Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
O i super. Już bym chętnie też odrzuciła tabletki na tarczyce żeby nie lykac ale niestety te tabletki mam na całe życie. A jeżeli chodzi o mała to najważniejsze że zdrowa. Z resztą sobie poradzisz. [emoji847]Przy tym moim szkrabie ciężko o spokój, ale dziękuję
A masz jakieś ubezpieczenie dodatkowe np grupowe w pracy? Bo jeśli zrobisz badania genetyczne to możesz zarejestrować dziecko w usc i dostać odszkodowanie z ubezpieczenia może. Ja tym sposobem miałam pieniądze na to i na inne badania. Nie namawiam, tylko podpowiadam
Ten inofem ma też kwas foliowy w składzie, tylko nie pamiętam dawki. Ale może starczy to i nie będziesz musiała łykac![]()
Ja od razu zrobiłam p/c p/kardiolipinie p/c przeciw b2 glikoproteinie, antytrombina,antykoagulant tocznia, p/c przeciwjądrowe ANA, p/c przeciw antygenom łożyska no i moją genetykę ale to nie trzeba od razu.Dzieki. Jednak zrobię jak ostatnio i nie będę chciała aktu.
Jakieś badania oprócz genetycznych plodu nalezy zrobić od razu?
Wszystko trzeba 9d razu czy genetyke?Ja od razu zrobiłam p/c p/kardiolipinie p/c przeciw b2 glikoproteinie, antytrombina,antykoagulant tocznia, p/c przeciwjądrowe ANA, p/c przeciw antygenom łożyska no i moją genetykę ale to nie trzeba od razu.
Igm i igg robiłam na początku kwietnia i wyszło nie reaktywne. Czynnik rf w zeszlym roku bo mam problemy ze stawami. Ale negatywny. Ok dzięki za info. Czyli lepiej to wszystko zrobić jeszcze przed zabiegiem czy mozna do 6 tyg po? Bo po dlugo krwawilam ostatnio i miałam zakaz robienia badań.@M@lly witaj. Bardzo mi przykro, że i Ciebie to spotkało. Tule mocno❤
Jeśli chodzi o badania to z tych, które warto zrobić od razu to zespół antyfosfolipidowy czyli przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM, beta 2-glikoproteinie IgG i IgM, Antykoagulant toczniowy LA (to może uaktywnić się w trakcie ciąży więc warto zrobić badanie jak najszybciej póki są hormony ciążowe czas do 6 tygodni) dodatkowo warto zrobić wskaźniki krzepnięcia krwi czyli czas potrombinowy PT czas, PT wskaźnik PT INR, czynnik reumstoidalny RF, czas kaolinowo-kefalinowy APTT zabadac tarczyce tsh, f1, f2 przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO
Genetykę możesz odłożyć na później bo ona cały czas pozostaje taka sama a resztę tak jak @Takaja123 napisała do 6tyg po zabiegu póki te hormony ciążowe się utrzymują.Wszystko trzeba 9d razu czy genetyke?