reklama

Ciążowe Kłopociki

Dziewczyny mnie ten brzuch w nocy najczesciej pobolewa,nie mocno,ale odczuwam:-(,martwie sie troche...wizyte mam za tydzien:baffled:.Jeszcze jeden problem to duzo uplawow:wściekła/y:
Kaka ja mialam wieksze problemy z zaparciami przed ciaza niz teraz:-D

reklama
Wiecie co..ja słyszałam, ze kobiety w ciaży mają zaparcia a ja mam zajefajną przemianę materii:confused:
ja w poprzedniej ciąży """zaprzyjaźniłam""" się z czopkami glicerynowymi. :baffled:
Myślałam, że oszaleję.
Teraz jest może tylko troszkę lepiej... Jem jakieś jogurty, ciemno pieczywo i takie tam. ale nie jestem z efektów zadowolona.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz czopków i lewatywy :-D ??

Dziewczyny mnie ten brzuch w nocy najczesciej pobolewa,nie mocno,ale odczuwam:-(,martwie sie troche...wizyte mam za tydzien:baffled:.Jeszcze jeden problem to duzo uplawow:wściekła/y:

Nadmiar upławów może świadczyć o jakiejś infekcji. Ja jak tylko zauważę więcej upławów niż zwykle to "zażywam" Lactovaginol -na noc. I przechodzi.

A może te bóle to skurcze, próbowałaś brać wtedy nospę??

ja w poprzedniej ciąży """zaprzyjaźniłam""" się z czopkami glicerynowymi. :baffled:
Myślałam, że oszaleję.
Teraz jest może tylko troszkę lepiej... Jem jakieś jogurty, ciemno pieczywo i takie tam. ale nie jestem z efektów zadowolona.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz czopków i lewatywy :-D ??
Mam ten problem od zawsze, teraz oczywiście się nasila, a ratuję się activią i staram się jeść sporo owoców, najpierw były czereśnie a teraz jabłka, nawet kilka dziennie.

.Jeszcze jeden problem to duzo uplawow:wściekła/y:
A co to za upławy? Bo ja mam dużo śluzu białego, ale to ponoć normalne w ciąży i wkładka to teraz podstawa, ale jeśli śluz ma inną barwę,n p. żółtawą to już może świadczyć o infekcji. Tak mnie lekarz doinformował.

Dzięki Beza , a czy można spokojnie brać magnez + witaminy a konkretnie prenatal, bo nie chciałabym przedobrzyć z witaminami

Co do kawy to na początku ciąży tak mi zbrzydła , że wogóle przestałam ją pić.

A ja na zaparcia jem też dużo owocow ale przede wszystkim kiwi.i jak narazie skutkuje.

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

reklama
Dzięki Beza , a czy można spokojnie brać magnez + witaminy a konkretnie prenatal, bo nie chciałabym przedobrzyć z witaminami

Widocznie w prenatalu jest zbyt mało żelaza. Ja też biorę witaminy (jak sobie przypomnę) a magneb6 dwa razy dziennie. W momencie gdy skurcze ustają biorę tylko jedną albo wcale. Pomaga!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry