• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
edytka ja na każdej mam stres, kładę się na leżance na usg sztywna jak deska, do gabinetu wchodzę jak drewniana lalka, ze strachu. żadna z wizyt nie jest dla mnie na początku przyjemna, lekarz stara się jakoś tą atmosferę ocieplać bo widzi, że wchodzimy z mężem bladzi ze strachu. wiem o tym, ze w następnej ciąży będzie tak samo, to już nie przejdzie.

Plenitude a z moimi twardnieniami to już sama nie wiem,czy mam ich mniej czy już się przyzwyczaiłam do nich i tyle...Na ostatniej wizycie niby szyjke miałam długą ale już bardziej miękką,skoro lekarz umówił mnie na wizyte za miesiąc to mam nadziej,że wiedział co robił i dotrwam bez ekscesów do tego terminu.Już Tobie ostatnio pisałam,ze raz spróbowałam sobie obadać szyjkę i tylko się wystraszyłam bo jakoś jej nie odnalazłam,w środku jakoś tak miękko było czy jak,nie wiem czy ona jest tak wysoko teraz czy co. Pogoda fiksuje,ja niskociśnieniowiec,więc kawa lub mocna herbata i staram się żyć.Przed chwilą miałam 100/70 :( Włosy sobie pofarbowałam sama,udało się nie wpaść do brodzika przy płukaniu.Jestem takim dziwakiem,ze włosy umiem myć tylko jak się nachyle nad wanną albo brodzikiem,nie lubie myć na stojąco z lejącą się wodą po oczach,więc brzuch już mi mocno przeszkadza i utrudnia,a ciśnienie nie pomaga w nachylaniu się:(Anilek Ty to z tym słodkim masz:) Ja wczoraj popołudniu zjadłam deser lodowo owocowy i cukier miałam ok,ale jak już wieczorem wciągnęłam to samo to skok miałam niezły,wychodzi na to,że słodkie w późnych godzinach mi nie służy:(Dziewczyny a tak poza tym to od tygodnia mam syndrom niespokojnych nóg...ja pier...co w nocy wyczyniam...rzucam nogami,kopie,spać nie mogę...to ani nie boli,ani swędzi tylko jakby łaskocze,nie pozwala w miejscu uleżeć...Do tego mała ostatnio ma jakieś adhd i tak szaleje,ze włosy dęba mi stoją,wczoraj myślałam,że ma takie paniczne ruchy bo plącze się w pępowinę...Jak tu nie osiwieć?!

emeczko szyjka może z lekka zmieniać położenie w niewielkich granicach dlatego mamy problem z właściwą oceną, wszystko wewnątrz rośnie sobie i zmienia się. ja teraz mam więcej twardnień, już dziś jestem na 3 nospie, wzięłam dodatkową lutkę ok 12, do tego magnez. ta cholera twardnieje jak idę na potęgę, schylę się - twarda, wstanę np. z toalety - twarda.. szyjkę w zeszły wtorek miałam 4,09, ale dziś jest inna zarówno w długości jak i konsystencji, mam tylko nadzieję, że dlatego, że się uniosła macica. pobolewa mnie przy prawym pośladku ale to raczej albo jakiś nerw uciśnięty albo naciągnięty mięsień, ale niepokój lekki wzbudza.. Twoja szyjka była na usg zamknięta? bo jeśli tak to miękka ale nie rozpulchniona aż taka groźna nie jest, a jeszcze jak długa to tym lepiej. ja do tych twardnień przywykłam tak jak Ty ale uważam, czy nie jest ich za dużo, zazwyczaj atakują mnie w okolicy weekendu, piątek lub sobotę, co za dokładność.. ja też mam obaw co do tej pępowiny, jak mocniej się porzuca lub podskakuje to ulgę czuję dopiero przy następnych ruchach, osiwieć idzie, serio.

Plenitude zamknieta była na ostatniej wizycie,ale tyle się słyszy,że nagle od wizyty do wizyty potrafi się skrócić,zrobić rozwarcie...no nic...musimy czekać do wizyty. Lada dzień ponowie sobie badania podstawowe,do tego toxo,a za dwa tyg na wizycie będzie wymaz i reszta zaleceń.Umęczona już jestem a tu jeszcze dobry miesiąc.Mała już często dość boleśnie daje o sobie znać.Ciekawe ile już waży...Szkoda,że nie mamy domowych usg;)))))) kochana damy radę z tymi twardnieniami,póki na fenku nie wylądowałyśmy to chyba jest ok:)

Edytka szałwia jest przeciwbakteryjna i mi pomogła, dwa razy wyleczyłam nią grzybicę w ciągu 3-4 dni, jak nie byłam w ciąży. A w pierwszej ciąży jak dostałam grzybicę to leczyłam globulkami na receptę dwa tygodnie. Może u mnie działa na zasadzie placebo :-p

Ja właśnie wróciłam od lekarza, wszystko w porządku, następna wizyta 26 maja. Lekarz mi powiedział, że za dużo przytyłam, przez ostatnie 5 tygodni 3kg:zawstydzona/y:. Ale w sumie nie wiem z czego tyle przytyłam, jak ostatnio nic mi nie smakuje i bardzo mało jem.

Anilek grzechy zostały Ci odpuszczone:)
Pleni, Czarna własnie nie pomyślałam, żeby łykać coś osłonowo i mam tego skutki.
Pleni kurcze masz się z tymi skurczami. Leż jak najwięcej. Ja też zawsze się stresuje przy wizycie. A gin zalecił clotrimazol w globulkach i zakupiłam. Będe się leczyć i mam nadzieje, że pomoże.
Juchu super, że z maluszkiem ok. A co do wagi to dziwne, zwłaszcza, że mówisz, że niewiele jesz. Może maluszek taki duży?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!! Ja mam 14 maja.
Kochane powiedzcie mi, teściowa kupiła mi clotrimazol słabszy bo 100, a gin kazał ten mocniejszy brać co 2 dni 1 globulkę. Jak mam słabszy to mogę codziennie czy też co drugi dzień??

reklama
agnieszkaala ja też przez pewien czas mieszkałam obok KULu - naprzeciwko tego bocznego wejścia prowadzącego do nowego budynku :-) zapomniałam jaka to ulica. A będziemy w Lublinie od 3 maja po południu do 5 maja rano. Pewnie ciężko byłoby nam się spotkać, ale jakby co to mam Twój numer :happy:

Ja całe popołudnie prasuję i pakuję. Muszę Młodego na pobyt u babci spakować i nas na wyjazd. Pogoda może być różna, więc biorę i te ciepłe rzeczy i te letnie. Jak rano jechałam do pracy to było 9 stopni, jak wracałam ponad 20:baffled:

Będę starała się Was podczytywać na telefonie. Za wszystkie wizytujące trzymam nieustanne &&&&&&&&&&&. Ja mam dziś 25 dc, @ pewnie za 3 - 5 dni, oby nie popsuła mi wyjazdu i przyszła już po.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry