• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

agus no nie wiem.....ja to moze i bym przezyla takie cos ale ty>????? ile zabralo ci wyjscie prawie na prosta? a i tak dopada cie deprecha czasem....no nie wiem czy to bylby dobry pomysl dla ciebie....

reklama
no leci ten czas, a ja się cieszę:-) jeszcze trochę i znowu zobaczę moje małe serduszko... Mam nadzieje, że filmik będzie z USG i będę mogła się Wam pochwalić:-)

To zdjęcie jest piękne, już kiedyś je widziałam...

Dziewczyny, ja moje pierwsz poronienie nazywam porodem...bo urodziłam to maleństwo w 13 tyg, odeszły mi wody( fakt, ze z krwią), potem miałam skurcze i bóle parte i widziałam moje maleństwo, a lekarka kazała mi wyrzucić tą kruszynke do śmieci....ja byłam młoda, głupia i do tego w szoku... w tej chwili, wiem, ze zabrałabym maleństwo do domu i pochowałabym tam gdzie leżą moi bliscy... i tak myślę o moich aniołkach codziennie, a tak...miałabym miejsce w którym mogłabym je odwiedzać...

Cmentarz dzieci nienarodzonych

Pierwsza na Pomorzu zbiorowa mogiła dla dzieci nienarodzonych powstała na Cmentarzu Łostowickim w Gdańsku.

19345_small.jpg

19346_small.jpg

Fot. Jerzy Pinkas / Gdańsk - oficjalna strona miasta
- Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia wszystkie dzieci, nawet te najmniejsze, mają prawo do pochówku. Od początku 2007 r. szpitale zobowiązane są do wydania aktu zgonu również w przypadku poronienia – tłumaczy Maciej Lisicki, zastępca prezydenta Gdańska.
W Gdańskich szpitalach co roku odnotowuje się 200-300 poronień. Często zdarza się, że rodzice pod wpływem szoku nie myślą o pochówku. W takim przypadku pogrzebem zajmuje się MOPS.
W zbiorowym grobie na łostowickim cmentarzu zmieści się półtora tysiąca urn z prochami dzieci. W księdze cmentarnej prowadzona będzie pełna identyfikacja wszystkich pochowanych, dzięki czemu rodzice będą mogli odnaleźć swoje dziecko i odwiedzić jego

dzisiejszy dzien jest jakis okropnie smutasny ehh,myslalam ze tylko dla mnie:confused:.
Dziewczyny zmartwilam sie tez tym tylozgieciem,kurcze ja mam to napewno,kilku lek.to potwierdzilo:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry