• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek gratulecje:-). teraz bedzie chlopaczek,pozniej dziewczynka;-).edyta89,a po ktorej stronie cie boli? bo jesli po prawej to moze wyrostek????????? anty2 nie mozesz wiedziec tego jak bedziesz sie czula jesli nie daj Bog znowu poronisz,bo to moze wogole nie nastapic...ale jesli sie tak stanie bedziesz napewo silniejsza,znajdziesz w sobie sile do kolejnej walki...wg mnie wszystko juz bedzie dobrze.robilas badania.to,ze pierwszy raz tak sie stalo nie musi oznaczac,ze znowu tak bedzie.czytalam na odskoczni,ze boisz sie o swoja sfere materialna,ze zawsze bylas niezalezna...cos za cos...albo chcesz dziecko i zmienia sie wszystko,stawiasz na jedna karte,albo nie chcesz i zyjesz jak do tej pory...pamietam cie jak trafilas na to forum,jak bardzo cierpialas,nie moglas sie podniesc,jakie mialas problemy z mezem...mysle,ze to jest jakas forma twojego muru,twojej wymowki sytuacja w pracy...poprostu boisz sie i zwalasz wszystko na prace.najpierw odkladalas staranka,bo jechalas do sanatorium,wrocilas z niego i teraz pojawil sie problem pracy...kobietko bardzo sie ciesze,ze wreszcie trafilas na normalnego lekarza.sama wiem,ze to polowa sukcesu.

reklama
Karola - dzięki jestem teraz pozytywnie nastawiona do ciąży nie mam już tylu wątpliwości odnośnie jak to będzie z moją tarczycą , bo czuję ,że dobrze trafiłam i będę mam nadzieję pod dobrą opieką, a tak ogólnie to pogadałam sobie z lekarzem i on ma syna w moim wieku wiecie , i taki miły ten lekarz jest i do pogadania i do wyjaśnienia co i jak.

Dziewczyny moja beta na 28 dc to 62,5mIU/ml hcg. Ktory to dokładnie tydzien?:-)bo nie jestem pewna..
Tak sie ciesze, nie moge uwierzyc ze sie udało:-)prosze o &&&&&& zeby tym razem było wszystko wporzadku

Dorotko - gratuluję:)
no pierwsze 50 brzuszków zaliczone muszę Wam powiedzieć ,że nie było źle szybko mi poszło ,ale poczułam mięśnie brzucha mam jeszcze dużo czasu do staranek więc zdążę brzuszek wyrobić na czas.

boli mnie po prawej stronie, ale wyrostek można też wykluczyć, bo już miałam wycięty
juchu niestety nie mam pojęcia z którego jajnika miałam owulację gdy zaszłam w ciążę
ale mam nadzieję że ból po prostu minie i już nie wróci albo u lekarza dowiem się o co chodzi
narazie jest taki bardzo delikatny, ale ciekawa jestem czy mnie mocniej rozboli przy współżyciu, ostatnio to było nie do zniesienia i do niczego konkretnego nie doszło :no:
kobietka bardzo się cieszę że jesteś zadowolona z wizyty, dobrze jest być pod opieką specjalisty
Gratulacje Dorotka :-)

Dorotka ja wiedziałam że tak będzie:)na wyniku powinnaś mieć podane normy:) Zależy jeszcze w którym jesteś dniu po owulacji, bo np ja w 14dfl (33dc) miałam wynik 101 ale owulację miałam dopiero 19dc. I jak powtórzysz po 48h i wzrośnie minimum o 66 % to znaczy że ciąża sie rozwija. Rozpiętość bety jest ogromna - np mój wynik nie był jakoś super wysoki ale rósł:-) Ściskam kciuki za wzrost betki!!!
Kobietko grunt to dobry lekarz, ja nadal mam niedosyt, teraz jeśli z moją ciążą bedzie OK to zostanę przy tym lekarzu ale on kompletnie nie nadaje sie do takiego leczenia o którym Ty piszesz. I znaleźć takiego lekarza to naprawdę połowa sukcesu. Mój dopiero jak już zaszłam w ciążę i powiedziałam że biorę acard to wtedy powiedział że OK, w sumie to mogę brać. Sam pomimo mojego obciążenia poronieniami nie zaproponował mi takiego rozwiązania. Nigdy nie zlecił mi sam żadnych badań oprócz skierowania na kariotyp. No ale teraz już nieważne - czekam w czwartek na mój cud!!! Nie bój się o TSH - ja zachodziłam w ciążę i przy 1,5 i przy 2,1 tak jak teraz. Według mnie do 2,5 jest OK:-)
Dziewczynki chyba wykrakałyście hehehe - dzisiaj cały dzień mnie tak muli że w sumie najchętniej puściłabym bełta ale nie chcę póki co bo jak raz pójdzie to potem się nie powstrzymam;-) Czuję sie jak rozjechany kapeć:-) I non stop mi mokro - latam i sprawdzam dlaczego ale to tyle mega śluzu ze mnie wycieka. Nie martwię sie bo to podobno normalne ale w żadnej ciąży tak nie miałam...:-pTe moje nieszczęsne piersi faktycznie raz bolą bardziej, raz mniej - zawsze jakoś pobolewają. I żyły na piersiach....Wczoraj pokazywałam koleżankom i się przeraziły. A że mam duże piersi to super to nie wygląda. Ale cóż - takie uroki:)Mnie to cieszy że hej!!!
Lenko powiedz mi bo przegapiłam chyba (albo zapomniałam-przepraszam:sorry:) - będziesz miała chłopczyka czy dziewczynkę???:-)

Witajcie laski hoho proszę proszę ile naprodukowałyście

Co wchodzę to kolejna zafasolkowana - super ciesze sie oby jak najwięcej takich wieści:-):-)

Dorota87-trzymam kciuki by beta rosła rosła ...... bedzie dobrze
Edyta89-powiem ci ze mnie teraz w grudniu po poronieniu non stop bolał lewy jajnik, masakra jzu pomału swira dostawałam ze coś nie tak ze pewnie sie nie dopatrzyli i ciaza pozamaciczna , ale beta spadała wiec sie uspokoiłam na trochę a jajnik jak bolał tak bolał, Na wizycie sie okazało ze wszytko ok ,a bol to zbliżająca sie owulacja i ustąpiło po okresie
Nisio- ja właśnie jestem w w trakcie badan, z tego co wiem chyba w większości nie refundowane ale kobietki maja wieksza orientacje

No właśnie babeczki robimy z mezem badania jestem juz po immunologi, maz chromatyna, mi brali jakies posiewy na bakterie i mam jescze do zrobienia pare rezcy i raczej nic z tej listy nierefundowane?
- obooje karityp
-anty Tg, FT 4
-FSH- LH, progesteron, prolaktyna, testosteron ,androstendion
-CA jajnik, toxoplazam ilosc, rózyczka ilosć IgG, CMV
- przeciw jadrowe ANA, przeciw plemnikom, antykoagulant toczniowy

jest tego troche ale najwazniejsze z ete juz rzobie na miejscu az sie boje ile za to zapłacę ale cos za cos w końcu to moj życiowy cel;)

reklama
Dorotko to super wieści,ale kciuki 3mam stale &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
enya21 objawy są dobre czyli....dobrze :tak::-)
Arla84znając życie w naszym państwie ciężko cośzrefundować,także pewnie będą płatne,no ale tak jak piszesz to życiowy cel
Plenitude Dzięki za info ,wezmę i to pod uwagę,jak już robię tzn będę robić te badania,to postaram się jak najwięcej
Kobietko dziękuję

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry