• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 widzę że dostałaś heparyne i destino już ci wszystko wytłumaczyła ;) ja też mam neoparin i powiem ci ze każdy jeden zastrzyk mnie piecze. Czasem już jak wbijam, czasem jak wyciągam, a czasem dopiero po chwili. Do tej pory jest 4:1 dla siniaka [emoji14] ale dojdziemy do wprawy z tym, nie bój nic :) dostałaś jeszcze coś oprócz heparyny? Luteine jakaś czy coś??
Dostałam duphaston czy jak to się pisze ;) i kazał brać Wit D i wapno jod i kwas foliowy . Ogólnie widać pęcherzyk ciąży .i za dwa tyg wizyta

reklama
@kasiula222 lepiej jak wapno masz z pozywienia. Ja moge polecic calperos. Witamine d3 kup jakas, co ma 2000. Moze byc vigantoletten. Lekarz dal wit d3, bo w jej towarzystwie wapno lepiej sie wchlania. I dal wapno, bo heparyna je wyplukuje przy dluzszym stosowaniu. Jod i kwas foliowy wez z witamin dla kobiet w ciazy. Czesto tez maja wit d3. Tym sie nie przejmuj. Mozesz dodatkowo brac wit d. Ja biore femibion

Dostałam duphaston czy jak to się pisze ;) i kazał brać Wit D i wapno jod i kwas foliowy . Ogólnie widać pęcherzyk ciąży .i za dwa tyg wizyta

No, to życzę spokoju na te dwa tygodnie, bo wiem po sobie ze nie będzie łatwo :) ale dobrze ze jest pęcherzyk. Co do WitD ja biorę vitrumD3 forte, tam jest 2000jm i początkowo jak miałam WitD na poziomie 18 to brałam 3 dziennie. Ładnie urósło, więc teraz biorę tylko 1 dziennie żeby utrzymać ;)

@kasiula222 lepiej jak wapno masz z pozywienia. Ja moge polecic calperos. Witamine d3 kup jakas, co ma 2000. Moze byc vigantoletten. Lekarz dal wit d3, bo w jej towarzystwie wapno lepiej sie wchlania. I dal wapno, bo heparyna je wyplukuje przy dluzszym stosowaniu. Jod i kwas foliowy wez z witamin dla kobiet w ciazy. Czesto tez maja wit d3. Tym sie nie przejmuj. Mozesz dodatkowo brac wit d. Ja biore femibion
Ja biorę zmetylowany kwas foliowy b complex tam nie ma jodu . Dziś sobie kupiłam
1535982732778.jpg
1535982755661.jpg

Załączniki

• 1535982732778.jpg
    1535982732778.jpg
    634,5 KB · Wyświetleń: 529
  • 1535982755661.jpg
    1535982755661.jpg
    520,5 KB · Wyświetleń: 555
No, to życzę spokoju na te dwa tygodnie, bo wiem po sobie ze nie będzie łatwo :) ale dobrze ze jest pęcherzyk. Co do WitD ja biorę vitrumD3 forte, tam jest 2000jm i początkowo jak miałam WitD na poziomie 18 to brałam 3 dziennie. Ładnie urósło, więc teraz biorę tylko 1 dziennie żeby utrzymać ;)
Nie będzie łatwo ale musi być dobrze lekami jesteśmy obstawione ... Dobrze że chociaż jest pęcherzyk o tyle jestem spokojna że nie jest to ciąża pozamaciczna ...U mnie owulacja była w 20 DC więc mam nadzieję że 17 będzie już serduszko biło .

@kasiula222 nie wiem czy dobre, czy nie, jesli lekarz akceptuje i twoje cialo, to jest ok. Moje cialo niestety w ciazy metyli nie akceptuje a musze brac. Napisalam co dostalam. Mysle, ze to, co masz jest w porzadku. Tu dziewczyny polecaly prenatal uno. Poczytaj na necie sklad moze jak te leki skonczysz kupisz cos innego. Natomiast na przyszlosc, jak kupujesz w aptece, to zaznacz, ze to dla ciezarnej. To istotna wiadomosc.

@kasiula222 nie wiem czy dobre, czy nie, jesli lekarz akceptuje i twoje cialo, to jest ok. Moje cialo niestety w ciazy metyli nie akceptuje a musze brac. Napisalam co dostalam. Mysle, ze to, co masz jest w porzadku. Tu dziewczyny polecaly prenatal uno. Poczytaj na necie sklad moze jak te leki skonczysz kupisz cos innego. Natomiast na przyszlosc, jak kupujesz w aptece, to zaznacz, ze to dla ciezarnej. To istotna wiadomosc.
Lekarz dał o innej nazwie ale nie było w aptece i wzięłam ten zestaw D .Mi akurat to b complex pasuje bo homocysteina nisko jest i kwas też w miarę .. ale może poszukam coś innego ...bo już długo biorę te Wit .A ci ci się dzieje po metylach?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry