• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Loi kochana musisz czekac... nic innego Ci kochana nie pozostało... a pecherzyk żółtkowy był?
o takie cos??

wc3.jpg
/ czy cały pecherzyk wygladał na pusty??

reklama
prija , mój lekarz nie za każdym razem robi mi usg , dlatego nie wiem ile teraz waży ani jak jest ułożone , wkurzyłam się ostatnio że nie zrobił , liczę że teraz dobrze podejrzy dziecko . Najwazniejsze , że cały czas go czuje bo kopie ze sporą już siłą i brzuch faluje jak leżę .

Loi , ja bym poczekała , tak częste usg to dla mnie przesada i na pewno ma wpływ na zarodek , ale zrób jak chcesz

Mysiak, nie, nie było nawet pęcherzyka, pusty cały, tylko przy jednej ściance coś się leciutko uwypuklało..
Czarna, wiem, że USG nie jest bez wpływu, w końcu to ultra dźwięki, ale w poniedziałek pójdę na pewno, w sobotę chyba dam sobie spokój

Loi... w takim razie trzymam kciuki.... choć szczerze mowiąc za dobrze to nie wygląda.... przy pęcherzyku 16mm pecherzyk zółtkowy powinien być na 100% widoczny... tutaj jakby wiek ciąży nie ma znaczenia... znaczenie ma wielkość pęcherzyka...
Mam nadzieje, ze to bardziej "ślepota" lekarza była i nie zauwazył pęcherzyka żółtkowego...czekam razem z Tobą do poniedziałku...

Loi: Ja chyba w skończonym 5tyg, czyli prawie zaczynał się 6tydzień miałam sam pęcherzyk i też coś jakby uwypuklenie, lekarz określił to jako ciałko żółte. W 6t 5 dniu miałam zarodek 7mm. Więc tydzień później niż Ty teraz. Ale wystarczy że miałaś owulację później niż ja i już będzie troszkę inaczej. Myślę, że daj Maluszkowi jeszcze troszkę czasu. Jak pójdziesz w pon to będzie super, choć wiem, że człowiek poszedł by wcześniej dla spokoju. Zresztą zrob tak jak będzie dla Ciebie najlepiej.

Czarna: Chodzisz prywatnie czy na NFZ? A sprawdza Ci szyjkę?

Loi: Poza tym sprzęt też się myli. Podam mój przykład: na badaniach prenatalnych miałam wymiar BPD 53mm, 3 dni później w szpitalu 55,9, a 6 dni później na tym samym sprzęcie 50mm. :szok: Wczoraj prawie 60mm. Człowiek zaczyna się stresować, ale lekarz mi wytłumaczył, że czasami zdarzają się pomyłki. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale spokojnie, za kilka dni wszystko się wyjaśni, choć wiem że dużo stresu będzie Cię to kosztowało. Narazie nie masz na to wpływu.

prija na tę chwilę jestem zrezygnowana, nie wiem, co myśleć, co robić, nie wiem, czy szukać możliwosci zrobienia usg w sb, czy czekać do pon... na tę chwilę nic mi się nie chce robić, mówić..
dziękuję Wam jeszcze raz...
teraz po głowie chodzą mi głównie słowa Mysiaki...

sprzęt dobry, usg długo i dokładnie robione, kilka pomiarów, oba rzuty i przybliżenia, ale OBY TAK PO PROSTU ROZWIJAŁA SIĘ MOJA ZDROWA CIĄŻA, nie musi być książkowa, ale niech będzie zdrowa!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry