• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czy któraś dziewczyna będzie mi mogła poświęcić o pół godziny koło 20.30 chodzi mi o badania. Tak jak lekarz nic mi nie zalecił. Ale nie które mogła bym zrobić aby wiedzieć więc będę miała pytania

@kasiula222 u mnie dokładnie 11 listopada minie 3 tygodnie po poronieniu.
Wiem co dziewczyny czujecie. Czasami się zastanawiam dlaczego właśnie mnie to spotkało. Jeszcze denerwuje mnie jak jestem na mieście i widzę kobiety już koło 40 z brzuchami. A ja taka młoda bo 25 lat i nie mogę donosic ciąży
Dziewczyny, też nie do końca można tak myśleć. Może ta kobieta ok. 40-tki wiele lat starała się o dziecko i dopiero tak późno się udało...:confused: Każda kobieta ma swoją historię i nie można generalizować... :sorry: co nie zmienia faktu, że niektórym przychodzi to zdecydowanie łatwiej niż innym...:confused2:

Ja wiem ze on jest dla mojego bezpieczeństwa i bardzo chciałabym już go mieć a boje się ze pójdę do tego szpitala i okaże się że z jakiegoś powodu nie będą mogli mi go założyć. Kiepsko u mnie psychicznie. Nawet już zastanawiałam się nad psychologiem ale zaraz będę musiała leżeć non stop i nie będę miała jak do niego jeździć. Jak wróciłam z tego szpitala to tak płakałam ze szkoda gadać. I tak jakby tama puściła, teraz płacze codziennie z byle powodu :)
Ja miałam zalecany jedynie oszczędzający tryb życia, ale oczywiście leżałam niemalże plackiem :-p A jeśli chodzi o założenie szwu, to dopytaj czy możesz heparynę i ile przed zabiegiem wziąć, bo przy heparynie niektórych znieczuleń chyba nie mogą... mnie przed cc nie uprzedzono i heparynę dzień wcześniej wzięłam wieczorem a następnego dnia, gdy leżałam już na stole przed cc, anestezjolog powiedział, że nie zrobi mi znieczulenia w kręgosłup, bo za duże ryzyko i musiałam rodzić w znieczuleniu ogólnym :realmad: dla pewności wszelkiej dopytaj jakie znieczulenie i czy heparyna nie wadzi :rolleyes2:

Hej dziewczyny. Chyba moge do Was dołączyć:) w sierpniu mialam ciążę biochemiczną a teraz znów jestem w ciaży. Ciesze się ogromnie ale i strasznie martwie. Pierwsza wizyte mialam 25.10 w 4t5d wedlug ostatniej miesiaczki na usg nic nie bylo jeszcze widac tylko powiekszone endometrium. Ale robilam bete 25.10 bylo 507 a 27 juz 1303 wiec ładnie przyrasta. Objawow poza bolacymi piersiami nie mam. Bralam luteine dopochwowo 3x1 ale w piatek zamienilam na duphaston 3x1 no i od momentu odstawienie luteiny mam taki beżowy zabrudzony śluz...teraz leze odpoczywam i czekam grzecznie na wizyte we wtorek :) mam nadzieje ze teraz nam sie uda :))
Witaj :happy: trzymamy kciuki, żeby ciąża była nudna i przebiegała bezproblemowo ;-) ;)

My wizytujemy w czwartek, wreszcie....:huh:

Dziewczyny, też nie do końca można tak myśleć. Może ta kobieta ok. 40-tki wiele lat starała się o dziecko i dopiero tak późno się udało...:confused: Każda kobieta ma swoją historię i nie można generalizować... :sorry: co nie zmienia faktu, że niektórym przychodzi to zdecydowanie łatwiej niż innym...:confused2:

Ja miałam zalecany jedynie oszczędzający tryb życia, ale oczywiście leżałam niemalże plackiem :-p A jeśli chodzi o założenie szwu, to dopytaj czy możesz heparynę i ile przed zabiegiem wziąć, bo przy heparynie niektórych znieczuleń chyba nie mogą... mnie przed cc nie uprzedzono i heparynę dzień wcześniej wzięłam wieczorem a następnego dnia, gdy leżałam już na stole przed cc, anestezjolog powiedział, że nie zrobi mi znieczulenia w kręgosłup, bo za duże ryzyko i musiałam rodzić w znieczuleniu ogólnym :realmad: dla pewności wszelkiej dopytaj jakie znieczulenie i czy heparyna nie wadzi :rolleyes2:

Witaj :happy: trzymamy kciuki, żeby ciąża była nudna i przebiegała bezproblemowo ;-) ;)

My wizytujemy w czwartek, wreszcie....:huh:
Ale ja nie biorę heparyny ;)

Jestem po usg jamy brzusznej. Wszystko w porządku :-)
Jutro endokrynolog. Może zleci jakieś badania. Wezmę te, co mam, żeby się nie powtarzał :-)

reklama
@Takaja123 mam kilka pakietów które mogę wykonać na własną rękę
Pierwszy pakiet
Link do: e-PAKIET DLA PLANUJĄCYCH CIĄŻĘ - Sklep Diagnostyki
Są tam badania takie jak
- Chlamydia trachomatis IgG
- P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA

- CMV (Cytomegalovirus) IgG
- Różyczka (Rubella virus) IgG
- Toxoplasma gondii IgG

- Kiła (Treponema pallidum), przeciwciała IgG/IgM (to badanie jest tak samo z krwi)
- HBs przeciwciała
- CRP, ilościowo
itp można sobie podejrzeć

Drugi pakiet
Link do: e-PAKIET RYZYKO PORONIEŃ - badanie genetyczne - Sklep Diagnostyki
- Termolabilny wariant MTHFR

- Nadkrzepliwość wrodzona (Czynnik V Leiden+Mutacja 20210 G-A genu protrombiny)
Trzeci pakiet
Link do: e-PAKIET DLA KOBIET W CIĄŻY (INFEKCYJNY) - Sklep Diagnostyki
Badania nie kosztują ale teraz jeszcze takie pytania. Czy warto je zrobić wszystkie ? Czy z któregoś zrezygnować i pojedyncze zrobić bo się badania powtarzają. I jaki czas po poronieniu je zrobić. 11 listopada minie 3 tygodnie.
Mam teraz czas to bym zrobiła trochę badań pomimo że lekarz nie kazał. Bo hormony to podobno nie trzeba tak od razu badać z nimi się nie śpieszę i jak będę pod koniec listopada to wezmę od niego skierowanie.
Proszę o odpowiedź

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry