• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczynki :-)

Nadrobiłam Was w końcu ;-)

Pleni, jak dobrze wiedziec u Ciebie 33 i wiedziec, że wszystko dobrze :tak: niech Mała wynagrodzi Ci wszyyyystko co przeszliście :-) (ale jeszcze nie teraz, tak za jakieś 8tyg;-))

Emeczko, cieszę się, że wszystko u Was dobrze :-)

Nisiao, ja mam rozstępy n udach po odchudzaniu kiedyś tam, czyli że mogę mieć;-) a od początku ciąży smarowałam brzuch oliwką, a od 4. mca kosmetykami Pharmaceris, bo dostałam od Dzieciątka ;-) i na brzuchu ani pół nie mam, nie wiem czy to zasługa kremu czy mój organizm tak już ma ;-)
A takie kłucie, ciągnięcie, to może być rozrastająca się macica, tak u mnie było. Odpoczywaj, leż, nie przeciazaj się, a jakbys się bardzo niepokoiła to idź do lekarza gdzieś prędzej, mój lekarz zawsze powtarza, że lepiej przyjść 10 razy niepotrzebnie, niż raz za mało :tak:

Anilku, trzymam kciuki mocno za Was! :-) &&&&&&&&&&&

Czarna, dużo sił życzę i pozdrawiam :-)

My jeszcze we dwie, chociaż dziecię mi tak sprawdza rozciągalność brzucha, jakby chciała pępkiem wyjść :-) w tym tygodniu wizyta, nie wiem dokładnie kiedy jeszcze, zależy kiedy będą wyniki. Ale mam już powoli dość, niby brzuch mi tylko rośnie, a ostatnio już miałam 18.2kg do przodu, więc i kręgosłup i nogi mają co dźwigać... Ale poza tym czuję się dobrze :-) wszystko mamy, więc już tylko czekamy na Kluske ;-)

Pozdrawiam stare i nowe foremki, przesyłam tyyyle fluidków, bierzcie kto potrzebuje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-)

reklama
Malgonia, zgłaszam się do grona staraczek :tak: praca ostro wre ostatnio;-):-) a Ty w którym dniu cyklu jesteś?

Karolina, oczywiście, że powinnaś się cieszyć, gratuluję :-) ja też trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kasia, łapię pełnymi garściami Twoje fluidki , dziękuję:-) spokojnego oczekiwania i bezproblemowego rozwiązania życzę:happy2:

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny. rośnie mi ósemka:( nie wiem co z tym zrobić, wolałabym usunąć bo bardzo boli, ale jestem w 9 tyg ciąży i muszę poczekać. spać nie mogę, boli mnie szczęka. boję się że zrobi mi się stan zapalny a wtedy będę musiała wziąć antybiotyk. mogę wziąć paracetamol ale podejrzewam że nic nie pomoże. a dentystka nie odbiera. jutro idę do ginekologa ale on pewnie nie obeznany w tym temacie i powie, że trzeba iść do dentysty. jak to się dzieje, że akurat w ciąży rosną ósemki?tyle lat miałam spokój i już myślałam, że kolejne ósemki nie wyrosną wcale a tu klops...

cześć dziewczyny
Karolina- gratulacje :)
eve- może jakiś żel sobie kup i smaruj dziąsło ,ale najlepiej to iść do dentysty może coś poradzi , mi wychodziły 2 lata temu i to dwie na raz ,a potem trzecia i czwarta nadal siedzi w dziąśle.
pozdrawiam Was serdecznie jakie macie plany na dziś ?ja znalazłam ofertę pracy mój mąż wozi tam towar i ma podpytać ,ale nie łudzę się ,że się uda tak tylko przeglądałam i M powiedział ,że zagada.
Dziś wzięłam leki wypiłam kawkę i sobie siedziałam z mamą ,a teraz postanowiłam popisać, szła burza ,ale chyba poszła bokiem bo słoneczko już wyszło.
Jeszcze raz gorąco pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

kobietka tez myślałam nad tym żelem ale podobno mało skuteczny.
na szczęście na 13.00 mam wizytę u dentysty, ale juz powiedziała że jeśli będzie trzeba wyrwać to ona się tego nie podejmie, tylko chirurg szczękowy, a w I trymestrze nie powinno się usuwać zębów, dodatkowo biorę acard i mogę dostac krwotoku:(więc pozostaje mi mieć nadzieję, że nie zrobi się stan zapalny i jakoś przeczekam do 12 tygodnia

eve nie jest powiedziane że od razu trzeba te zęby usuwać, mi też wychodziły i bolało, to normalka, musisz bardzo dbać teraz o higienę żeby nie doprowadzić do stanów zapalnych, ja mogę ci polecić płyn do płukania Eludril dostępny w aptece i to co już pisałam Liluś - malutka szczykawka i igiełka ale ucięta tak żeby się nie pokłóć i np wodą utlenioną płukać bolące miejsce, igłą dojdziesz pod dziąsło i wypłuczesz ewentualne resztki jedzenia i bakterie, to taki domowej roboty irygator :-)daj znać co ci powiedział dentysta

kasia dzięki za fluidki :-) fajnie że już wszystko macie, teraz tylko czekać :-)

karolina gratulacje :-) zaciskam kciuki za wizytę i serduszko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

małgonia ja też do staraczek, ale narazie jeszcze pauzuję

kobietka no u mnie też upalnie i gorąco, planów nie mam, chyba pojadę połazić trochę po sklepach albo do parku z kocykiem, poleżeć pod drzewem, dzisiaj miałam rozmawiać z promotorem ale się okazało że go nie ma i jutro idę znowu... ehh takie życie... teraz zajadam się czereśniami i czekam aż filet z kurczaka mi się odmrozi bo jeszcze obiadku nie jadłam i powoli głodnieję :tak:
a niech twój mąż zagada o tą pracę, może się uda :tak: trzymam kciuki :-)

eve- to daj nam znać co u dentysty ok ?
Edytko - to fajnie masz czereśnie pycha są :) ja też filet rozmrażam i robię chińszczyznę, a co do M i jego zagadania to nie będzie dziś w tym sklepie więc wzięłam sprawy we własne ręce i zadzwoniłam do właścicielki , pogadałyśmy sobie o tym gdzie pracowałam i ,że mam grupę inwalidzką no i kazała mi przyjść pomiędzy 17:00 ,a 21:00 na rozmowę , byłam też w ccc sklepie z obuwiem złożyć cv bo tam też szukają mają dzwonić do wybranych osób w tym tygodniu...

już po dentyście. nie ma stanu zapalnego ani ropy, ząb praktycznie wyrósł i nie wie dlaczego jeszcze mnie tak boli. ale zaczerwienienie dziąsła jest. włożyła mi jakąś tabletkę przeciwzapalną pod dziąsło (powiedziała że to nie zaszkodzi dzidzi) i przepłukała wodą utlenioną, mogę w domu też sobie przepłukać.kupiłam septolux spray na ten stan zapalny i będę psikać, zobaczymy czy pomoże. ale jeśli zacznie mi dziąsło puchnąć to antybiotyk mnie czeka:(

Emka , narazie nie narzekam , jest faktycznie grzeczny . dzisiaj karmiłam o 22 , potem miedzy 1-2 w nocy nie spał tylko jadł i przebieralam pieluchę i o 6 rano , w międzyczasie ładnie spal , a my razem z nim :-D Jesli jest najedzony i ma sucho to sobie leży i patrzy , rozglada się juz i wodzi oczkami za nami. Karmię piersią , a jak już wyciągnie wszystko to daje mu 30ml mleka MM , karmię tak co 2-3-4 godziny , zależy kiedy chce.
Ja zważyłam się po porodzie to z 68kg(przytyłam ostatecznie 14kg) ważyłam 62kg , a dzisiaj już 57,7kg .
Jem jak najęta , myslałam że nic mi nie spadło , a tu miła niespodzianka :)
Lada chwila a będziemy laski jak się patrzy :)

reklama
eve że też teraz masz takie przeboje,ciękza sprawa z tymi zebami,ja to sie boję że mi się coś porobi,oby nie,bo wtedy kiepsko.Oby u Ciebie juz było lepiej i nie dokuczało tak.
Czarna no to ładnie z maluszkiem sobie radzisz a i on jest grzeczniutki:) no i Twoja waga super,to pozazdroszczenia

Dziewczyny jak dajecie radę w te upały,jak był deszcz to deszcz a teraz taakie słonko
Fajnie fajnie,ale wczoraj miałam męke w ta pogodę,dupcia sie uparzyła w tych legginsach,musze sobie zakupic jakies szorty bo w nic nie wchodze,w nic

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry