reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W końcu i do mnie zawitał okres 7 tyg po stracie..wczoraj delikatnie plamiłam a dziś już troche mocniej wiec moze w koncu... mam nadzieje że będziemy w koncu mogli zaczać się starać o maleństwo i my ♥️ Gratulacje wszystkim pozytywnym dziewczynom i trzymam kciuki by wszystko było dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie się ten system z 2 lekarzami nie sprawdził na dłuższą metę. Nie wiem jak jest w abonamencie w lux medzie, ale ja ostatecznie chodziłam prywatnie, brałam faktury za wizytę i papierowe skierowania na badania z pieczątka lekarza i ubezpieczyciel zwracał mi kilkadziesiąt złotych za wizyte oraz honorował skierowania od mojego lekarza.
A mogę zapytać gdzie jesteś ubezpieczona? Nawet nie wiedziałam że tak można z tymi fakturami. Ja mam Medicover, ale chodzę prywatnie bo akurat ten lekarz nie przyjmuje na Medicover. A jak to działa z tymi fakturami?

A mogę zapytać gdzie jesteś ubezpieczona? Nawet nie wiedziałam że tak można z tymi fakturami. Ja mam Medicover, ale chodzę prywatnie bo akurat ten lekarz nie przyjmuje na Medicover. A jak to działa z tymi fakturami?
Miałam z pracy ubezpieczenie medyczne w Enel-med. Kilka lat wcześniej miałam podobną sytuację i byłam wtedy w Medica. Ale rynek się bardzo zmienia, zdaje się, że jest kryzys w branży. Zatem nawet nie będę próbowała się wypowiadać, czy polecam któraś z tych firm. Musisz sprawdzić, czy Medicover ma coś takiego jak wizyta u lekarza spoza Medicover. U mnie w obu przypadkach to działało tak, że płaciłam 150 zł za wizytę, brałam fakturę imienna, wysyłałam wraz z wnioskiem do ubezpieczyciela i dostawałam zwrot około 40 zł na moje konto. Zawsze to coś. Badania miałam bezpłatnie, także "duże USG" w punkcie wskazanym przez ubezpieczalnie.

Ostatnia edycja:
Miałam z pracy ubezpieczenie medyczne w Enel-med. Kilka lat wcześniej miałam podobną sytuację i byłam wtedy w Medica. Ale rynek się bardzo zmienia, zdaje się, że jest kryzys w branży. Zatem nawet nie będę próbowała się wypowiadać, czy polecam któraś z tych firm. Musisz sprawdzić, czy Medicover ma coś takiego jak wizyta u lekarza spoza Medicover. U mnie w obu przypadkach to działało tak, że płaciłam 150 zł za wizytę, brałam fakturę imienna, wysyłałam wraz z wnioskiem do ubezpieczyciela i dostawałam zwrot około 40 zł na moje konto. Zawsze to coś. Badania miałam bezpłatnie, także "duże USG" w punkcie wskazanym przez ubezpieczalnie.
Dobrze wiedzieć, dowiem się czy u mnie coś takiego działa [emoji846] dziękuję za odpowiedź [emoji4]

W końcu i do mnie zawitał okres 7 tyg po stracie..wczoraj delikatnie plamiłam a dziś już troche mocniej wiec moze w koncu... mam nadzieje że będziemy w koncu mogli zaczać się starać o maleństwo i my ♥️ Gratulacje wszystkim pozytywnym dziewczynom i trzymam kciuki by wszystko było dobrze
Chcesz się zacząć starać już w tym cyklu?
Ja wczoraj pierwsza @ po poronieniu dostałam, chce jeszcze w tym tygodniu badania porobić i jak wyjdzie wszystko ok to chce już w tym cyklu zacząć. Tylko nie wiem czy nie za wcześnie

U mnie pierwsza po poronieniu była normalna, chociaż spodziewałam się że może być źle. Za to druga była trochę gorsza, ale w sumie nie znacznie bardziej niż przeciętny okres jeśli chodzi o ból, za to lało się dużo bardziej ze 2 dni.
U mnie było podobnie, jechałam na przeciwbólowych a podpasek nie nadążałam wymieniać. Musisz jakoś to przetrwać, pierwsze dni najgorsze, będzie lepiej 😊
Dzięki za odpowiedzi. Wzięłam tabletki przeciwbólowe to trochę lepiej jest. Przemęczę się te kilka dni i jak to normalne to w sumie jest ok 👌😉

Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy pierwszej @ po poronieniu też miałyście taki okropny ból?
Leje się ze mnie strasznie a ból bym porównała jak przy poronieniu prawie
Niestety tez miałam obfita i bardzo mnie brzuch bolał.
Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?
Intralipid to tłuszczowa (z oleju sojowego) emulsja w formie wlewu, stosuje się ją na wysokie komorki nk. Ja osobiście zbadalabym najpierw czy mam te komórki podwyższone, bo te wlewy to wcale nie tania przyjemność. Ale ogólnie są nieinwazyjne i najskuteczniejsze w leczeniu komorek nk.

Moim zdaniem intralipid nie ma zbyt wiele efektów ubocznych bo to tylko tłuszcz z soi. Przeciwwskazanie to uczulenie na soję i jajko. Wielu kobietom pomaga przy wysokich NK. W klinice to bardzo wysoki koszt. Ja brałam poza kliniką bo dużo taniej. Mam jeszcze kilka butelek do odsprzedania w cenie zakupu. Jak będziesz zainteresowana to pisz na priv [emoji4]
Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?
Cudowna [emoji173] Gratulacje [emoji3059]
Pochwalę się moją Kruszynką [emoji173]️
Moja córeczka Kaja urodziła się przez CC 29.03.2021r
Walczcie dziewczyny. Wszystko jest możliwe. Przypomnę jestem po dwóch poronieniach a ta ciąża prowadzona na acardzie 150 i clexane, najpierw 0,4, potem 0,6. Ciąża bezproblemowa.Zobacz załącznik 1259480

Ja już po wizycie, lekarka z luxmedu powiedziała, żebym zrobiła kolejna betę za tydzień. Do tego dała mi skierowanie na usg ciąży. Powiedziała, żebym wybrała sobie lekarza prowadzącego, który zdecyduje jakie leki podać, ona z kolei uważa, że zdrowa ciąża wytrzyma wszystko i nie potrzeba jej leków. Opierniczyla mnie, że zmieniłam lekarza bo ten do którego chodziłam to wybitny specjalista. Założyła mi kartę ciąży ale jej nie aktywowała, żeby nie zapeszać, w ciągu 2tyg ma się wszystko rozstrzygnąć, czy się ciąża utrzyma czy nie. Jestem teraz w 4tc+2. W przyszłą środę umówiłam się do mojego poprzedniego lekarza, skoro to taki specjalista.
Opierniczyla? To twój wybór, płaciłas za wizytę i skoro cię nie satysfakcjonował to zmieniłaś. Mój poprzedni ginekolog też ponoć najlepszy w mieście ale chyba do ciąży bezproblemowej bo jak zaczynały się problemy to nawet nie odbierał telefonu. A kartę ciąży założył mi dopiero w 12 tyg
Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy pierwszej @ po poronieniu też miałyście taki okropny ból?
Leje się ze mnie strasznie a ból bym porównała jak przy poronieniu prawie
Ból nie ale lało się ze mnie strasznie

reklama
Chcesz się zacząć starać już w tym cyklu?
Ja wczoraj pierwsza @ po poronieniu dostałam, chce jeszcze w tym tygodniu badania porobić i jak wyjdzie wszystko ok to chce już w tym cyklu zacząć. Tylko nie wiem czy nie za wcześnie
Tak chcemy odrazu zaczać starania, dr mówiła jeszcze gdy byłam w szpitalu, że jestem zdrowa i możemy się starać gdy tylko będziemy gotowi. Kto wie ile znów minie czasu nim sie uda, dlatego zaczynamy niedługo ;)

Do góry