• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
czarna to masakra z tym odsyłaniem wyników.. ja mogę sprawdzić na stronie, zaoszczędziłam tym sobie sporo stresu. gratulki z okazji 18 :tak: oby do 40 i w zdrowiu i spokoju :-)

asta Twoje odczucia są tu szeroko znane i nie są niczym dziwnym, zazwyczaj kobiety, które nie roniły nie znają tego poziomu strachu.. żeby wszystko było ok &&&&

Dziewczyny, nie mam kiedy napisać, ale czytam Was. Gratuluję szczęśliwych wizyt, trzymam kciuki - oby tak dalej. Gratuluję nowym ciężarówkom - Asta jak Ci się szybciutko udało, trzymam mocno &&&& . Witaj Asa - musi być dobrze. Dużo dobrych wieści ostatnio. Oby jak najmniej nowych dziewczyn dołączyło do nas.

Moje Drogie, Wy wszystko wiecie, z Panią Profesor Plenitude na czele :) - jesteś tu dla nas ekspertem. Witaminkami to mnie rozbroiłyście, wydawało mi się, że jakiekolwiek się weźmie dla ciężarnych będzie dobrze. Pojawił się temat TSH i spojrzałam w moje wyniki i ... W pierwszej ciązy miałam 1,8 w 6 tygodniu, w ostatniej miałam 3,5! w 5 tygodniu. Mieści się to w normie, bo norma zdjae się do 4 czy nawet 4,5 . Ale po tym co napisałyście zdenerwowałam się. Powiedzcie mi czy ten poziom 2 wymagany jest przed ciążą czy w ciąży też? Wiadomo, że w ciąży większe jest zapotrzebowanie na hormony tarczycy, czy przy moim poziomie 3,5 powinnam już brać leki? Oczywiście lecę w ciągu kilku dni porobić badania, uwzględnię TSH , FT3 i FT4, przeciwciała antyTPO i anty TG. Ale zastrzeliłyście mnie tą informacją, żaden gin mi tego nie powiedział.
Dzięki, wiem, że mi pomożecie. Tyle rzeczy można się tu dowiedzieć. W pierwszej ciąży byłam taka niedoinformowana, dowiaduję się coraz więcej.

Dzięki Neta :) Czytam Was- wiem, że u Ciebie staranka rozpoczęte, powodzenia! Wróciłam do pracy i już nie mam tyle wolnego czasu. Powrót dobrze mi zrobił. Wydaje mi się, że tamte wydarzenia grudniowe były tak dawno a to dopiero miesiąc minął. Mogę już nawet mówić o tym bez płaczu. Czekamy na wyniki badań genetycznych. Zbieram się do wykonania badań z krwi -może w przyszłym tygodniu, wszystko razem, żeby już się tak nie kłuć co chwilę. I zobaczymy co dalej.

malgoniu wrzucam Ci szybkie info bo muszę odejść od lapka tak do wieczora a żebyś miała jakieś info. Tak w skrócie nadczynność jest gdy tsh jest zbyt niskie a niedoczynność gdy tsh rośnie (pomijam korelację FT3 I FT4 w obu przypadkach bo muszę śmigać), czy lekarz widział Twoje wyższe tsh? zrobienie tych badań jest dobrym pomysłem, a jeszcze lepszym kontrolowanie ich w następnej ciąży. Choroby tarczycy w ciąży

do Pani Profesor to mi lata świetlne :-D lubię pomagać i to wszystko ;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry