• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

o kurka, ale naprodukowane....
AS, neta: macie co robic z Waszymi chłopakami. Wiem, bo miałam do czynienia z dziećmi z ZA, co prawda niewiele, ale zdążyłam się przekonać, że potrzebują dużo uwagi. Jesteście super mamuśki!!!

enya:z twoich postów, mimo tego co przeszłaś, bije siła i wiara, że się uda. Trzymam kciuki, zeby tak było. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

agnieszkaala: kochana nie załamuj się, będzie ok, jesteś młoda, masz już córcię- UDA się- zobaczysz. za ciebie też trzymam kciukacze. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kobietka: no szacun za te brzuszki, u mnie zapał mija po 2 dniach.;-)

plenitude: zatem czekamy z tobą na wiadomości.

magda: trzymam kciuki,żeby staranka były owocne

reklama
as, Neta ja tez na codzień pracuje z dzieciaczkami z autyzmem. Uwielbiam moją prace, uwielbiam te dzieciaki i mimo, że praca z nimi jest ciężka to wystarczy jeden malutki sukces, na który czasem pracuje sie kilka miesięcy i wszystko zostaje wynagrodzone. Ja zawsze powtarzam, że zdrowe dziecko jak coś osiągnie to jest to "normalne", bo i tak wcześniej czy pózniej by to zrobiło, ale jeśli któreś z tych dzieciaków to zrobi to dopiero jest wielkie osiągnięcie!! Nie wyobrażam sobie mojego życia bez autyzmu. Te dzieciaki wniosły w nie dużo radości i innego patrzenia na świat.

Agnieszkala ja już staram sie 29cykli (nie liczę tych, w których byłam w ciąży albo po poronieniu) i tak jak ty czasem po prostu opadlam z sił. U mnie wszystko jest ok, cykle regularne, badania w normie moje i męża, owulacja jest, od 3 miesięcy prowadzę obserwacje cykli i są książkowe a ciąży nie ma. Rozumiem co czujesz i też tak wracalam ze spotkań w klinice nieplodnosci gdzie ciagle słyszałam, ze jest ok i nic wiecej nie mogą zrobić. Nie wiem dlaczego nie mogę zajść, nie mam obsesji na tym punkcie, mam swoje hobby, jestem aktywna fizycznie, dbam o dietę, więc psychicznie nie jestem jakos obsesyjnie nastawiona na ciąże. W ostatnim cyklu postanowiłam sama na własna rękę stosować dupka. Dwa dni po skoku temperatury przez 10 dni, potem test i odstwilam (bo oczywiscie I kreska była). Zamierzam tak go brać aż nie zajdę. A kiedys przeciez musze zajsc. Trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieje, ze będziesz miała malutką walentynkę a jeśli sie nie udało teraz to działaj na Enpr, bo to naprawdę wciąga i pozwala poznać swój oraganizm.

Pleni za ciebie cały czas trzymam kciuki. Masz juz brzuszek? Moze jakieś zdjątko?

Kobietko ja tez zaczynałam od 50 brzuszkow teraz robię codziennie 150. Jak byłam nastolatką miałam fioła na punkcie plaskiego brzucha. Potrafiłam robić dziennie 1000 brzuszkow (oczywiscie w kilku seriach po 200) i jak mnie pani doktor zobaczyła po pól roku i dotknęła mojego brzucha to spytała czy planuje kiedyś być matką. Ja że oczywiscie. A ona na to, że mam przestać robić tyle brzuszkow, bo moje mięśnie są tak twarde, że nie dam rady donosić ciąży, bo po prost dzidzia nie będzie miała jak rosnąć. Wystraszylam sie i nie robię juz wiecej jak 150. Ale i tak mojemu brzuchowi teraz daleko do plaskości;-)

Ostatnia edycja:
GRATULUJE rozpakowanym:-)
Dziewczyny, mam problem. Na ostatniej wizycie dr kazała mi mierzyć ciśnienie.I powiedziała że jeśli przekroczy 140/90 to mam się zgłosić do szpitala. No i wczoraj miałam 140/75 a dzisiaj 160/75 i nie wiem co mam robić....

Anilek - dzięki kochana no staram się bo mam spory brzusio i chciałabym go zgubić chociaż troszkę się pozbyć tłuszczyku ,a wyrobić mięśnie.
Tekla - nie dopisałam ,że robię brzuszki do siadu nogi lekko ugięte , ręce za głowę i jadę.
Aniołkowa mamo - ja kiedyś też robiłam po 200 bez większego wysiłku ,ale teraz już wiek :-p i te sprawy to dochodzę do 80 i mam dosyć ,ale z czasem może przeskoczę ten próg i do 100 dojdę lekarz kazał mi robić 50 dziennie żeby potem mi tak brzuch nie wisiał po ciąży.Raz mi się udała 100 ,ale do tej pory nie wiem jak to zrobiłam :-D:-D:-D
dziś mój M ma wolne więc jedziemy na zakupy w niedzielę przyjeżdża do mnie siostrzeniec na ferie więc będzie mnie mniej znowu , ja to gościnny człowiek jestem najpierw ciocia potem siostra teraz jej syn ,a potem jeszcze przyjedzie na drugi tydzień ferii mój chrześniak więc już Wam komunikuję ,że będę za Wami tęsknić bo przy dzieciach zwłaszcza tak ruchliwych jak oni trudno siedzieć na internecie tym bardziej ,że zaraz chcą grać w gry na internecie a Patryk ten co przyjedzie pierwszy ma dopiero 4 latka więc mu laptopa nie powierzę , Fabian ten drugi to już ma 6 lat i umie grać w gry jemu czasem coś tam włączę.

kwiatuszek , to faktucznie wysokie , może zdzwoń podpytaj . Wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne , na czerwcówkach czytałam , że przy takim jak ty masz , lekarz chciał polożyć dziewczynę do szpitala koniecznie

dla porównania moje to 110/70

Czarna dzięki za odpowiedź. Mierzyłam teraz i mam 130/75. Może rano był jakis błąd pomiaru... Ja przez całą ciąże miałam 110/70 ani raz wyższego... Aż do ostatniej wizyty gdzie miałam 130/70 i kazała mi właśnie kontrolować. Zobacze jeszcze jakie bedzie po południu. Jak bedzie wysokie to pojedę do szpitala.

reklama
pati no cóż, myślałam sobie naiwnie, że jak już będzie biło serduszko, przetrwam te 12 tygodni to będzie z górki, będę cieszyć się ciążą, że wszystko będzie w porządku.. niestety dostałam znowu pałą od losu po głowie, że te pierwsze sukcesy to tylko wygrane bitwy a nie wojna, że to niczego nie zapewnia i nie gwarantuje.. jestem w ogromnym strachu o mojego maluszka.. staram się funkcjonować jakoś z dnia na dzień ale to wisi nade mną, zrobiłam co mogłam żeby trochę się uspokoić.. to czekanie na wyniki to po prostu tortura..

martusionek, martyyyna gratulacje, dużo zdrówka dla Was:-)

aniołkowa.mamo brzuszka jeszcze nie ma, tylko takie wzdęcie ;-) przed ciążą ważyłam 52,5 a teraz ważę 54. najbardziej rozłożyło mnie na łopatki ważenie w szpitalu przed testem pappa.. w ciężkich kozakach, dwóch swetrach ważyłam 55,5, powiedziałam, że tyle nie ważę, ze nie waży się w butach, ale pani położna machnęła na to ręką, co jej zależy..

kwiatuszek tak wysokie ciśnienie może zwiastować stan przedrzucawkowy, pilnie skontaktuj sie ze szpitalem lub lekarzem, to niebezpieczne dla Was obojga

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry