reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny teraz oficjalnie już mogę się trochę pochwalić. ;) W niedzielę 2 kreski na teście. Poniedziałek beta (30dc.) 500 a po 2 dniach beta 2000 ! ;) chyba jest dobrze co ? To pierwszy cykl starań po poronieniu i pierwszy z wlewami. Ufff. Boję się chwalić. Ale w sumie zawsze może coś się zdarzyć. ...
Gratuluję :*

reklama
Dziewczyny jutro mam endokrynologa. Im bliżej wizyty tym większy stres i obawa że znowu wykryja mi jakąś chorobę i znowu leki hormonalne będą wdrażane. Dzisiaj 3 godziny się tracilam w łóżku nie umiałam zasnąć. A z dzisiaj na jutro pewnie nie zasnę wogule. Wizyta dopiero na 18:00 A godzinę drogi do lekarza jeszcze przede mną. Dziewczyny proszę wam abyście trzymały kciuki żeby już nic złego w tych badaniach nie wyszło,bo ja już mam naprawdę dość leczenia chorób i tych wizyt u każdego specjalisty.

Dziewczyny teraz oficjalnie już mogę się trochę pochwalić. ;) W niedzielę 2 kreski na teście. Poniedziałek beta (30dc.) 500 a po 2 dniach beta 2000 ! ;) chyba jest dobrze co ? To pierwszy cykl starań po poronieniu i pierwszy z wlewami. Ufff. Boję się chwalić. Ale w sumie zawsze może coś się zdarzyć. ...
Jest super. Przyrost jest fajny ciaza rozwija się prawidłowo. Spokojnej ciąży ci życzę i ciesz się bo napewno będzie wszystko w porządku. Cały czas trzymam kciuki za Ciebie aby wszystko było w porządku kochana

Wow piękny przyrost [emoji3590] Gratuluję i trzymam kciuki [emoji110]

@Charlotte21 moje najserdeczniejsze gratulacje!

@Takaja123 @młoda1994 antyTPO miałam robione kupę lat temu, antyTG nigdy. Powiem szczerze na chwilę obecną to dla mnie spory koszt. Pakiet wszystkich tych badań w diagnostyce (tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTG) to coś koło 140zł. W alabie wychodzi podobnie.

Powiedzcie mi, słyszałam że na początku ciąży może pojawić się częste oddawanie moczu. Jak szybko może to nastąpić?
Od czasu poronienia miałam krótkie i bezowulacyjne cykle. Tym razem też nie widziałam u siebie jakiś objawów owu, ale w porównaniu do ostatniego cyklu miesiączka spóźnia się już 5dni (dziś 25dc) Nie wiem czy organizm wraca do normy, bo normalne cykle miałam 33-35 dniowe czy może jakimś cudem znów jestem w ciąży.
A właśnie drugi dzień męczy mnie pęcherz, raczej nie mam tendencji do infekcji tego typu. Czy dwa tygodnie po stosunku to nie za wcześnie na taki ewentualny objaw?

reklama
@Charlotte21 moje najserdeczniejsze gratulacje!

@Takaja123 @młoda1994 antyTPO miałam robione kupę lat temu, antyTG nigdy. Powiem szczerze na chwilę obecną to dla mnie spory koszt. Pakiet wszystkich tych badań w diagnostyce (tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTG) to coś koło 140zł. W alabie wychodzi podobnie.

Powiedzcie mi, słyszałam że na początku ciąży może pojawić się częste oddawanie moczu. Jak szybko może to nastąpić?
Od czasu poronienia miałam krótkie i bezowulacyjne cykle. Tym razem też nie widziałam u siebie jakiś objawów owu, ale w porównaniu do ostatniego cyklu miesiączka spóźnia się już 5dni (dziś 25dc) Nie wiem czy organizm wraca do normy, bo normalne cykle miałam 33-35 dniowe czy może jakimś cudem znów jestem w ciąży.
A właśnie drugi dzień męczy mnie pęcherz, raczej nie mam tendencji do infekcji tego typu. Czy dwa tygodnie po stosunku to nie za wcześnie na taki ewentualny objaw?
W tym ci nie pomogę jeżeli chodzi o mocz bo ja na co dzień chodzę często do wc i też żadnej infekcji nie mam i zapalen też nie mam. A jeśli chodzi o badania to jeśli jest to za duży koszt to zrób tylko TSH ft3 ft4 A na resztę badań poproś endokrynologa i będziesz miała zrobione na NFZ. Te badania są refundowane w pełni więc bez obaw.

Do góry