• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Emalia82 ogólnie nie zaleca się badania szyjki macicy po owulacji, żeby jej nie prowokować do niepotrzebnych skurczy. Ogólnie powinna być nisko, twarda i zamknięta, przed samym okresem się unosi, robi się miękka i otwiera się - indywidualna sprawa na ile godzin przed @ zachodzi ten proces.

Edyta89 mnie tak kłuło po prawej albo po lewej stronie praktycznie we wszystkich ciążach:) I było objawem wczesnej ciąży:-) Kiedy jeszcze nie starałam sie o dziecko podobne bóle miałam podczas zapalenia przydatków. Najpierw zrób test a jak nic nie wyjdzie to do lekarza szur szur....

bett chodzę jak na razie do gina na nfz, tego co mnie leczy od 2011 roku, ale wolę kogoś kto pracuje w naszym szpitalu i jest komunikatywny czyli odpowiada na pytania, dlatego zapisałam się na przyszły wtorek do gina prywatnie, zobaczymy. W pracy jak beta potwierdziła to powiedziałam kilku osobom, którym musiałam (wiedziałam, że to rozniosą , ale i że szef się nie dowie), pomagały mi troche, zero dźwigania, wiekszych nerwów itd, dopiero jak dostałam zaświadczenie to poszłam do szefa.. oczywiście gratulował itd, ale to taki wyćwiczony szablon. powiedziałam, że jeszcze nie idę na l4, że na początku stycznia mam wizytę a do tej pory podszkolę ludzi ze swojej ekipy, nauczę czego nie potrafią żeby jakoś sobie wszyscy poradzili. to był gest z mojej strony bo powiedziałam, że nawet podczas audytu wiedziałam, ale starałam się być i pracować tak żeby było dobrze. szef chyba pojął, że to był gest z mojej strony bo mogłam wszystko rzucić w kąt i iść (tak zrobiła koleżanka dwa miesiące przede mną) i róbcie sobie co chcecie. mimo, że byłam numerem jeden do psychicznego wykańczania to mam swoją godność i potrafię zachować się jak człowiek. zrobiłam co mogłam i na co było mnie stać, nie mam się czego wstydzić, zachowałam się fair wobec pracodawcy.

edytko rób ten test nawet za dwa dni, może już coś zobaczysz, kłucie jajnika może być na @ ale wcale nie musi, tempka w miarę wysoko, trzymam kciuki za test &&&&, wklej w sygnaturkę link do Twojego wykresu to będzie łatwiej razem interpretować.

asta gratulki, oby wszystko było dobrze &&&&

izka czy masz już brzucholek?

Ostatnia edycja:
Jaaaaaaaaaaaaaa! Aleście naprodukowały! :-D Nadrobię przy czasie.
bett, martussia- pewnie, że pamiętamy!!! fajnie, że znalazłyście chwilę, żeby się odezwać.

Ja po wizycie. Dzieciątko ma 12 cm, wszystkie wymiary prawidłowe, serduszko zdrowe. No i będzie... chłopiec.
Koniec marzeń o sukienusiach. Ale ważne, ze zdrowe, wymiarowe. :tak:

Anemia jest, tardyferon i jakieś buraki w tabletkch z herbapolu mam brać- nie wiem jeszcze się nie orientowałam. Wizyta 16.02.- to będzie 21 tc.

Ostatnia edycja:
Edyta, a czy staraliście się o dzidzię? Ja na początku ciąży miałam takie ciągnięcia, bardzo wcześnie. To może być objaw. Jeśli jest możliwość ciąży, zrób test i się rozwieją wątpliwości, jak nic nie wyjdzie - do lekarza.

Emalia, ja swoją szyjkę obserwuję od dawna i jeśli w cykl uwieńczy się okresem, po szyjce dowiaduję się tego na kilka godzin przed - staje się miękka i się otwiera. Mając taką wiedzę już nigdy się człowiek nie da zaskoczyć okresowi ;) Generalnie jeżeli chcesz na podstawie obserwacji szyjki w drugiej fazie cyklu określić, czy będzie okres, czy też to wczesna ciąża, to obawiam się, że nie ma takiej możliwości. Szyjka w obu przypadkach wygląda tak samo. Dodatkowo, jeśli starasz się o ciążę, lepiej po owulacji zostawić szyjkę macicy w spokoju. Nie bada się jej wtedy.

katherine no właśnie to jest najgorsze,że tak na prawdę wcale nie znamy samych siebie.Ja całe życie unikałam ciąży,jak diabeł święconej wody,na widok II rozryczałam się bynajmniej nie ze szczęścia,a jak zobaczyłam głupi pęcherzyk na monitorze pokochałam go całym sercem.Niestety moja ciąża pozostała pustym pęcherzykiem,lekarz zlecił #.Szłam na niego pogodzona z losem,całkiem spokojna,a jak się pojawiło krwawienie rozleciałam się na tysiace kawałków...całe szczęście,ze mój gin wspaniale się mną zajął,bo nie wiem jak bym to wszystko przeżyła.Później też się zastanawiałam czy ewentualne drugą taką sytuację przeżyłabym lżej czy byłoby jeszcze gorzej i do tej pory nie umiem sobie odpowiedzieć na to pytanie.Gratuluję ci samozaparcia,nawet odrobinę zazdroszczę,że tak na 100% wiesz czego chcesz.Ja przed tą moją nieplanowaną ciążą byłam zdecydowana na nie,potem na tak,a teraz stoję po środku i nie potrafię zdecydować w którą stronę mam pójść...co jest bardzo wkurzające.Oczywiście,że ci się uda,dlaczego miałoby być inaczej?Wiele dziewczyn na tym forum już mają swoje szkraby,choć kosztowało je to wiele walki.
Plenitude pięknie napisałaś o tej walce.Zapomniałaś tylko dodać,że choć kosztowało cię to tyle wysiłku to jeszcze zawsze znalazłaś dość sił,żeby wspierać inne dziewczyny... Dlatego i nasza radość z twoich II była tak wielka.Takich przysług się nie zapomina.

reklama
czarna: dzięki. Trzymam kciuki, żebyś miała, czego pragniesz. &&&&&&&&&&&&&&&&&& Mężowi powiedziałam, że jak ja będę musiała cokolwiek przy samochodzie robić albo jakieś inne męskie zajęcia, to mają przegwizdane!;-) Lekarka powiedziała, że na 100% nie jest pewna, że gdyby miała się z nami założyć, to by się założyła, że jest chłopak.
Tak patrzę, że Ty jesteś równiutko tydzień dalej niż ja w ciąży.:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry