie powiedział.
Dzięki, wiem, że mi pomożecie. Tyle rzeczy można się tu dowiedzieć. W pierwszej ciąży byłam taka niedoinformowana, dowiaduję się coraz więcej.