reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny.
Ja znowu zaczynam schizowac że dziecko mi się za mało w brzuchu rusza [emoji3061]
Do psychiatryka odrazu..

Jeśli Cię to niepokoi to jedz na IP. Ale im dalej tym dziecko się mniej rusza bo ma coraz mniej miejsca [emoji16] No i może wstawić się w kanał, wtedy też te ruchy są inne [emoji2368]

Kochana spokojnie stres też nie sprzyja 😘 masz progesteron przypisany? Plamienia nie zawsze oznacza coś złego 😘wypoczywaj
Mam, biore 2 razy dziennie. Wczoraj tez coś miałam podczas wycierania, ale potem się okazało, ze mam rankę na zewnatrz. Dziś ewidentnie w śluzie było beżowo :| zwariować można
Odpoczac tez ciężko jak się pracuje 🙄

Jeśli Cię to niepokoi to jedz na IP. Ale im dalej tym dziecko się mniej rusza bo ma coraz mniej miejsca [emoji16] No i może wstawić się w kanał, wtedy też te ruchy są inne [emoji2368]
Ruszac się rusza, ale nie tak jak w weekend non stop [emoji28]
Tak tak jak będę się dalej martwić to na IP podjadę...

@roki_1991 właśnie też się zdziwiłam dlaczego tak powiedziała. Wiem, że wcześnie idę ale kiepsko się czuje i chciałabym żeby przepisał mi wymagane leki a poza tym żeby mnie zbadał dlatego uparłam się na wizytę w piątek.

Ruszac się rusza, ale nie tak jak w weekend non stop [emoji28]
Tak tak jak będę się dalej martwić to na IP podjadę...

Napij się coli [emoji23]
Najgorzej jak wcale nie czujesz ruchów :) Zresztą dzieci w brzuchu też mają różne temperamenty i różne dni, moja młodsza ruszała się w zależności od pogody [emoji23] Jak było ciepło to był dzikunem a przy niepogodzie musiałam ją sama szturać [emoji14]

Napij się coli [emoji23]
Najgorzej jak wcale nie czujesz ruchów :) Zresztą dzieci w brzuchu też mają różne temperamenty i różne dni, moja młodsza ruszała się w zależności od pogody [emoji23] Jak było ciepło to był dzikunem a przy niepogodzie musiałam ją sama szturać [emoji14]

ja zauwazylam ze ona bardziej sie rusza jak jestesmy na wsi u rodziców...
więcej głosów, a i słodkiego wtedy więcej pije haha

Człowiek uczy się całe życie 😅 ja na razie gubię kg na szczęście 💪
Jak tam samopoczucie? Kiedy wybierasz się na wizytę? Planujesz jeszcze robić betę?

@Humhum masz już termometr? Znalazłam w dobrej cenie i opinie spoko Link do: Termometr bezdotykowy na podczerwień LCD tylko, że idzie z Chin 🤭 a jak tam u Ciebie?

@monika1708 jak tam się czujesz? :) jesteś ba ostatniej prostej 😁

Kupiłam ten co polecalas mi kiedyś, Diagnostic. Dałam 100 zł więc nie ma tragedii. Położna niby mi mówiła, że wystarczy pod pachę elektroniczny z szybkim pomiarem do minuty ale jakoś nie byłam przekonana.
U nas raz lepiej raz gorzej, dziękuję że pytasz 🙂 jak się nie przemęczam i nie chodzę za dużo to brzuch się nie napina i nie boli podbrzusze. Ale ta pogoda mi nie służy. Już wolałam upaly i słońce.
Mała w czwartek wazyla już 2200g 😊

Nie miałam jeszcze okazji pogratulować reszcie dziewczyn, którym się udało zafasolkowac 🥰 trzymam kciuki!
@mohaaa 22.10 ja też mam wizytę 🙂
Będzie dobrze! Nie wkręcają sobie z tym plamieniem.
@Takaja123 teraz Twoja kolej na fasolkę!

@monika1708 u mnie też czasami się zdążają dni, w których mała jest mniej aktywna. Zauważyłam tendencję, że jak napina mi się brzuch i boli podbrzusze to ona jest spokojna. Jakby wiedziała, że nie może za bardzo wtedy skakać. Na tym etapie to już te ruchy nie należą do najprzyjemniejszych i jak kopnie porządnie czy zacznie się mocno rozpychać to boli.
Rano jak mąż wstaje do pracy to ona też się budzi i wtedy fika i mnie budzi :)

Ostatnia edycja:
Ja chciałam Was jeszcze zapytać o formy znieczulenia przy porodzie. Z czego korzystalyscie? Jakie opinie?
Położne różnie mówią. Na szkole rodzenia mówili, że zewnatrzoponowe bardzo często kobiety wybierają. A położna środowiskowa mówiła, że odradze tego typu znieczuleń. Nastawić się na naturalne formy łagodzenia ból lub mało inwazyjne jak gaz.
Zglupiec można.

reklama
@roki_1991 właśnie też się zdziwiłam dlaczego tak powiedziała. Wiem, że wcześnie idę ale kiepsko się czuje i chciałabym żeby przepisał mi wymagane leki a poza tym żeby mnie zbadał dlatego uparłam się na wizytę w piątek.
Jeśli nie masz leków to piatek wcale nie jest wcześnie tak na prawdę. Wręcz bym się bała czekać te kilka dni. Ale mam nadzieję że będzie wszystko okej :)

ja zauwazylam ze ona bardziej sie rusza jak jestesmy na wsi u rodziców...
więcej głosów, a i słodkiego wtedy więcej pije haha
No bo na słodkie dzieci reagują ;) jak zjesz kawałek czekolady j się położysz to młoda powinna zacząć fikac ;)

@kasiula222 A jak u Ciebie kochana?

Do góry