• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki Kochane :-)
My tu mamy biale noce i slonce sie chowa na moze 2 godziny wiec spac nie moge i tluke sie od bladego switu... Przeczytalam Wasza wczorajsza produkcje..... 38 stron :rofl2: + impreza (oczywiscie jestem zazdrosna :-p) i teraz mysle co to bedzie jak wyjade na 8 dni, a potem bede sie przeprowadzac i nie bede miala dostepu do neta :szok:. A chce byc na biezaco!

Takie rozmowy sa super i naprawde potrzebne, same robimy tutaj dobra robote, zeby oderwac sie od smutkow, ale pomyslalam, ze moze utworzymy specjalny watek do rozmow na zywo? Bo jak ktos wpada, tak jak ja, na pol godziny i tylko chce zobaczyc co sie u Was dzieje, nie jest w stanie przebrnac przez tyle stron a potem jeszcze odpisac. Mam nadzieje, ze nikogo nie urazilam, ale stwierdzilam, ze jako seniorka watku ;-) i metrykalna poddam taki pomysl. A i tak, w miare mozliwosci, bede zwariowany ;-)chat czytac:-D ... To tylko taka niesmiala propozycja...

Widze, ze wiele z Was przechodzi przez faze szukania przyczyn, dlaczego tak sie stalo... W wiekszosci przypadkow nigdy sie nie dowiemy. Bo najczesciej jest to defekt rozwojowy plodu :-(
Co do badan, to tez poczatkowo chcialam robic wszystkie mozliwe, ale moja gin powiedziala, ze nie ma takiej potrzeby. Na poczatku bardzo mnie to zdenerwowalo, ale teraz mysle, ze to co zrobilam wystarczy.
Mialam dokladne USG macicy po pierwszej @ (i od razu dostalam zielone swiatelko, ale mysle, ze psychicznie nie bylam na to gotowa) i potem hormony tarczycy ( bo mialam zdiagnozowany lekki niedobor przed ciaza), toxo mialam jeszcze w ciazy. No i ostatnio robilam ogolne badania krwi i moczu. I poziom prolaktyny, progesteronu, FSH i LH ( ale to ze wzgledu na moj wiek, czy w ogole mam szanse jeszcze zajsc w ciaze).
ALE sa roznice w podejsciu. Warto zainwestowac w dobrego lekarza, to napewno i wtedy gdy lekarz doradzi i pomoze w interpretacji wynikow

Aha, i jeszcze jedno. NIE WOLNO OBWINIAC SIEBIE.

SYLA, kieruje to szczegolnie do Ciebie!!!!! Jezeli lekarz probuje Ci cos takiego zasugerowac, to go zmien!
Wiem, ze teraz latwo mi to pisac, ale tez mialam etap, ze obwinialam sie za picie kawy (nieduzo, ale zawsze) w ciazy i ufarbowanie wlosow! Bylam tez 2 razy u dentysty w 3 tyg. kiedy nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i jak zwykle poprosilam o znieczulenie.... Strasznie mnie to potem dreczylo, ale w koncu zdobylam sie na odwage i zapytalam dentyste czy moglo to zaszkodzic.... Powiedzial, ze napewno nie... tym bardziej, ze malenstwo umarlo w 9tyg.
Koncze, bo zrobilo mi sie smutno... Czekam na termin porodu, ktorego nie bedzie... 3 lipca... mialabym taki wielki brzuch.

Milej soboty!!!!! Sciskam Was moje kochane gaduly mocno :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny . Nie jestem za bardzo w waszym temacie ale powiem Wam . Ja poroniłam w 10 tygodniu ciąży, a w następną zaszłam miesiąc później a teraz mam w domu małą wcześniaczkę z 30 tygodnia ciąży które ma już teraz 19 miesięcy . Pozdrawiam i mam nadzieję ze będę mogła dołączyć do waszych pogaduszek.

Witaj Nataliał, fajnie, ze do nas zawitałaś, dajesz nadzieje, ze jeszcze będzie dobrze, pisz do nas jak najczęściej:-)

nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie silne jestesmy jako kobiety...kazdy facet na naszym miejscu juz dawno by byl w psychiatryku.....ja sie nie poddam tak latwo....

Aga, tu się z Tobą zgadzam w 100%, mój miał problem, zeby dojść do siebie po wycięciu wyrostka...:tak::laugh2:

niusi@ no mnie to akurat po tym zwolnili ale coz sa ludzie i sa dupki:baffled:

Ja mam szczęście, moja firma pomogła mi naprawdę, a w tej chwili wiedzą, że znowu mam zamiar się starać i dlatego pracuje w domu, a oszczędzają mnie tak, że aż mi głupio... Pracuję w domu, bo przyjęli na moje miejsce dziewczynę na zastepstwo i nie chcieliby jej zwalniać, a mi to pasuje, kasę mam, ubezpieczona jestem i pracuje kiedy mam ochotę:-) Ale myślę, że to też dlatego, że moim szefem jest kuzyn mojego M:laugh2:

hej dziewczynki
okropnie sie dzis czuje:-( o 5 rano wstawalam zeby gardło płukac wodą utleniona bo śliny nie moglam przełknąc, miesnie mnie bolą, łamie mnie masakrycznie....
mój mąż poleciał po cytrynki i zaszedł do apteki a tam pani wcisnęła mu tabletki na gardło za prawie 20 zł! NACIAGARA
ale go opieprzyłam a teraz mam wyrzuty sumienia bo chciał dobrze:-(
no ale ja po pierwsze tabletek na gardło nie ssam tylko kupuje płyn do płukania gardła a po drugie dal sie naciągnąc na jakąs kurde nowośc!
ale wredna jestem...wrrrrrrrrrr
no i teraz siedze i ssam to *****...hahaha
:-)
dobra biore sie do sprzątania chałpuy i prania mam mnóstwo...zajrze później...miłego dnia....

Wita was cieplutko :-)
Ja niestety tez sie czuje niezaciekawie znowu strasznie boli mnie głowa i węzły chłonne boja :-(
syla nie daj się herbatka z cytrynką kiszona kapusta i do łóżeczka :-)
ja zmykam sprzątać :-) moje salony 30metrowe hihi i psina sie dopomina pieszczot zajrze później buziole

Witam się i ja,
poszłam spać, a dziś widzę, że jeszcze gaduły gadały.
Zasnęłam na pół godziny i wróciłam po moją Manię. Dopiero tak przytulona wybudziłam sie po drugiej, ale na szczęście pomoc babci okazała się niezastąpiona i nie musiałam z nią spacerować po domu na wpół śpiąca. Wstałam dziś po 9-tej i jestem wyspana. To tylko tak dzisiaj, od jutra jest znowu moja i znowu witajcie noszenia i karmienia nocne.
aga - gdybyśmy nie były takie silne, gdybyśmy siedziały załamane z założonymi rękoma, to naszych Szczęść by dziś nie było. I może nawet bym się wyspała jak człowiek, ale co to za pocieszenie? Ciebie podziwiam. Masz już córeczki, a jednak zdecydowałaś się na powiększenie rodziny. Mnie jest trudno przy jednej Mani uporać się ze wszystkim. Musisz być wspaniałą Mamą.

Pozdrawiam cieplutko i miłego weekendu.
P.S.- maggy - jestem za tym wątkiem. Czasem też wpadam tylko na chwilę i moja krzykaczka nie zawsze pozwoli Mamie na lekturę kilkudziesięciu stron, a szkoda, bo tak lubię z Wami gadać.

Hej,również witam i pozdrawiam:-) Nawet jakby chcieć z Wami pogadać,mój wczorajszy post z 30 stron w tył chyba:szok::-):zawstydzona/y::baffled: Także buziaki dla gaduł.Papapa.Trzymajcie się.
Acha,Ikuś kochana,poczekaj jeszcze trochę,jak Mania podrośnie,to sobie zdasz sprawę jak teraz miałaś luz:rofl2:

heloł
Nie było mnie tu wczoraj i przedwczoraj i tak sobie pomyślałam.... zagladnę. O ........siwy dym, coście wczoraj wyczyniały, tyle stron że się pogubiłam.
Siedzieć długo nie moge przy kompie bo to lata już nie te :-):-):-) i wszystko boli. Młoda własnie wpadła na pomysł fikołków. Tłumaczę coby sobie dała spokój bo miejsca specjalnie już nie ma ale ma mnie w głębokim poważaniu.
chciałam tylko napisać że jesteście niesamowite i to dobrze że piszecie sobie ale wybaczcie poddałam się z czytaniem po 10 stronie:baffled::baffled::baffled::baffled::szok::szok::szok:
trzymam kciuki tradycyjnie za przyszłe mamy fasolkowe i kto tam jest gotowy to uwaga zarażam :rofl2::rofl2::rofl2: i prycham, hokus pokus ........ciekawe która się załapie :)

jesli chodzi o mnie to czekam z utęsknieniem na wizytę u gina w poniedziałek i wkońcu na KTG bo nie myślcie sobie, mam podobne schizy jak wy, mimo że niewiele mi już zostało. Najchętniej to chciałabym mieć USG raz w tygodniu i słyszeć że wszystko jest ok. Taki mały odlocik.
Całuję i pozdrawiam Wszystkie bez wyjątku.
Ika, fajnie że się pojawiasz tutaj, :)
miłego dnia

Gabi, ty mnie nie strasz.:-) Teraz mam już tak, że nawet godziny wizyt w łazience muszę sobie planować z dużym wyprzedzeniem w czasie kiedy śpi. I to jeszcze nie zawsze tak, jak chcę, bo się łatwo wybudza, a jak się wybudzi i wpadnie w trans płaczu, to nic jej nie uspokaja. Siedzę więc przy wózku i pilnuję, żeby w odpowiednim czasie powozić niech dośpi, albo plotę jej głupoty, że jak ktoś by posluchał- złapał by się za głowę.

Witam dziewczyny ja po sobotnich zakupach i biorę się za porządki póki mała śpi a później jak wstanie to pewnie spacerek. I tak do wieczora.
A dziękuję za przywitanie. I myślę że z każdym dniem będę wciągała się coraz bardziej w wasze rozmowy.
Pamiętajcie wiara jest najważniejsza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry