• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam się!

Dziś cały dzień w domu siedzę, czytam na bieżąco ale nie miałam kiedy odpisać. Teraz moje rozrabiaki (siostrzeniec i siostrzenica) poszli do domu, a ja moge odpisać, póki K z pracy nie wróci:)

Aneczka_77 - ale Ci zazdroszczę, że możesz tak tanio sie obkupić..ja ogólnie nie lubie chodzić po sklepach!!!trudno uwierzyć , nie?:)Zresztą szczerze mówiąc nie bardzo mam kiedy, bo przez te dojazdy codzienne, to już wszystko pozamykane jak wracam..a w sobotę jeste taka padnieta, że o łażeniu po sklepach nie myślę..A Twój mąż ma super pomysł:)

agu_ska - fajniej brzmi Albin i wiewiórki:)

GosiaLew - a żebyś wiedziała jak mi się do mojej pracy chodzic nie chce..codziennie staczam walke dobra ze złem..wstac czy nie wstać-oto jest pytanie:)

missiiss1301
- ale jak to Twoja mama(rodzice) maja płacić za całe przyjęcie???Nawet za jej stronę?To co tamta ma wogóle do powiedzenia, jak ma kase to niech sprasza rodzinę i niech piją skoro tylko taki cel mają w życiu... A jak nie to niech zamknie pysk i się cieszy że wogóle przyjęcie Twoi rodzice chcą zrobić...po prostu brak słów!!!A co na to wszystko Twoja przyszła bratowa??????????????? A może warto jednak, żebys była przy tej rozmowie??Mam nadzieję że twoi beda nieugięci w tej kwestii. A kamplecik dla mnie przepiękny!!!:)Może to owulka:)A seksiku nigdy za wiele:)

She - mam nadzieję, że juz lepiej się czujesz?

Agatka
- niesamowite, ze takie maleństwo w brzuszku już tak na wszystko reaguje:)Nie jest to jakaś wielka opuchlizna, ale troszke widać..boli mnie też jakby przy migdałkach, ale juz sama nie wiem czy to przez to rwanie, czy co?Ale ogólnie to jest dobrze!:)Mam nadzieję ze do przyszłej środy się zagoi, bo mi z drugiej strony będzie rwać:)Jak byłam mama to u babci to była nedna z lepszych potraw, ew jeszcze chleb woda ze studni i cukier:)

Anetha81 - chyba każda z nas przechodzi taki okres..wiesz ja zaraz po zabiegu tez miałam wrażenie że się z moim K od siebie oddalamy..niby w jednym pokoju ale jakby oddzielnie, wogóle nie umielismy rozmawiac o tym co sie stało..bałam sie że oprócz dzieci trace też męża..myslę że potrzeba czasu..za świeze to wszystko..ale dasz(dacie rade) Jesteś silna, musimy walczyc o nasze szczęścia!!!

ewela28 - nie przesadzaj, kilka słodkich bułeczek jeszcze nikomu niez zaszkodziło:)

kasiawd - nie znam sie niestety zupelnie na wynikacch:(

karola322 - dobrze, że lekarka zadzwoniła do Ciebie, mam nadzieje że teraz mniej sie martwisz, mam tez nadzieję że wizyta w szpitalu nie będzie konieczna, ale jak bedzie bolało, to natychmiast do szpitala. Wasze zdrówko jest teraz najważniejsze, a wiadomo szpital dla nikogo nie jest fajny!Tez bym takie mleczko zjadła:)smaka mi narobiłaś:)Azupka napewno rewelacyjna Ci wyszła i męzusiowi bedzie bardzo smakować:)

lenna77 - miłego zbijania bąków!:)

aniolki - chyba żadna z nas nie lubi jak ktos obcy nam tam luka, ale nie ma wyjscia czasami!Może napisz na kartce wszystkie pytania, to przynajmniej nic Ci z głowy nie wyleci!

ola:* - masz rację dziś już mu nie odpuść:)I masz rację nic nie planuj, nie myśl o dniach płodnych, po prostu ciesz się chwilami bliskości:)

aga80 - ja niestety nie wiem, ale w necie mozna chyba gdzies znaleśc tłumaczenia, bo ja kiedys swojego wyniku szukałam

just79 - niektóre zakłady wymagają takiego zaswiadczenia, ja na swojej pierwszej wizycie takie otrzymałam, własnie jakby pracodowaca chciał!

Ale sie rozpisałam:)

A ja dzis juz myslalam ze nie zrobie tych wyników, bo w jednej przychodni pobieraja tylko do 8 a ja byłam 8 po! a w drugim laboratorium akurat wczoraj i dzis nie pobierali ale jak pan zobaczył, że te badania miałam zrobić w okreslony dzień to sie zlitowal nade mna i mi pobrał! wyniki w poniedzialek. We wtorek ide do mojego gina na biocenoze pochwy, w srode wyrwe drugiego zeba, i chyba tyle z moich badan, pewnie jeszcze tylko endo, bedzie chciała powtorzyc tsh i ft4 czy trochę spadło...!Mam nadzieję ze wszytskie wyniki będa dobre!

Mój K znowu gdzieś poszedł, to moge z Wami posiedzieć:)Ma mi kupić mleczko, bo karola mi smaka narobiła:)

wiola zbratowo nie rozmawiam na ten temat ona w ogole malo rozmowna mlodsz ode mnie o dwa lata i w ogole jest dziwna jakas... mam nadzieje ze jakos brat przemowi tesciowej do rozsadku bo go tak opierdzielilam ze nie wnikam

juz skonczylam twoja druga opaske :) w poniedzialek wysle :)

ewela sama nic nie bede regulowala choc mam luteine w domu poczekam do tego 11 lutego zobaczymy a we wtorek jeszcze zadzwonie albo po wynikach z szyjki macicy jak pojade zawiezdz to si ezapytam

to jest twoj komplecik wiola ;-)

Załączniki

• wiolcia.jpg
    wiolcia.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 88
Cześc kochane.....

ja tez dziś zaliczyłam małe zakupki....ale głównie apteczne....i zdębiałam jak pani mnie podliczyła....a tylko taki domowy zapasik robiłam: nospa, stoperan, p. bólowe, nasenne, witaminki, theraflu, wit.c, ranigast, urosept......i tyle, a paragon na 200 zł dostałam!!!!

Karola - trzymaj się dziewczyno...i nie myśl o szpitalu....masz odpoczywać w domku i ładnie do 40 tygodnia Zuzię donosić!

Agata - a jak u Ciebie...odpoczywasz? Podniosła się trochę królewna, bo też miałaś jakieś problemy z jej spieszeniem sie na ten świat....zacisnij nogi i trzymaj....

Anetka - a jak Twoje badanka? zaczęłas już działać?

Aniołki - życzę dużo siły do walki.....masz w planach jakieś badania? informuj nas na bierząco.....może coś podpowiesz nam "honorowym dawcą krwi".....

Resztę przytulam i trzymam mocno kciuki.....a tak na marginesie szykują nam się na przyszły tydzień jakieś testowanka....bo już się pogubiłam w Waszych cyklach....?

A mojej @ jak nie było tak nie ma....a tak bym chciała, żeby się pojawiła jak jeszcze na zwolnieniu jestem....bo ta pierwsza po zabiegu cholera jest strasznie bolesna!

Ostatnia edycja:
Chciałam Wam jeszcze opowiedzieć co mój G ostatnio wymyślił :tak: Otóż dowiedział się on niedawno, że po polsku można o dziecku mówić "ono", jako że to słowo jest rodzaju nijakiego. Bardzo mu się to słówko spodobało i zaproponował, że jak będzie chłopiec to moglibyśmy dać mu tak na imię :-D W Stanach to by przeszło bez problemu, bo tutaj można nadawać dzieciom absolutnie dowolne imiona. W Polsce to jednak miałby ten nasz synek przechlapane :-D Wytłumaczyłam zatem G, że taka propozycja odpada, bo to nawet brzmiałoby jakbyśmy nie mieli szacunku do tego dziecka mówiąc do niego "ono". Musi zatem pomyśleć nad innym imieniem, chociaż i tak obstawiamy, że to dziewczynka ;-)

Chciałam Wam jeszcze opowiedzieć co mój G ostatnio wymyślił :tak: Otóż dowiedział się on niedawno, że po polsku można o dziecku mówić "ono", jako że to słowo jest rodzaju nijakiego. Bardzo mu się to słówko spodobało i zaproponował, że jak będzie chłopiec to moglibyśmy dać mu tak na imię :-D W Stanach to by przeszło bez problemu, bo tutaj można nadawać dzieciom absolutnie dowolne imiona. W Polsce to jednak miałby ten nasz synek przechlapane :-D Wytłumaczyłam zatem G, że taka propozycja odpada, bo to nawet brzmiałoby jakbyśmy nie mieli szacunku do tego dziecka mówiąc do niego "ono". Musi zatem pomyśleć nad innym imieniem, chociaż i tak obstawiamy, że to dziewczynka ;-)
:-D taki Ono Kowalski na przykład......to prawie jak OMO brzmi:-)

reklama
karola322 – nie powinno być Ci głupio, tutaj chodzi o Twoje zdrowie i zdrowie Twojego maleństwa. Karola co to zupki to ja jak mówię, że jest coś dobre, to słyszę, że jestem w ciąży i jestem niewiarygodna :-)
missiiss1301 – a ile brat ma lat?
She1978 – ale żeś się wpakowała z tą imprezą, upiecz tego torta, zadzwoń do Mamy z rana wołając o pomoc i basta, Mama się ucieszy, że może pomóc, a Tobie we dwie będzie raźniej i robota szybciej pójdzie :-p

Anetha81 – tak nie ma to jak pocieszanie na siłę, chyba gorsze jest tylko mówienie, że ktoś wie co przeżywasz nie przeżywszy tego. Trzymaj się i przykro mi, że drugi raz spotkało Cię nieszczęście, ale miej nadzieję, rodzicami będziecie, a Wasze Aniołki zaopiekują się i Wami i Waszą nową kruszynką jak przyjdzie na nią czas. I nie izolujecie się, to jest normalna reakcja.
13x13 – Agatka a wieczorem maleństwo na tatusia też reaguje jak dzikus? :dry:
ewela28 – widocznie dzidzia potrzebowała słodkości a Ty jej chcesz odmawiać dla dwóch kilo? Ewela 19 tydzień to Ci się właśnie skończył i wyślij koleżankę na księżyc. Czy Ty musisz mieć wokół siebie takich unerwiających ludzi? :no:

GosiaLew – Gosia a do tego Aparta mam nadzieję, że przez szybę wleźli, bo rolety my im robimy :-p
kasiawd – kurczę, ale mądre słowa w piątek wieczorem. Mam nadzieję, że lekarz sprawdzi i powie, że wszystko w porządku.
lena77 – czasem trzeba parę bąków zbić, by następnego dnia móc się troszkę poruszać
ola** - nie wiem, ale może warto sytuację wykorzystać ile się da. Łóżko łóżkiem, ale jeszcze jest podłoga, parapet, pralka, klatka schodowa, dach, winda i inne ciekawe miejsca :zawstydzona/y:

aniolki – ja do gina wchodzę z moim kalendarzem i jak otwieram stronę z dniem wizyty i on widzi ile tam wypunktowanych pytań to widzę, że chciałby już kolejną pacjentkę, może nawet taką ze sklerozą ;-)
just79- po to, że jak pójdziesz na L4 to będą inaczej rozliczać, po to że jak dostarczysz zaświadczenie to nie możesz siedzieć przy kompie dłużej niż 4h, po to żeby nie siedzieć w nadgodzinach i porach nocnych i tak dalej. Generalnie pracownik powinien poinformować pracodawcę o tym, że jest w ciąży i tyle. :-)
Aneczka_77 – kochana żałuj u nas jedzonko to jedzonko
wiolka_1982 – wiolka a jak już będziesz mieć taką wprawę z tym rwaniem to może za mnie pójdziesz też, zaledwie dwie ósemeczki :sorry2:
karolcia81 – też ostatnio takiego szoku dostałam w aptece, a kupowałam tylko leki na przeziębienie, podstawowe nic specjalnego :-(

No i na koniec chwilkę o sobie byłam dziś na badaniu genetycznym i udało się zrobić i dowidzieć więcej niż ostatnio i jest wszystko w porządeczku. Ludzik niestety tak się ruszał, że badanie troszkę trwało. Jak powiedziałam lekarzowi, że prosiłam ludzika, żeby był na badaniach grzeczny, to lekarz stwierdził, że dzidzia mamusi w ogóle nie słucha, a jak wspomniałam o moich mdłościach i rozmowach z kibelkiem to dodał, niedosyt że nie słucha to jeszcze mamusią dzidzia rządzi :-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry