reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Haniu, bardzo się cieszę, że wszystko ok z maluszkiem! Za 3 tyg będziesz chyba mieć już to usg połówkowe?
Za 3tygodnie połówkowe i nie chce mi się wierzyć, że za chwilę będzie już " z górki" Bardzo się boję, a z drugiej strony jak świr oglądam wszystkie wózki, chociaż już mam upatrzony to i tak za każdym się muszę obejrzeć :zawstydzona/y: Nie lubię tylko, jak siedzą w nich półroczni chłopcy :-(

czesc dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, ale to przez to ze brak mi czasu. Mały duzo placze i malo spi ale i tak jest najcudowniejszym dzieckiem pod słońcem. Kocham go tak bardzo, ze najchętniej zamknelabym go w "zlotej klatce". Dzisiaj tesciowa mnie wkurzyla, bo bierzemy z Arturem slub cywilny 21 sierpnia, a ona do mnie zaczela rzucac tekstami, ze po co nam to, ze niepotrzebne wydatki itp., wnukiem w ogole sie nie interesuje, byla u niego tylko raz w szpitalu, a pozniej nawet nie zadzwonila. Kiedy ja poprosilam ja o pomoc przy pierwszej kapieli to nie mogla bo miala juz inne plany, ale mnie wkurzyla. A dzisiaj jeszcze miala pretensje, ze wychodze juz z malym na dwor, bo bakterie itd to jej powiedzialam, ze bakterii wiecej jest w pomieszczeniu niz na dworze. Przeciez musze wszystko pozalatwiac, a jak wiem, ze ona mi nie pomoze to co mam zrobic musze wziac go ze soba brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Olej teściową, a co do wychodzenia to z Malutkim, to z Michałka też tak wcześnie zabierałam na spacer i pediatra bardzo to popierał, więc się gadaniem nie przejmuj.:tak:

Macie racje OLAĆ teściowe. Nie przejmujcie się nimi. Moja też nie chciała żebyśmy slub brali, żebyśmy dzieci mieli. Olałam ja totalnie. Teściowa to nie człowiek. Bynajmniej taka teściowa jak moja ;-)
Z przerażeniem myślę, że ja też będę znienawidzoną teściową :-(

dzieki dziewczyny za dobre slowo... bede liczyc dni do staranek...
Trzymamy kciuki.

Witam sie dziewczyny przy kawce i mam nadzieje, ze z kazdym dniem moj nastroj bedie coraz lepszy bo dzis jeszcze jest mi smutno:-:)-(
czy myslicie ze dwie @ wystarcza zeby rozpoczac satnistaranka??
no i ciekawe czy gin kaze mi jakies badania robic bo ostatnio nic nie wyszlo...???

Ostatnia edycja:
Witajcie 13x13,Lenka,Gosia i Hania oraz wszystkie pozostale dziewczynki:-)
Zycze wszystkim milego dnia.Odezwe sie pozniej:-)

Gabrysiu ja po poludniami opiekuje sie 2-letnia dzieczynka.Odbieram ja z przedszkola i pozniej spedzam czas 3-4 godzinki.

Moja wizyta u lekarza we wtorek.Swoja droga to jeszcze nie bede miala usg przez brzuch bo to robia od 19-22 tc(usg refundowane za ktore nie trzeba placic).
No a teraz jak pojde bedzie 17 tc wiec musze poczekac do sierpnia...
Pani doktor dopochwowo sprawdzi czy bije serduszko.
W Polsce tez tak robia?

cześć dziewczynki, całuski dla kazdej :-)

Ilonka26 trzymam kciuki za staranka :happy2:
Te Twoje podejscie do tych staranek powinno Nam sie udzielac ....co ma byc To bedzie !

trzymaj mocno kochana, oby teraz już szło dobrze :) A nastawienie do życia zmieniło mi się dopiero po naszej tragedii, bo wcześniej miałam wszystko dobrze rozplanowane, teraz już tego nie robię i lepiej mi się z tym żyje, bo żyję tym co przynosi dzień

13x13 Mialam robione usg dopochwowe i lekarz stwierdzi grubosc w jamie macicy i jak to nie zniknie po miesiaczce na ktora czekam to znaczy ze zrobiono mi zle zabieg i cos jeszcze zostalo:(zalamalam sie znow dzis jak to uslyszalam:-(.Mam nadzieje ze to tylko zgrubienie przed @.Okaze sie jak pojde po @ na kontrolne usg:(jezeli nadal bedzie zgrubienie to ide znow do szpitala na kolejny zabieg:-:)-:)-:)-(
spokojnie dzióbku, nie zadręczaj się tylko czekaj na @, po nim się okaże co i jak,
trzymam kciuki za ciebie kochana
czy myslicie ze dwie @ wystarcza zeby rozpoczac satnistaranka??
no i ciekawe czy gin kaze mi jakies badania robic bo ostatnio nic nie wyszlo...???
wiesz jeśli chodzi o staranka to wydaje mi się, ze to jest sprawa indywidualna,
jeżeli będzie wszystko z twoim organizmem dobrze, czyli bez zapaleń i będziesz czuła na siłach starać się po drugim @ to chyba nie ma przeciwwskazań,
aczkolwiek ja będąc po zabiegu i w trakcie pierwszego @ myślę, ze troszkę jeszcze poczekamy ze staraniami, raz że mam zapalenie, które trzeba wyleczyć, a dwa żeby organizm doszedł do siebie
Ale najważniejsze co ty czujesz i czego chcesz!!

Wróbelku olej teściową!! Jak ci nie pomaga przy dzieciątku to niech sobie da spokój ze swoimi komentarzami!! Ja zadziora jestem więc swojej mówię prosto z mostu co mnie drażni, wyżyję się i przynajmniej mi lepiej :)

Aguś, a mi w 12 tc robili przez jamę brzuszną usg, bo lekarz stwierdził ze powinno być już dzidziusia widać.
Daaa masz cudownego szczeniaczka :) Nic tylko się do niego przytulać :)

Haniu bardzo się cieszę, ze u lekarza ok i jesteście zdrowi :) Tak trzymać!!!

13X13 czyli epokę lodowcową polecasz :) Może się wybierzemy, bo bilety już mamy i czekają na nas :)
Kochana ty to tak zabiegana jesteś, ze nam padniesz w końcu, szanuj zdrówko bo już za niedługo trzeba będzie zwolnić :)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
cześć Agniesiu
aha, czyli masz kolejne usg około 19-22, bo jakbyś chciała inaczej to musiałabyś zapłacić
no to nic innego jak w Polsce :)
A kiedy miałaś I usg? Pytam, bo mi lekarz I zrobił dopiero w szpitalu w 12 tc

Witam dziewczyny moje kochane !

Carri - :-D:-D:-D

R już wczoraj wrócił i się pokłóciliśmy :sorry2: ale nieważne :-p

Moja mama dostała skierowanie do szpitala i tam ładnie porobili jej badania, okazało się, że ma zapalenie nerek... :shocked2::-( Dostała lekarstwa, mam nadzieje, że będzie dobrze, ale to ciężka, poważna choroba. Eh. Tak mi jej szkoda.

A co do teściowych to chyba do każdej można się przyczepić, ale to nienaturalne aż, że teściowa mówi, że ma inne plany :shocked2:
Zobaczymy jak będzie z moją, też ciężki przypadek, niby taka w porządku, ale co tam w jej głowie siedzi nigdy nie wiadomo. Dwulicowa. Kiedyś nawet obgadywała mnie paląc papierosa z moją przyjaciółką. Moja przyjaciółka była w ciężkim szkoku. I do tej pory nie wiemy o co w tym chodziło, bo przecież wiadomo, że przyjaciółka wszystko mi przekarze, ale może miała... ale to było dawno temu i mam nadzieję, że już nie ma miejsca ;-)

reklama
Ilonko ja szybko zrobilam test ciazowy i od razu pobieglam do lekarza.
Na pierwszym usg dopochwowym jeszcze nawet nie bylo widac bijacego serduszka...
Wizyty na samam poczatku o ile pamietam mialam trzy co poltora tygdodnia i lekarz dopochwowo sprawdzal czy wszystko jest dobrze.
Ja sadzilam,ze jak juz bedzie mozliwosc robienia usg przez powloki brzuszne to bede miala tak robione a tu sie okazalo,ze jak sobie nie zaplace to bede miala tylko dwa do konca ciazy...

Do góry