• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agnieszkaala gratuluję ruchów dzidziusia :-) suuper :-) fajnie ze nawet m mógł poczuć.
Takie upławy świadczą najprawdopodobniej o grzybicy, a to samo nie przejdzie.... może spróbuj uderzyć jeszcze do przychodni, po jakąś receptę bo w aptece bez recepty to zostaje ci chyba tylko Clotrimazolum 1%, ale on jest słaby, i jakieś rzeczy które bardziej działają pomocniczo niż leczniczo np probiotyki w globulkach, możesz sobie zobaczyć w aptece internetowej co jest dostępne np tu Kosmetyki, preparaty do higieny intymnej - krem,

reklama
Juchu Aga szałwia ma właściwości przeciwbakteryjne więc przy grzybicy i tak nie zda się na wiele, podmywanie szałwią stosowałam przy zapaleniu cewki moczowej, to było na tle bakteryjnym i bardzo mi pomogło, natomiast przy grzybicy trzeba zakwasić środowisko pochwy więc probiotyki, jogurty naturalne, zero czekolady i słodyczy i dobry lek niszczący drożdżaki, a takie niestety tylko na receptę

liluś piszesz,że na początku testy z krwi Tobie nie wychodziły,ale jak długo?JA już robiłam z różnych firm te testy i nic:( co rano ból lekki brzucha jak na @ i nic.
Miałam brać CLO od 2 dnia cyklu ,dzwonie do gin mówię że tyle się już spóźnia @,że testy są negatywne,czy mam się denerwować?On mi na to,ze skoro owulacji nie było to i @ nie ma narazie,więc mam czekać na @ i wtedy zacząć brać tabletki.
Nic więcej.Muszę więc czekać :( ,ale aż tak dawni mi się nie spóżniła @,raz i to baardzo dawno jakieś dwa tyg.

nisiao test z krwi beta hcg wyszedl od razu, na początku w dniu spodziewanej miesiaczki i dzien po nie wychodzily testy z moczu, dopiero 2 dni po spodziewanej @ wyszla slaba druga kreska. Robilas juz beta hcg??Test z krwi nie pomyli sie wiec idz i zrob jak najszybciej.

agnieszkala piękny album, jak bedzie wszystko w porzadku i zobacze serduszko to tez sobie taki zrobie:)))
jezeli chodzi o grzybice i uplawy to zgadzam sie z edytką: duzo jogurtow ale tylko naturalnych, zero slodyczy, mącznych rzeczy oraz bialego chleba.No i szybko do gina po leki, ktore mozna brac w ciazy, bo taka infekcja nie jest dobra dla malenstwa.

dziękuje Kochane za odpowiedź. Dzwoniłam do gina kazał mi kupić clotrimazol najlepiej w globulkach. Niby jest na receptę,ale teściowa postara mi się kupić, a jak nie to lactovagine czy jak to się tam pisze. ja właśnie słodyczy nie jem wogóle, bo mnie od nich odrzuca. To zapalenie pewnie po antybiotyku mi się zrobiło.

Karola- jak mi psychiatra powie 16 maja ,że schodzimy na pół tabletki to liczę ,że jeszcze parę cykli i potem staranka bo czekam kiedy całkiem leki odstawię ,a na suwaczek nie patrz bo jest nieaktualny zmienię jak się dowiem kiedy nastąpi całkowite odstawienie,albo wstawię starankowy :D
ja dziś dziewczynki drogie , obleciałam pół miasta oddałam garnitur szwagra do pralni, poszłam do UP , kupiłam sobie balerinki do latania , mężowi skarpetki byłam u mamy w pracy na ploteczkach i teraz gotuję szczawiówkę, buziaki dla wszystkich dziewczynek :*:*:*

Hej kobitki!

Zgrzeszyłam... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Właśnie zjadłam TABLICZKĘ czekolady nadziewanej... Wstyd... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zmierzę cukier za 1h... A jutro wizyta u diabetologa... Jezu, powiedzcie, że raz na całą ciążę można aż tak zgrzeszyć... Chodziła za mną od rana ta czekolada... :no:

agnieszkaala: gratuluję ruchów!!!!
kobietka: &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pomyślne odstawienie leków i staranka!!!!

A małemu jak ta czekoladka smakuje!!!! Fika, że aż miło! :tak:

Dzięki dziewczyny :*
Czarna - no to razem się będziemy wizytować :)
ja liczę bardzo na tą wizytę i liczę ,że zejdziemy jednak na pół tabletki bo tyle już czekam na te starania ,że aż nóżkami przebieram już i doczekać się nie mogę ,a z drugiej strony boję się powtórki ,ale pragnienie posiadania dziecka wygrywa u mnie , wszędzie widzę przyszłe mamusie ,albo mamusie z wózeczkami i pociechami swoimi u nas na osiedlu ,a nawet w naszej klatce nowa przyszła mama jest dowiedziałam się niechcący o tym od sąsiadki spodziewają się maleństwa ,ale to dopiero początki ciąży i drżą podobno też bo te 3 pierwsze miesiące są bardzo ważne ,to zdrowa kobieta się obawia ,a co dopiero ja po stracie i z chorobą psychiczną na karku ,ale cóż niech się dziele wola nieba :)

reklama
liluś gratulacje, rośnijcie zdrowo i za wizytę serduszkową &&&&

nisiao dobrze, że zadzwoniłaś do gin, niestety bezowulacyjne mogą się tak ciągnąć, moje trwały 60-90 dni, masakra, Twoje ą krótsze więc miejmy nadzieję, że niedługo @ do Ciebie zawita :tak:

agnieszkaala zadzwonienie do gin również było dobrym pomysłem, drożdżaki trzeba zwalczyć jak najszybciej, domowe sposoby mogą wspomóc ale nie wyleczą. Przy antybiotykoterapii wskazane leki osłonowe na układ pokarmowy i płciowy ponieważ antybiotyki działają niekorzystnie na florę tych miejsc i potem o grzybicę bardzo łatwo. jeśli lekarz nic nie da sama poproś.

anilek raz można;-)

czarna to idziemy po kolei, ja i emka 14,05 a Ty i kobietka 16,05 na wizytki.

ja posiew moczu i z szyjki odebrałam, nic nie wyhodowali, a od soboty znowu skurcze, dziś nawet konkretniej, nie wiem czy szyjka się podniosła ale przy zakładaniu lutki wczoraj nie czułam by była twarda jak poprzedniego dnia, jakaś taka miękka i wyżej.. mogła się podnieść bo po brzuchu widać, ze jest wyżej, ale tak to właśnie jest z tą moją macicą, od amnio jej odbija średnio raz na 1,5-2 tygodnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry