• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

anty dla mnie to naturalne żeby wspierać i pomagać a i tutaj dawało to dla mnie chwilę wytchnienia i lepiej mi się robiło gdy mogłam komuś pomóc, taka wiązana terapia. i ja teraz czekam na Twoje kreseczki i wiem, że będziesz kochać tego małego szkraba, cierpliwa jestem, oj bardzo ;-)

anilek gratulki, że zdrowe i wymiarowe, a o soku z buraków czytałam wczoraj pół dnia, bo przypomniałam sobie, że jako dziewczynka miałam anemię, dość silną i lekarz kazał rodzicom robić sok z buraków i dawać mi do picia. nienawidziłam tego zapachu ziemi jaki miał w sobie ten sok, ale wyniki się poprawiły i już nie musiałam pić dlatego jak się tak rozpisałyśmy o anemiach to poszperałam i o tych tabletkach też czytałam, także życzę Ci smacznego i oby wyniki się poprawiły :tak:

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. To w sumie mam rozumieć ,że po owu nie powinno się też współżyć, bo nie wolno szyjki stymulować?
Ja póki ci chce jednak ten cykl przestudiować sobie szyjkę. Wczoraj była dość nisko i rozpulchniona, a dzisiaj poszła jakby do góry i troche twardsza się zrobiła i jest zamknięta. I nic już z tego nie rozumiem :-D

Pozdrawiam Was wszystkie.

Witajcie
ja się zaraz szykuję do lekarza o 14.20 mam wizytę ,a to na drugim końcu miasta więc trochę dziś zażyję świeżego powietrza , jak wrócę to napiszę Wam co i jak co powiedział no i czy wszystko gra pewnie mnie skieruje na tsh i dopiero potem powie czy regulujemy jeszcze czy już nie trzeba.Jak już pisałam to
endokrynolog - ginekolog więc liczę na fachową poradę , odnośnie staranek no i liczę ,że zrobi mi usg tarczycy bo dawno nie miałam.
Pozdrawiam Was serdecznie i lecę się malować buziaki :*:*

Plenitude
dobrze,że tak zrobiłaś w pracy no i pracodawca i pracownicy pewnie też to doceniają
anilek77 jak to leci ,ja pamiętam jak testowałyśmy dopiero co a tu już tak daleko u Ciebie,dobrze że maluszek zdrowy i wymiarowy :) tak ma być:tak:super,masz rację najważniejsze żeby było zdrowe
Asta
gratulację,oby było z górki i ok :)
Małgonia
oby było po wszystkich badaniach i zielone światło
martussia2203 z tym ciśnieniem to przechlapane,trzeba kontrolować ,mam nadzieję,że wzrastać nie będzie.
IZW malutka śliczna
jest
As76 ale Ty cudeńka robisz,ja podziwiam,nie wiem czy miałabym tyle cierpliwości na szydełkowanie
ASA915 NIE wiem co napisać o takiej sytuacji,gdy pęcherzyk jest nisko osadzony,gratuluję fasoleczki i 3mam kciuki aby dwa tyg już nie pełne :) zleciały szybko i ciągle pozytynych wiadomości życzę .Ja mimo,że nie jestemw ciąży,jakoś tutaj dobrze się czuję i jak to ja,cała nisiao,zadręczamdziewczyny swoimi dołkami wątpliwościami,ale żadna poki co :D nie dała mi odczuć,że jestem nie na miejscu,więc bądź z nami ::tak:
Izka87
no to super,gratulacje ,świetne wiadomości
dorotka87
to trzymam kciuki za pozytywne wiadomośi

wiecie jak tam czytam o tym 3 miesięcznym wstrzymywaniu się po # od staranek,sama też miałam takie zalecenie od gin.Jednak teraz tak podsumowując ,to żałuję.Żałuję,że mimo wszystko nie zaryzykowalam,mogłam zacząć wcześniej.Ja czekałam te 3 miesiące,oczywiście byłam pogrążona w smutku wtedy,ale miałam więcej nadziei ,że ciąża zawita do mnie szybciej a tu jednak...niedługo minie rok,co widać na suwaczku :(:no:i ciągle u mnie nic.Czekam aż wyleczę się z tego przeziębienia,bo muszę zrobić badania hormonalne itp ,teraz mam @ i ciekawa jestem jak jeszcze długo przyjdzie nam czekać.Żaluję,że wcześniej nie wykonalamtyh badań,może już bym się leczyła a tak?skąd ja moglam to wiedzieć,lekarz gin wykonal po poronieniu te jego zdaniem najważniejsze,czy nie majakiejś bakterii ,cyt itd i potem było oczekiwanie na efekty i tu nic i nic,więc teraz dopiero gin powiedział,że nie ma sensu tak dalej i trzeba się jednak tak bardziej doszukiwać stąd te badania hormonalne,nigdy nie sądziłam że mogę mieć problem z nimi :eek:a może jednak....Czy te badania są refundowane? powinnam iść do rodzinnego i zapytać ,mianowicie chodzi o badania FSH,LH,E2 Progesteron,testosteron i coś tam jeszcze,ale nie potrafie doczytać Auonosteron czy co?:eek:

Dzięki za odpowiedzi, ale o ciąży raczej nie ma mowy. Chyba, że plemniki żyją 7 dni w co wątpię. Nie staraliśmy się, to drugi cykl po #, osobiście to dla mnie za wcześnie. W ogóle jeszcze przeżywam to wszystko co się wydarzyło, nie mogę się skupić na pracy magisterskiej, szukam teraz pracy. Codziennie śni mi się coś związanego z moim dzieckiem, w jednym śnie mój mąż mówił do mnie: jak to zapomniałaś że mieliśmy oprócz Anielki jeszcze Michalinkę, w innym patrzyłam jak palą w piecu ciało mojego dziecka.... Nie sądzę aby to były jakieś proroctwa, bardziej skłaniam się do tego że moje sny są odzwierciedleniem emocji i uczuć jakie we mnie siedzą. Wydawało mi się że dobrze sobie radzę i nie potrzebuję jakiegoś rozczulania się nad sobą.
A bóle jajnika to nie wiem skąd i dlaczego, ale mam jakieś dziwne przeczucia. Może coś się wyjaśni 23 na wizycie.

Gratuluje nowym ciężarówkom!!! życze bezproblemowej i spokojnej ciąży!
Izka super, że wszystko ok.
IZW malutka piękna.
Anilek super, że wszystko ok.
Kobietka trzymam kciuki za wizyte.
Martusia to leż kochana i się nie denerwuj, żeby ciśnienie nie skakało. Trzymam kciuki, żebyś nie wylądowała w szpitalu!!!
As fajne to Twoje rękodzielo. Nie mysłałaś, żeby sprzedawać?
Neta kochana ja się nie udzielam bo złapałam doła. Okres jest już na finiszu. Już sama niewiem co ze sobą zrobić, jak sobie pomóc, żeby zajść w ciąże. Na początku lutego wybieram się do gina,pewnie nic mi nie powie konkretnego,ale trzeba iść się skontrolować.. Ale za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki! Mąż już zdrowy? Staranka rozpoczęte?

Ostatnia edycja:
reklama
edytka u zjoli tak było, że prawie 7 dni po i ciąża była.. z której strony Cię boli?

nisiao to chyba androstendion czyli androgen wytwarzany w jajnikach;-) badanie stężenia lh i fsh oraz ich stosunek plus testosteron i androstendion to dobra droga do wykrycia lub wyeliminowania PCOS. badania z tego co wiem chyba nie są refundowane, gin dał karteczkę zamiast skierowania i sama płaciłam.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry