• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ona, jeżeli coś jest przyczyną to wykażą je badania i po pierwszym i po drugim i po trzecim i kolejnym poronieniu. Lekarze po prostu po pierwszym poronieniu nie zlecają badań, bo zakładają, że to przypadek i nie ma sensu robić badań. Ale czy mamy czekać na kolejny raz, żeby się o tym przekonać? Lepiej chyba zrobić wszystkie badania i tak trzeba je zrobić zazwyczaj na własny koszt i wiedzieć czy wszystko jest w porządku. Ja po pierwszym poronieniu robiłam tylko cytomegalię i toksoplazmozę, dopiero po drugim całą resztę, ale lepiej chyba zrobić wszystko od razu i wiedzieć na czym się stoi i ewentualnie podjąć leczenie.

Ogólnie wszystkie badania dobrze. Poza prolaktyną, ale tak nie do końca. Bo miałam ją robioną w sumie 3 razy, z tym, że za trzecim razem z testem. I za każdym razem była w normie, tyle, że po tym teście mi wzrosła za dużo i okazało się, że mam hiperprolaktynemię czynnościową. Dostałam na to bromergon 1/2 tbl. i w drugim cyklu z bromergonem zaszłam w ciążę. Lekarz mi powiedział, że to świadczy o tym, że w sytuacjach np. stresowych mogą być niekontrolowane wyrzuty prolaktyny, ale że to nie miało wpływu na to co się stało. Ale na tej stronce co przesłałaś to znalazłam artykuł o przyczynach poronień i w sumie też o tym piszą, że może to mieć wpływ na niewydolność ciałka żółtego, chociaż ja brałam za każdym razem duphaston.

WItam dziewczynki............Pati ja nadal wierzę...........trzymam kciuki,wczoraj pomodliłam sie za CIebie,,,,,za Słodziutką, jej mamme, also za Twoją i ogólnie za wszystkie dziewczynki z BB,,,,,,może to śmieszne ,,,,,,,ale mam nadzieje że to pomoże,,,,,,,,,,,

reklama
Pati tulę Ciebie mocno......

Jutro ide na pierwszą wizytę do lekarza.Tak bardzo sie boję, od wczoraj nie mogę sobie znaleźć miejsca, nie mogłam w nocy spać. Martwie sie o moją kruszynkę i zaczynam wątpić, że będzie dobrze....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry