reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cykl bezowulacyjny. Pewnie będziesz miała tak jak ja ostatnio bardzo długi cykl. Ginka powiedziała mi, że przysadka źle pracuje i mam stosować od 16dc Duphaston.
Co do oleju z wiesiołka, przy staraniach o syna nie miałam pojęcia, że niby nie można go brać po owulacji i brałam cały cykl. Nie wydłużył mi cyklu, brałam też do czasu pozytywnego testu ciążowego. Nie wpłynęło to w żaden sposób na rozwój ciąży.

@Paula919191 już niewiele zostało! Wyprawka gotowa? Spokojnego rozwiązania [emoji8]
U mnie akurat nie wiadomo czy mimo braku pozytywnego testu owu jest też brak owu. Bo kiedyś testy owu robiłam wychodziły negatywne a w ciążę zaszłam. A jak miałam test pozytywny owu to w ciążę nie zaszłam. Więc trochę to skomplikowane.

Co do oleju z wiesiołka to dobrze bo już myślałam że to on może coś zaburzyć w cyklu. 8.07 jadę do kliniki więc może pani doktor zrobi usg i zobaczy jak tam jajniki i endometrium.

reklama
Nie zawsze przy owulacji zachodzi się w ciążę. Jak ja teraz po poronieniu piękny pozytyw a ciąży z tego nie ma ;)
U mnie akurat nie wiadomo czy mimo braku pozytywnego testu owu jest też brak owu. Bo kiedyś testy owu robiłam wychodziły negatywne a w ciążę zaszłam. A jak miałam test pozytywny owu to w ciążę nie zaszłam. Więc trochę to skomplikowane.

Co do oleju z wiesiołka to dobrze bo już myślałam że to on może coś zaburzyć w cyklu. 8.07 jadę do kliniki więc może pani doktor zrobi usg i zobaczy jak tam jajniki i endometrium.

Cykl bezowulacyjny. Pewnie będziesz miała tak jak ja ostatnio bardzo długi cykl. Ginka powiedziała mi, że przysadka źle pracuje i mam stosować od 16dc Duphaston.
Co do oleju z wiesiołka, przy staraniach o syna nie miałam pojęcia, że niby nie można go brać po owulacji i brałam cały cykl. Nie wydłużył mi cyklu, brałam też do czasu pozytywnego testu ciążowego. Nie wpłynęło to w żaden sposób na rozwój ciąży.

@Paula919191 już niewiele zostało! Wyprawka gotowa? Spokojnego rozwiązania 😘
Tak właściwie to już wszystko mamy, nawet nie mam żadnych obaw co do porodu, chciałabym żeby ona już była na świecie a ten czas jakoś ostatnio zaczął mi się dluzyc ;p pewnie dlatego ze wiekszosc dziewczyn z sierpniowek rozpakowuje się na początku miesiąca a część ma zaplanowaną cc na lipiec nawet u czuje się taka ostatnia 😅😅

Termin mam na 22 sierpnia ale po cichu liczę że zacznie się z tydzień wcześniej bo już mi ciężko ;p
Też myślałam i liczyłam na to, że urodzę wczesniej :D a rodziłam w 41 tc 😁 🤷‍♀️ i Malutka miała 3580 g, więc ewidentnie potrzebowała dłużej posiedzieć. Przeżyłam kilka bardzo ciepłych dni i wiem jak jest ciężko więc naprawde współczuje ciąży w wakacje :O

Mamusie
Jest możliwość poronienia bez krwawienia? Wczoraj dostałam skurczy i wyleciało parę dużych skrzepow. Pojechałam na IP tam lekarz zapytał co i jak nawet nie zbadał i stwierdził że już pozamiatane. Dziś mam tylko plamienia leciutkie

Mamusie
Jest możliwość poronienia bez krwawienia? Wczoraj dostałam skurczy i wyleciało parę dużych skrzepow. Pojechałam na IP tam lekarz zapytał co i jak nawet nie zbadał i stwierdził że już pozamiatane. Dziś mam tylko plamienia leciutkie
Ja tak miałam. 31.03 pęcherzyk ciążowy w wielkości 4mm żadnych plamien krwawień boli 20.04 pojechałam do gin na zobaczenie zarodka i serduszka a pęcherzyka już nie było. Coś poszło nie tak i pęcherzyk się wchlonal ale nie wiadomo dokładnie po jakim czasie od wizyty 31.03 1 miesiączkę dostałam dopiero 2.06 zaczęła się od plamien rozkręciła się 3.06 trwała 5 dni. Teraz czekam na drugą miesiączkę obecnie 32dc i się nawet nie zapowiada żeby przyszła na dniach.

Ja tak miałam. 31.03 pęcherzyk ciążowy w wielkości 4mm żadnych plamien krwawień boli 20.04 pojechałam do gin na zobaczenie zarodka i serduszka a pęcherzyka już nie było. Coś poszło nie tak i pęcherzyk się wchlonal ale nie wiadomo dokładnie po jakim czasie od wizyty 31.03 1 miesiączkę dostałam dopiero 2.06 zaczęła się od plamien rozkręciła się 3.06 trwała 5 dni. Teraz czekam na drugą miesiączkę obecnie 32dc i się nawet nie zapowiada żeby przyszła na dniach.
Tylko że u mnie 7 tc i była już serduszko.

reklama
Do góry