• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 mam kilka pakietów które mogę wykonać na własną rękę
Pierwszy pakiet
Link do: e-PAKIET DLA PLANUJĄCYCH CIĄŻĘ - Sklep Diagnostyki
Są tam badania takie jak
- Chlamydia trachomatis IgG
- P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA

- CMV (Cytomegalovirus) IgG
- Różyczka (Rubella virus) IgG
- Toxoplasma gondii IgG

- Kiła (Treponema pallidum), przeciwciała IgG/IgM (to badanie jest tak samo z krwi)
- HBs przeciwciała
- CRP, ilościowo
itp można sobie podejrzeć

Drugi pakiet
Link do: e-PAKIET RYZYKO PORONIEŃ - badanie genetyczne - Sklep Diagnostyki
- Termolabilny wariant MTHFR

- Nadkrzepliwość wrodzona (Czynnik V Leiden+Mutacja 20210 G-A genu protrombiny)
Trzeci pakiet
Link do: e-PAKIET DLA KOBIET W CIĄŻY (INFEKCYJNY) - Sklep Diagnostyki
Badania nie kosztują ale teraz jeszcze takie pytania. Czy warto je zrobić wszystkie ? Czy z któregoś zrezygnować i pojedyncze zrobić bo się badania powtarzają. I jaki czas po poronieniu je zrobić. 11 listopada minie 3 tygodnie.
Mam teraz czas to bym zrobiła trochę badań pomimo że lekarz nie kazał. Bo hormony to podobno nie trzeba tak od razu badać z nimi się nie śpieszę i jak będę pod koniec listopada to wezmę od niego skierowanie.
Proszę o odpowiedź
Z wymienionych nie robiłam chlamydia, różyczka, kila, hbs, crp. Z mutacji to chyba najlepiej zrobić całość trombofilia ja mam taki zamiar. A badania najlepiej zrobić po pierwszym okresie bynajmniej ja tak zrobiłam.

@Ela93 nie robiłam tylko te co wymienilam wyżej czyli chlamydia, różyczka, cpr, hbs, resztę robiłam z tej Twojej listy i dodatkowo jeszcze na Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, tarczyce pełna, trombofilie chce zrobić po wizycie czyli w przyszłym tygodniu. Wszystkie badania robię prywatnie.

@Ela93 nie robiłam tylko te co wymienilam wyżej czyli chlamydia, różyczka, cpr, hbs, resztę robiłam z tej Twojej listy i dodatkowo jeszcze na Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, tarczyce pełna, trombofilie chce zrobić po wizycie czyli w przyszłym tygodniu. Wszystkie badania robię prywatnie.
Ja narazie zrobilam:
Ureaplazma - ujemny wynik
Chlamydia - igg ujemny igm ujemny
Listerioza spp jakosciowo - jakies dwa serotypy wyniki ujemne
Cytomegalia igg dodatni igm ujemny
Mycoplazma igg ujemny igm ujemny
Toxoplazma igg ujemny igm ujemny
Kwas foliowy 25.10 przy normie 3.89-26.8
Tsh 1.150 przy normie 0.270-4.200
Zelazo 27.6 przy normie 6.6-26.0
P/c przeciw kardiolipinie igg ujemny igm ujemny
Czekam na wyniki antykoagulantu toczniowego i na p/c przeciw beta 2 kardiolipinie
Robilam po pierwszym okresie w 4 dniu cyklu prolaktyne wynik 11.31 przy normie 4.79-23.30
W 22 dniu cyklu ide sprawdzic progesteron.
Jutro powinny przyjsc test na trombofilie ze strony test.dna

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry