reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
A może masz hoker?? Mogłabyś wtedy śpiewać półsiedząco...albo zmieniac pozycje co jakis czas.
Mi tylko raz tak napuchły nogi...ale po nocy zeszło. Gin kazał często zmieniać pozycje i odpoczywać...w rezultacie nogi mi prawie wogólenie puchną.

No to i ja się poużalam nad sobą. Wczoraj po południu dostałam koszmarnego nulu brzucha. Na szczęście po paru godzinach minął ale musiałam znowu zwiększyć dawkę fenoterolu :( teraz biorę co 4 godziny. Na dodatek mam skoki ciśnienia. Nie pojechałam wczoraj do szpitala bo wiem jak to wygląda w weekendy. Każą brać leki i czekać do poniedziałku na badania a ja we wrotek mam wizytę u swojego lekarza.
Mam do was pytanie. Czy wy też macie skurcze macicy? Takie bezbolesne tylko się wam brzuch napina i po chwili przechodzi? Ja powoli dostaje na głowę bo przy tej dawce fenoterolu i asparginu już nie powinnam mieć żadnych skórczy. Ostatnio prawie z łóżka nie wychodze. Niewiem jak ja jeszcze wytrzymam te 3 miesiące. :(

No ja od czasu jak biore fenoterol to juz mnie nie lapia te skurcze ale mialam niedawno taka bolesna noc o ktorej juz pisalam kiedys.Mysle sobie ze takie stawiania bezbolesne nie powinny byc grozne ale moze wybiez sie do lekarza i spytaj.

Dziewczyny, nie wiem jak to u Was, ale u mnie miesiąc temu lekarz zauważył że szyjka się skraca, dwa dni temu na wizycie powiedział, że szyjka coraz krótsza, nie wiem ile ma dł. i aż teraz jestem ciekawa, w każdym razie u mnie bóli brzucha nie było przez ostatni miesiąc poza jednodniowym, kiedy to pojechałam na cały dzień do Janek. Za to zdarza mi się kilkukrotnie w ciągu dnia, że stawia mi się brzuch. I to chyba od tych skurczów skraca się szyjka. leków na skurcze nie biorę, ale jak będą sie nasilać to mam do szpitala jechać.

I ja też mam takie skurcze parę razy w ciągu dnia, a najbardziej jak pochodzę długo chce mi się wtedy zawsze siusiu i brzuch jest bardzo twardy a za chwilę przechodzi,

ja nie biorę żadnych lekow ale zawsze mam no-spę pod ręką i zalatwiłam z Polski fenoterol, ale to w ostateczności,

Tutaj niestety nie ma na to żadnych lekow pytalam lekarki czy może jest jakiś lek na takie twardnienie brzucha a ona się mnie pyta czy piję dużo płynów w ciągu dnia i że rozmiar brzucha jest" perfect"...(co ma piernik do wiatraka?) noi jeszcze, że takie skurcze są normalne w ciąży i każda kobieta tak ma...

można się wkurzyć:wściekła/y:

Ale dobrze, że Wy tu jesteście z podobnymi problemami to trochę mi rażniej, mam nadzieję ,ze jak będę na siebie uważać to wszystko będzie dobrze czego i każdej z Was życzę.

Dodatkowo coraz bardziej mnie męczy jak siedze to boli-kłuje mnie pod prawą piersią i nie mogę długo usiedzieć, wiercę się na krześle.

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

ja swojemu lekarzowi powiedzialam ze "brzuch czasami robi mi sie twardy" i powiedzial ze wtedy polozyc sie i przejdzie=brzuch napina sie tak najczesciej po wysilku-ale jest to normalne w ciazy,jesli oczywiscie sa to kilkuminutowe BEZBOLESNE skurcze:)powieddzial tez ze moge brac nospe.....i nie emczyc sie.
takie skurcze sa normalne w tym okresie ciazy-macica sie po prostu szykuje....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry