• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cięzko jest oceniać , gdy sie nie zna podstaw sytuacji. Ja już byłam skrzywdzona przez media, gdy przeżyłam napad w pracy, a pracuję w banku. Broń przy skroni a gazety wypisały bzdury za które jeszcze musiałam się "prawie" tłumaczyc. Do tego co piszą i mówią podchodzę sceptycznie. Nie znam prawdziwych przyczyn dla których usunęła tę ciążę. Nie wypowiadam się więc.

reklama
Tak siedze i mysle o tej aborcji i wydaje mi sie ze powinna byc ona wogole legalna nie zebym była boze bron jakas zwolenniczka !!!! w tych czasach kiedy istnieje taki ogrom roznorodnych srodkow antykoncepcyjnych wogole nie wyobrazam sobie jak mozna zajsc w niechciana ciaze !!!! no ale skoro sie to jeszcze zdarza:szok: a kobieta nie chce tego dziecka to nie powinna go miec! Nataliał mowi oddac do adopcji no dobrze tez jestem za ale wiele tych powiedzmy kobiet tego nie robi no i rodzi sie taka malenka bezbronna istotka ktora pozniej ktos znajduje na smietniku albo zakatowana prawie na smierc ( nawet ciezko o tym myslec bo serduszko strasznie boli) ale dla takich własnie malenstw ktore sa niechciane i tak cierpia chyba lepiej by było gdyby nigdy nie przyszły na swiat

hej dziewczynki!
ja dzis wstałam po 6 zeby wczesniej sie polozyc wieczorem spac, no bo jutro do ROBOTY!!!
koniec laby...eh
no ale czas na powrót do rzeczywistosci...

mała- czy robiłas badanka na przeciwciała antyfosfolipidowe??

Witajcie dziewczynki,
Widzę że wczoraj rozgorzała dyskusja na temat aborcji u 14 latki.
Ja uważam że każda kobieta powinna móc decydować o sobie, ale sama bez nacisków, i tak to co zrobi będzie z nią do końca życia, co do adopcji to wszystko pięnie ale dlaczego te dzieci muszą tyle czasu spędzać w domach dziecka, dlaczego nie ma czegoś takiego niechcesz dziecka to oddajesz rodzinie możesz zdecydować komu z pośród wskazanych osób ale dziecko nie spędza nawet jednego dnia w domu opieki, szpitalu na preadopcji.
Nie dawno czytałam o matkach które ze względu na trudną sytuację oddały swoje kolejne dziecko rodzinie, to nazywało się chyba adopcja ze wskazaniem, oczywiście zostały posądzone o to że handlują swoimi dziecimi. A one tylko doskonale rozumiały że piąte czy szóste dziecko to zaduże obciążenie. Więc gdzie tu sens. Pozostaje problem uświadamiania, rodzice często gęsto nie wiedząc jak porozmawiać z dzieckiem bo w domu o tym też się nie rozmawiało więc pozodtaje rodzinny wstyd i tematy tabu.
Aj polemikę na ten temat można prowadzić godzinami - najlepiej wychodzi politykom - facetom którzy nie powinni się nawet na ten temat wypowiadć.
Aczkolwiek też uważam że skoro dziewczyna była na tyle dorosła żeby zacząć współżyć, to powinna być na tyle dorosła aby ponieść konsekwencję, a aborcja to jedna z nich. ]
Pozdrawiam :)

co do tej dziewczyny to pozostawiam bez komentarza! tez miałam kiedys 14 lat i pstro w głowie! ale tez rodziców którzy jakos mnie wychowali , co ona moze wiedziec o konsekwencjach!
dla mnie to jeszcze dziecko!
słuchajcie mój brat ma 17 lat, w sumie to dopiero w grudniu skonczy wiec ma 16, jakis czas temu miał dziewczyny(lovelas z niego straszny), zakochany strasznie(poraz setny chyba), i któregos razu na gadu gadu do mnie pisze załaamny ze jego dziewczyna go rzuciła, ja sie pytam dlaczego, długo nie chciał sie przyznac az w koncu powiedzial ze zranił ją słowami, bo powierzyła mu tajemnice a on jej później dogadał, wiecie co było tą tajemnicą?? to że ona jest biseksualna!!!!!!!
dzieczyna lat 16!!! ha i zeby bylo lepiej to juz próbowała z chlopakiem i z dziewczyną! to jest szok! rozumiem ze mogła mieć ciagotki do dziewczyn, ze czuła ze moze jest bi ale ona juz miała to wypróbowane!!
na szczęście mój brat jeszcze nie dorósł chyba so seksu!! Boże mam nadzieje! gdzie tam mój mały braciszek!!! nie potrafie sobie wyobrazic, dopiero co mu pieluchy zmieniałam! heheh

jak byłam w pierwszej klasie podstawówki, w miescie gdzie mieszkałąm wybuchła wielka afera bo 14 latka zaszła w ciąże. moj tata byl wtedy dyrektorem, sprawa wyszła w styczniu, dziewczyna skonczyła normalnie 8 klase, urodziła i było ok....to było rok 1990, i wyobrazcie sobie ze jej córeczka jak miała 13 lat zaszła w ciąże! ot, taka najwidoczniej rodzinna tradycja, i urodziła 4 dni po swoich 14 urodzinach! teraz czekamy co bedzie dalej bo urodziła dziweczynke....mała ma teraz 5 lat i jak sie mocno postara to za 8 lat bedzie u nas w miescie 42 letnia prababcia!

smieszne?? nie!! straszne!! gdzie ci wszyscy dorosli??

nie jestem zwolenniczka aborcji, co wiecej nie mam nawet na ten temat zdania, gdyby dotyczł mnie lub kogos ze znajmoych pewnie bym zdanie miała.....ale wychodzac z załozenia, ze kazdy ma prawo decyodwac o własnym losie......ale ten kazdy powienien byc swiadomy swoich decyzji i ich konsekwencji...czyli dorosły-nie koniecznie latami, a umysłowo dorosły:)

Czesc Dziewczynki!!!
Troche czasu nie pisalam, ale czytalam Was codziennie.
Jestem bardzo zmartwiona, bo na ostatnim badaniu wyszedl mi torbiel, a teraz w polowie cyklu dostalam plamien, nigdy ich nie mialam. Nie wiem czy leciec znowu do lekarza, bylam dwa tyg. temu czy moze pojsc gdzies indziej na konsultacje. Moj gin. powiedzial, ze najlepiej by bylo gdybym w nastepnym cyklu zaszla w ciaze (bede miala juz zielone swiatelko), ale ja ze swiadomoscia, ze cos sie dzieje nie tak nie bede nawet chciala probowac. Sama nie wiem co robic....

allaa nic sie nie stresuj! idź po miesiaczce do ginekologa na kontrole, moze torbielki juz nie będzie!:-) mi tez lekarz zalecał ciaże na torbiele! ale wtedy nie myslałam jeszcze o dziecku!

reklama
mordoklejko a gdzie znalazłaś taki tani Egipt? i w jakim okresie? bo cos dziwnie tanio, ja tez sie rozglądam za jakąś wycieczką, ale Egipt odradzają lipiec-sierpien bo jest tam nie do wytrzymania!
my myslimy poważnie o Chorwacji, ale chcemy jechac autem, obstawiamy na wrzesień bo mąż narazie urlopu nie ma a ja tez musze w koncu troszke popracowac! chciałabym jeszcze zanim w ciąze zajde pojechac na jakies egzotyczne wczasy:-) a poza tym we wrzesniu jest taniej:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry