1
183785
Gość
Ja robiłam ten poniżej:
Link do: Badania po poronieniu - pakiet badań po poronieniu
Na jego podstawie mam heparynę.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Z wymienionych nie robiłam chlamydia, różyczka, kila, hbs, crp. Z mutacji to chyba najlepiej zrobić całość trombofilia ja mam taki zamiar. A badania najlepiej zrobić po pierwszym okresie bynajmniej ja tak zrobiłam.@Takaja123 mam kilka pakietów które mogę wykonać na własną rękę
Pierwszy pakiet
Link do: e-PAKIET DLA PLANUJĄCYCH CIĄŻĘ - Sklep Diagnostyki
Są tam badania takie jak
- Chlamydia trachomatis IgG
- P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA
- CMV (Cytomegalovirus) IgG
- Różyczka (Rubella virus) IgG
- Toxoplasma gondii IgG
- Kiła (Treponema pallidum), przeciwciała IgG/IgM (to badanie jest tak samo z krwi)
- HBs przeciwciała
- CRP, ilościowo
itp można sobie podejrzeć
Drugi pakiet
Link do: e-PAKIET RYZYKO PORONIEŃ - badanie genetyczne - Sklep Diagnostyki
- Termolabilny wariant MTHFR
- Nadkrzepliwość wrodzona (Czynnik V Leiden+Mutacja 20210 G-A genu protrombiny)
Trzeci pakiet
Link do: e-PAKIET DLA KOBIET W CIĄŻY (INFEKCYJNY) - Sklep Diagnostyki
Badania nie kosztują ale teraz jeszcze takie pytania. Czy warto je zrobić wszystkie ? Czy z któregoś zrezygnować i pojedyncze zrobić bo się badania powtarzają. I jaki czas po poronieniu je zrobić. 11 listopada minie 3 tygodnie.
Mam teraz czas to bym zrobiła trochę badań pomimo że lekarz nie kazał. Bo hormony to podobno nie trzeba tak od razu badać z nimi się nie śpieszę i jak będę pod koniec listopada to wezmę od niego skierowanie.
Proszę o odpowiedź
Wykonalas je w punkcie czy w domu ? I po jakim czasie po poronieniu?Ja robiłam ten poniżej:
Tylko kwas foliowy. Koncze robic badania. Poki co nic nie wykazaly takze nie ma podstaw do brania jakis konkretnych lekow. A witaminy to sama nie wiem... czy pierw trzeba cos sprawdzic zeby stwierdzic jakie brac ? Czy jest jakis "klasyk" co warto zakupic?Wspomagasz się jakimiś lekami?
Więc tych co przesłałam żadnych nie robiłaś. A hormonalne robiłaś chodzi o tsh itp.?Z wymienionych nie robiłam chlamydia, różyczka, kila, hbs, crp. Z mutacji to chyba najlepiej zrobić całość trombofilia ja mam taki zamiar. A badania najlepiej zrobić po pierwszym okresie bynajmniej ja tak zrobiłam.
W domu, ze 3 miesiące po poronieniu.Wykonalas je w punkcie czy w domu ? I po jakim czasie po poronieniu?
Ja narazie zrobilam:@Ela93 nie robiłam tylko te co wymienilam wyżej czyli chlamydia, różyczka, cpr, hbs, resztę robiłam z tej Twojej listy i dodatkowo jeszcze na Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, tarczyce pełna, trombofilie chce zrobić po wizycie czyli w przyszłym tygodniu. Wszystkie badania robię prywatnie.