reklama

ciaza w uk

reklama
witaj karolar85 :-)

ja mam juz w piatek!!!! wreszcie, juz nie moge sie doczekac, dni odliczam. Jedyne normalne badanie na cala ciaze....jak swiatlo w tunelu ;)

Cześc dziewczyny a ja mam 27 lipca w nastepnym tygodniu tez nie moge sie doczekac. Nie czuje jeszcze ruchow to moja pierwsza ciaza i dopiero drugie usg bo to uk przeciez :no: i pewnie jak wy wszystkie czasami sie martwie. Mam nadzieje, ze zobacze czy to synek czy coreczka. Napiszcie koniecznie jak juz bedziecie po :-) tej wizycie

Sylwkowa mnie tez strasznie swedzi skora na brzuszku. Wydaje mi sie , ze to dlatego, ze dopiero teraz widac mi brzuszek i to tez tylko troche ... nie wygladam jak ciezarna a bardzo bym chciala, zaraz mam polowkowe a wszyscy pytaja czy na pewno jestem w ciazy:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cze dziewczyny,
czy przyjmiecie do siebie nowa mame? :) Ja na poczatku sie udzielalam, ale pozniej zwatpilam czy bedzie dobrze... To moja 5 ciaza, 4 poprzednie stracilam. Teraz jestem na heparynie+aspirynie, duphastonie i luteinie. Duzo tego ale dla maluszka zrobie wszystko.
Ostatnio bylismy na Usg- prywatnie, u polskiego gina i bedziemy miec synusia, Franciszka. O dziecko staralismy sie 6 lat, az wreszcie Bog sie nad nami zlitowal :)

mummy2- ja tez mialam plamienia, u mnie na usg (a mialam je co 2 tygodnie) wyszly krwiaki. jeden wokol dzidzi, a drugi przy szyjce i to one wydalajac sie dawaly brazowe uplawy. Za kazdym razem umieralam ze strachu. Mummy a jaka masz grupe krwi, bo ja mam ab minus i musialam dostac wczesniej zastrzyk anty D. ze wzgledu na moje straty i hemofilie, jestem w silver star clinic w Oxford pod specjalnym nadzorem. Czytalam jak Cie potraktowali na AE i normalnie noz sie w kieszeni otwiera :angry: banda matolow i tyle. Powodzenia na scanie :-D i trzymam kciuki.

Karola- ja czuje tylko czasem babelki :) a brzuszka tez nie mam, a tak bardzo bym chciala, zeby bylo widac :-)

Dziewczyny nie orientujecie sie czy oni sprawdzaja tu szyjke??? Ja mam spotkania co 2 tygodnie i jeszcze nikt nigdy mi jej nie zbadal :no: przeraza mnie to... dobrze, ze sa jeszcze polscy ginekolodzy w uk, ale niestety za wizyte place £120. Masakra, no ale dla dziecka zrobie wszystko.

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki

witaj muffy, gratuluje ciazy! :-)
a czy te krwiaki to szkodzily dzidzi czy one poprostu zniknely?? to bylo w porzednich ciazach czy teraz? ja mam grupe krwi 0 RH +
u nas niestety nie ma polskiego ginekologa, tzrebaby do Manchester podrozowac i tez ceny sa takie jak u ciebie. Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze, jeszcze tylko 3 dni do scanu, ale jakos malo im tu ufam i zastanawiam sie ad wyjazdem do Manchesteru do polskiej kliniki. Ostatnio rozmawialam z GP i byla zdziwiona ze nie zrobiono mi scanu na te plamienia, no ale teraz stwierdzila ze juz nie ma sensu bo polowkowe tuz tuz

Mummy- Dziekuje :-) krwiaki byly w kazdej ciazy. W poprzednich nawet dochodzily do rozmiarow 9x 5 cm i powodowaly obumieranie plodu- zabieraly mu pokarm... W tej ciazy dowiedzialam sie, ze mam hemofilie (niski poziom antytrombiny III) i musze brac codziennie zastrzyk z heparyny, by krew rozrzedzic, by dzidzia byla odzywiona i natleniona. Dobrze, ze masz krew na +. U mnie niestety konflikt, ale po tej anty D jestem spokojniejsza. Dobrze, ze masz ten scan :) to sie uspokoisz. Powiedz im, zeby sprawdzili, czy lozysko sie nie odkleja i czy nie jest za nisko. Bo te plamienia moga byc od tego, albo moze mialas polipa na szyjce? Powodzenia i trzymam kciuki :-)

Witaj muffy - fajnie ze dolaczylas :) moge sobie tylko wyobrazic jak sie czulas i czujesz jesli chodzi o ciaze.. ja drugi raz jestem w ciazy - pierwsza poronilam w zeszlym roku i bardzo to przezylam. Tym razem bedzie dobrze - tym bardziej ze z tego co piszesz jestes pod dobra opieka :) ja to nawet nie wiem jaka mam grupe krwi i na co juz badania mialam robione bo poloznej nie chcialo sie gadac ani tego napisac w mojej superinformujacej ksiazeczce 'bounty' w ktorej niby wszystko o mojej ciazy powinno byc..

Mummy2 - ja mam polowkowe jutro i tak jak ty nie moge sie doczekac. bo tutaj ciaza to jak czeski film- nic nie wiadomo i tylko sie czeka i czeka...troche sie stresuje czy wszystko okaze sie jutro ze jest dobrze ale nic nie poradze taka juz jestem..

Dziewczyny ja tez jak odpowiednio sie ubiore to nie widac ze jestem w ciazy.. ale jak zaloze np obcisly t-shirt lub cokolwiek przylegajacego to watpliwosci nie ma -nawet po fish&chips tak sie nie wyglada.. a babelki swoja droge tez czuje- wiecej niz kopniaki.. Muffy - jak to nie masz brzuszka?? wcale??

Jesli chodzi o szyjke (ktoras z was o tym wspomniala)- to sprawdza sie to przez badanie wewnetrzne ginekologiczne ale w uk takiego w ciazy nie robia.. chyba ze robia ale mi o tym niewiadomo.

Proponuje abysmy nasze wizyty w uk tutaj opisaly bo na pewno beda inne niz w PL... oczywiscie opiszcie je w odpowiednim watku tez :) po prostu do porownania..

A jesli chodzi o watek mieszkania w uk- rozumiem o czym Mummy2 piszesz- te ich oranzerie i betonowe ogrodki..ja kupilam dom w marcu tego roku w miescie (wczesniej mieszkalam na wsi)- teraz w Lincoln - i zmieniam calkowicie ogrodek: jest maly i byl beznadziejny taki 'low maintenance'.. taras zajmuje prawie caly ogrod i wcale nie ma trawy tylko kamyczki ktore niszcza obcasy.. nie mowiac juz w przyszlosci o przejechaniu wozkiem po ogrodzie.. ale zeby zmieniac na taka skale to raczej trzeba kupic bo jak sie wynajmuje to niewiadomo czy warto inwestowac.. gdzies ostatnio wyczytalam ze teraz w anglii bardziej oplaca sie kupic dom niz wynajmowac (ja tez do marca wynajmowalam) ale oczywiscie latwo sie mowi kupic -to zalezy od okolicznosci..mam nadzieje ze znajdziesz cos fajnego co ci sie od razu spodoba :)

Margot zapytaj o te badania krwi, bo mozesz miec konflikt krwi, zwlaszcza, ze nie jest to pierwsza ciaza jesli twoja krew jest rh - powinnas byc pod szczegolna opieka. Ja ma konflikt ale to moja pierwsza ciaza, nie plamie (gdybym plamila bylabym w szpitalu) a w 28 tygodniu i po porodzie powinnam dostac zastrzyk, aby przeciw ciala dla krwi maluszka ( jesli ma + po mezu ) nie tworzyly sie i nie zagrazaly jego rozwojowi i przyszlym bobaskom.

Jesli chodzi o badanie szyjki... to nikt mi od poczatku ciazy tam nie zagladnal ani nie zapytal :-)

muffy ja tez gratuluje i trzymam bardzo mocno kciuki za Was :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Margot, Karola- witajcie :) i dzieki serdeczne. Margot, wspolczuje Twojej straty i mam nadzieje, ze w grudniu bedziemy tulic nasze malenstwa :tak: Dla mnie kazdy dzien to walka i cud hehe Brzuszka nie mam, moze leciutki wieczorem, ale po jedzeniu tez taki mialam. Zaczynam panikowac, ze macica mi nie rosnie (mam dwurozna) :crazy: Ech ja chce grudzien!!!! Margot, tak jak Karola pisze, spytaj o grupe! Ja po kazdym poronieniu dostawalam anty D, teraz juz tez dostalam wczesniej bo mialam plamienia. Poza tym powinnas miec wpisane wszystkie wyniki badan w blue Maternity notes. Ja ma tam wpisane wszystko.

Karola- w ktorym tygodniu jestes? wstawiasz suwaczek? ;-)

Dziewczyny boli was moze brzuch, ja mam takie bole czasem jajnikow a czasem jak na @ :baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry