• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chętnie poznam Twoją opinie na temat Malty, bo akurat mamy możliwość pojechac tam bez biura podrozy, tylko ze w listopadzie to raczej juz nie będzie za ciepło chyba.
Jak dojdzie do skutku moj wyjazd, to sie podziele opinią o wybranej wyspie. Ja bylam na Lanzarote, ale w lipcu i tam akurat zawsze do poludnia bylo pochmurno, dopiero przed 12 wychodzilo słońce, ale niebo nigdy nie bylo tak niebieskie jak u nas mimo pięknej pogody.
@mamcia2014 dobrze by bylo zrzucic 2 kilo przed wyjazdem. Czekam na dobre rady.;)
Jeśli chodzi o Maltę to ja akurat byłam typowo w sezonie letnim - lipiec - i było około 40 st .. co w danym momencie było dla mnie dość męczące , ale z tego co się dowiadywałam to w listopadzie w dzień temperatura dochodzi do 20 st :) więc jak na zimę nie ma tragedii :) My postawiliśmy głownie na zwiedzanie plaż i niestety przeważają kamieniste , tych piaszczystych trzeba szukać, ale krajobrazowo piękne i lazurowa, czysta,ciepła i przejrzysta woda:) ... Wynajęliśmy skuter więc mieliśmy możliwość szybkiej zmiany w razie, gdyby nam się dana plaża nie spodobała :) Jeśli chodzi o krajobraz ogółem hmm architektura w kolorze piasku , strasznie sucha ziemia, aż spękana i bardzo mało zieleni ale to chyba przez klimat - ciepło i sucho ,wszystko zlewało się w coś ala pustynny krajobraz. Za to owoce i warzywa pyszne :)
Z Malty bardzo szybko można promem przepłynąć na wyspę Gozo , która jest ciut bardziej zielona i można powiedzieć że bardziej dziewicza :P sam rejs trwa jakieś pół h także raz dwa i można znaleźć się na drugiej wyspie :) jest jeszcze mniejsza niż Malta , plaże bardzo podobne , woda tak samo :) a pomiędzy najpiękniejsza, niezamieszkała wyspa Comino z bardzo atrakcyjną Blue Laguną :) i tak jak opisują w przewodnikach woda tam jest lazurowa , widok piękny :) , jednak w sezonie tłok straszny i to mnie od razu odrzuciło ... My postawiliśmy na wynajem mieszkań - nie hoteli - bo wychodziło dużo taniej... a jeśli chodzi o jedzenie mogliśmy wiele potraw wypróbować sami przez to, że mieszkaliśmy jak w domu a nie hotelu z all inclusive :) Ogólnie byliśmy tydzień ale na tak małe wyspy w zupełności wystarczy :)

reklama
Blue Laguna
1507058410-aaaaaa.jpeg

Ramla Bay - plaża z pomarańczowym piaskiem
1507058455-aaaaaa.jpeg

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 Ja byłam na Majorce i na Teneryfie... obie wyspy cudowne . Teneryfa mnie oczarowała tam wszędzie można oczy zostawić jest gdzie jechać siam park loro park piękne plaże my mieliśmy hotel Playa la arena przy plaży z czarnym piaskiem. Polskie biuro podróży przy hotelu można wykupić wycieczki z polskim przewodnikiem polecam wulkan el Tede i caly park krajobrazowy wg Teneryfa mega . Majorka tez ja uwielbiam za wodę jak na Karaibach przezroczysta nie ma ogromnych fal można się pluskac . Najlepiej po sezonie jecgac bo latem koszmar za duzo mlodziezy spitej imprezy i to ostre xD Tu jak i tu pozyczaliśmy samochód i jechaliśmy do okoła wyspy :)
A z pobliskich polecam Kornwalie upałów nie ma ale jakie widoki [emoji7] mogłabym tam zamieszkać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@hona a jak tam homocysteina?
Czyli mowisz mam sobowtora hehe[emoji4]
Dobdzie ,zrobie jakas foteczke na dniach i dodam[emoji5]a czujemy sie super,dzis bylam na spotkaniu styczniowek i mowily ,ze maja zadyszke i inne takie ,a ja smigam jak zawsze[emoji4]

@Frezja_1 bylam na furcie ale w maju i jest przepiekna[emoji7]plaze i woda sa boskie[emoji5]na gran canrii bylam w listopadzie koncem i bylo tez cieplusio ale tylko po stronie maspalomas ,w laspalmas bylo chlodniej ,padalo i wialo a to chyba raptem 100 km bylo ,tylko wiadmom wyspa gorzysta wiec to robi roznice,takze jakbys szukala hotelu to wez to pod uwage.
Sprawdzaj pogode i poczytaj[emoji5]
Bardziej podoba mi sie fuerta bo jest taka dzika,gran canaria tez super ,ale tam wiecej imprez ,knajp i sklepow jak w centrum handlowym[emoji4]
Obie wyspy zwiedzilam cale.
No i na Fuercie ladniejsze plaze,najladniejsze wybrzeze jak dla mnie w okolicy Coralejlo(czy jakos tak sie to pisalo)
Na Karaiby nie lec tam sa huragany[emoji23]
Jak nam dzieciaczki podrosna to chcemy zobaczyc Meksyk,Kube i pewnie cos wiecej,ale to jak produkcja dzieciowa sie skonczy bo po Malediwach bylam taka chora ,straszyli zika ,ze poki co egzotyki dalekiej mam dosc[emoji57]

@Calineczka24 dawaj znac co tam u Was jutro[emoji8]

Dziewczyny dzis po spotkaniu styczniowek bylismy z M na cmentarzu bo dzis mija rowny rok od odejscia naszego pierwszego Aniolka[emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziękuję @Funia90 za podpowiedzi. Czulam, ze sie wypowiesz i sie nie zawiodlam. Ja uwielbiam podróże, ale Karaiby poki co mi " nie grożą":D.
Cieszę sie, ze w te pierwsza rocznice, masz juz dzieciątko pod serduszkiem. Tez bym pragnęła, zeby do rocznicy byc w ciąży, ale zobaczymy co los dla mnie ma.
@Olasec myślę o Tobie i czuję, ze będzie dobrze. Kiedy teraz wizyta? Za tydzień?

Ja czekam na @. Przyjdzie kolo piatku, bo juz plamie, ale cóż... troche mi smutno, ale staram sie cieszyc tym co mam. Powiem Wam szczerze, ze gdyby nie ogromne pragnienie mojej córci, do posiadania rodzenstwa, to ja bym odpuscila juz, ale Ona tak bardzo tego pragnie, ze mnie az serce boli, ze nie moge jej tego dac.

@Frezja_1 kochana moje rady co do zagubienia kg regularne posiłki nie za duże porcje ale 5 posiłków na dzień ja np na śniadanie jadam owsianke na drugie koktajle owowocowe obiad normalny zależnie od tego co akurat mam w lodówce; )
No i jakiś lekki podwieczorek a kolacja skromna .

No i zero fast food, jak najmniej słodyczy i trochę ruchu może być nawet bieganie albo jakieś ćwiczenia na całe ciało.

No i waga rusza się przynajmniej u mnie tak po około tygodniu do dwóch po zmianie nawyków żywieniowych czyli jesz sobie regularnie i po najdalej 2 tygodniach powinien być efekt chociaż 0,5 kg to już coś ja najwięcej schudłam ćwicząc i nie jedząc przynajmniej 2-3 godziny przed snem .

Ssalo mnie okropnie bo wcześniej lubilam sobie coś skubnac przed snem ale nie poddalam się i po jakichś 2 tygodniach przywyklam.

Dawaj znać jak Ci idzie ;) trzymam kciuki .

@Frezja_1 kochana moje rady co do zagubienia kg regularne posiłki nie za duże porcje ale 5 posiłków na dzień ja np na śniadanie jadam owsianke na drugie koktajle owowocowe obiad normalny zależnie od tego co akurat mam w lodówce; )
No i jakiś lekki podwieczorek a kolacja skromna .

No i zero fast food, jak najmniej słodyczy i trochę ruchu może być nawet bieganie albo jakieś ćwiczenia na całe ciało.

No i waga rusza się przynajmniej u mnie tak po około tygodniu do dwóch po zmianie nawyków żywieniowych czyli jesz sobie regularnie i po najdalej 2 tygodniach powinien być efekt chociaż 0,5 kg to już coś ja najwięcej schudłam ćwicząc i nie jedząc przynajmniej 2-3 godziny przed snem .

Ssalo mnie okropnie bo wcześniej lubilam sobie coś skubnac przed snem ale nie poddalam się i po jakichś 2 tygodniach przywyklam.

Dawaj znać jak Ci idzie ;) trzymam kciuki .
Dziękuję bardzo. Od dziś zaczynam, choc będzie ciężko, bo jestem przed okresem, a wtedy mam ochotę na wszystko co niezdrowe.

reklama
@Frezja_1 ja też przed okresem i też mam wtedy pod górkę bo jadlabym wszytko co zabronione; ) .

Grzeszylam nie powiem ale odkad znowu ćwiczę staram się nie podjadac i już 0,5 kg na minusie jestem w lekkim szoku bo zwykle dłużej to trwa a ćwiczę od dwóch dni jadam znowu regularnie i najlepiej nie do syta tak całkiem tak o żeby się najeść ale nie przejesc wiesz o co chodzi; )

No to tak jakby razem jedziemy na jednym wózku ja wspieram dodatkowo koleżankę która urodzila w lipcu i teraz chce schudnąć ja wspieram ja ona mnie dziś idę do niej podrzucić jej płytę na brzuch bo wczoraj była na kontroli i lekarz pozwolił jej ćwiczyć.

No to ściskam kciuki a ty trzymaj za mnie damy radę; ).

Ja ogólnie chce utrzymać wagę na jednym poziomie najlepiej koło 58 więc ćwiczę puki co co drugi dzień żeby nie chudnac za mocno no i jem bo o to też chodzi żeby jeść nie glodzic się a przy okazji miec odpowiednią wagę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry