reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Noo ja przytomna, bo pewnie jako jedyna bez dolegliwosci ciązowych. Ja w ogole jestem w ciazy? A moze jestem. Bo @ brak ;D jeden jedyny sygnal..
@membaris haaalllooo? To ktora teraz wizytuje ? Chyba Twoja teraz kolej @AgaB33 ??

@anja93 To tylko się ciesz ;-) Gdyby nie to, że w każdej ciąży plamiłam, to oprócz senności żadnych innych dolegliwości nie miałam.
@ivvonka Jeśli chodzi o pappa - to zależy też od Twojego podejścia. Bo ono powie o prawdopodobieństwie, a nie o tym czy dziecko jest chore lub nie. Chociaż ja bym pewnie na Twoim miejscu też to badanie zrobiła, skoro lekarz je zlecił (zasiewając tym samym ziarenko niepokoju). A możesz przypomnieć ile masz lat? I z tego co mi wiadomo - to krew do badania powinna być pobrana tego samego dnia, co zrobione USG.
@Marika92 Nie stresuj się tak wynikiem cytologii. LSIL nie powinien zagrać maleństwu - jeśli to HPV, to według większości lekarzy nie jest to wskazanie nawet do cc. A badanie dowodzą, że tylko niewielki odsetek zakażeń prowadzi do powstania nowotworu. I bardzo często przebiega to bezobjawowo i cofa się samo (zwykle trwa to 1 rok do 2 lat - te cofanie). Większość ginekologów w takiej sytuacji zaleca tylko kontrolną cytologię po 6 miesiącach, często nie zlecając nawet badań na rodzaj HPV - bo to nic nie zmienia.

Hej dziewczyny ja już dawno po wizycie. Niby miałam na 10.30 ale oczywiście opóźnienie było duże i weszłam około 12. Nie chciałam pisać wcześniej żeby się nie wcinać dziewczynom w wątek.
A więc wszystko jest w porządku maleństwo trochę podrosło. Ciąża z OM oceniona na 8t6d a wg usg 8t2d. Serduszko pięknie i głośno bije :) zalecenia na razie bez zmian relaksing i leżing :)

Piekna Asiunia :)
Dziewczyny, ktora teraz testuje? @Totois30 , @Aggs ktoras jeszcze? :)
U mnie @ przyszla wiec jest jak jest. Ale zaczelam pic siemie lniane i kropelki z korzenia maca zamiast tych witamin i lubrykantu, z ktorego polecono mi zrezygnowac, a zeby bilans sie zgadzal, i wyszlo na zero, bo odjeto mi tez krem z progesteronem, dokupilam sobie koktajl na detoks. @ przyszla za wczesnie i bez ostrzezenia pewnie z powodu odstawienia progesteronu.

Trzymam kciuki za testujące, wizytujące i brzuchatki:)

@Funia90 Asia jest cudna:) niestety noworodki lubią wisieć na cycu i trzeba to przetrzymać. Eh ból po cc jest straszny. Musisz jak najwięcej się ruszać pomimo bólu to wtedy szybko dojdziesz do siebie a jak będziesz leżeć to niestety będziesz długo obolała itp.

@Aggs Ty to dobra jesteś ;) uśmiałam się z tego Twojego bilansu :) co do siemienia lnianego, też zaraz wypije ;) zdrówko! ale szkoda, ze ta wredota przyszla, małpa jedna, no kurczę, w koncu musi nam sie udać! :)

reklama
Do góry