katkaa
Fanka BB :)
Witam Wszystkich! :-)
LucyF jeśli nie zlapałas wirusa opryszczki w czasie ciąży to chyba nie jest bardzo niebezpieczne bo z tego co pamiętam zarażenie w czasię ciąży jest niebezpieczne dla płodu ponieważ grozi wadami rozwojowymi. Skoro juz po swędzeniu rozpoznajesz ze to moze byc opryszczka to podejrzewam że juz znasz to uczucie i to nie pierwszy raz. Dla pewnosci i uspokojenia nerwow mozesz zadzwonic do gina i tylko przez tel zapytac co z tym robic.
Karolcia, ale Ty myślisz o badaniu na ureoplazme, mykoplazme i chlamydie? Mi lekarz mowil wlasnie o tych testach genetycznych ale ja sprawdzalam w laboratorium i mozna to spokojnie z krwi oznaczyc przez p/w ciała, chyba że jest taka możliwość ze z krwi nie wyjdzie a w wymazie tak... tego niestety nie wiem... jutro bede odbierac moje wyniki z mikrobiologii to zapytam o to
. Z krwi z tego co sprawdzalam to chlamydia 50zl a myko i ureaplazma 100zl
Z tym stawianiem brzucha to też myśle że najbezpieczniej do lekarza sie zwrocic.
Pozdrawiam i milego dnia Wam życzę :-)
dzieki kochane za dodanie otuchy, ja juz chyba popadam w pulapke strachu.
na dodatek dzis cos mnie zaczyna swedziec na dolnej wardze i pewnie bedzie to opryszczka:--
-( nie wiecie czy to moze byc niebezpieczne?
LucyF jeśli nie zlapałas wirusa opryszczki w czasie ciąży to chyba nie jest bardzo niebezpieczne bo z tego co pamiętam zarażenie w czasię ciąży jest niebezpieczne dla płodu ponieważ grozi wadami rozwojowymi. Skoro juz po swędzeniu rozpoznajesz ze to moze byc opryszczka to podejrzewam że juz znasz to uczucie i to nie pierwszy raz. Dla pewnosci i uspokojenia nerwow mozesz zadzwonic do gina i tylko przez tel zapytac co z tym robic.
dzieki Koti...
bo właśnie tez mam wątpliwości....co do ceny i wiarygodności....
może jak pójde za jakis miesiąc do gina po zielone światełko to sie go podpytam o te wymazy....które mam zrobić i czy wogóle robić....
Karolcia, ale Ty myślisz o badaniu na ureoplazme, mykoplazme i chlamydie? Mi lekarz mowil wlasnie o tych testach genetycznych ale ja sprawdzalam w laboratorium i mozna to spokojnie z krwi oznaczyc przez p/w ciała, chyba że jest taka możliwość ze z krwi nie wyjdzie a w wymazie tak... tego niestety nie wiem... jutro bede odbierac moje wyniki z mikrobiologii to zapytam o to
Z tym stawianiem brzucha to też myśle że najbezpieczniej do lekarza sie zwrocic.
Pozdrawiam i milego dnia Wam życzę :-)
chociaż w cześniej był inny może temu że nie miał tylu pacjetek i tyle kasy.Nie wiem jak mozna to tłumaczyć.Jak przyszłam do szpitala to pielęgniarka krzyczała na cały korytarz że przyszłam z poronieniem.Ja chciałam w spokoju zrobic zabieg a nie żeby wszyscy wiedzieli co sie stało.Bo i tak nikt mi nie pomógł.Starsza kobieta jak dawała mi narkoze nie wiem kim była patrzyła na mnie jak krowa na pospieszny pociąg,a ja czułam się strasznie.Mój gin zapytała ile to mam dzieci bo zapomniał i reszte olał żadnych wyjaśnien.Mój szpital schodzi na psy nie bede w nim rodzic jesli bede w ciazy pojade oddalonego o 6 kil .

no ja zbaraniałam -wszystko jest dobrze i trzymam kciuki