reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
Dziewczyny mam problem. Około 20.00 złapały mnie silne skurcze:baffled::baffled:. Trwały tak około 20 minut. Jak mnie puściło poszłam się wypróżnić (bo strasznie mi się zachciało) a z pochwy wyleciały mi do toalety takie dwa bardzo gęste zbite gluty w kolorze chyba białym:szok:... zastanawiam się czy to nie czop:szok:Czy czop zawsze podbarwiony jest krwią? Zaczynam się bać, a czuję że leki przestają działać:baffled::baffled::baffled:

Ciril z tego co pamietam dziewczyny wczesniej pisaly to czop nie zawsze jest z krwia. jesli jest z krwia to na krotko przed porodem, jesli jest czysty to jeszcze moze czasu troche minac. Jystyna chyba miala bez krwi o ile pamietam.kurcze nie sypcie sie jeszcze....3maj sie Ciril

Czop śluzowy

Powstaje na początku ciąży - korek z gęstego śluzu w kanale szyjki macicy. Uszczelnia kanał tak, aby chorobotwórcze drobnoustroje nie mogły przedostać się do macicy i rozwijającego się w niej dziecka.

Odejście czopa, który wygląda jak gęsty śluz, często różowy albo brązowawy, uznaje się za początek porodu. To nieprecyzyjny wskaźnik, świadczy tylko o tym, że kanał szyjki macicy rozwarł się na tyle, że czop się z niego wysunął. U kobiet rodzących kolejne dziecko może się to zdarzyć nawet kilkanaście dni przed porodem.

Ciril trzymaj sie i nie panikuj tylko obserwuj i informuj nas

Ojej nadejdzie wreszcie ta chwila że któraś w końcu się rozsypie:szok:bo juz prawie połowa września...
Ciril- ale Ty jeszcze na jakiś czas poczekaj

Ja nie wiem jak ten czop śluzowy wygląda bo mi w trakcie porodu wypadł chyba:zawstydzona/y:
A tak poważnie to też mam stracha jak to będzie:szok:

CZARNA ja nie mam pojecia co to u Ciebie moze byc :-( A jak w nocy teraz sie czulas ????

Dziewczyny moze sie bedziecie ze mnie smialy ale ja nie wiem jak sie czuje te skurcze wy piszecie ze je macie a ja nie wiem jak to jest odczuwalne jak sie je ma :-(
Moze to i dobrze bo u mnie to 34 tydzien i jeszcze mam czas ale mam nadzieje ze jak przyjda te skurcze nawet przepowiadajace to bede wiedziala ze to jest to ??? :-)

CIRIL ty sie jeszcze nie rozsypuj kochana ale jak masz jakies obawy to ledz do lekarza lub do szpitala 3 mam kciuki za was i nformuj nas co sie z toba dzieje :-)
A dziewczyny dobrze ci napisaly Jak odszedl ci ten czop bez krwi to spokojnie jeszcze jakis czas mozesz pochodzic w ciazy :-)

Dziewczyny zauwazylam ze zaczynaja sie sypac te mamuski ktore maja jeszcze czas CO SIE DZIEJE :-(
Te ktore chca sie rozpakowac NP JUSTYNKA ,AGNIESZKA I CHYBA MINISIA ;-)
to nie moga a tu zaczyna sie cos dziac u dziewczym ktore maja jeszcze czas Moze to rzeczywiscie ta pelnia ????? :-(

Dziewczynki 3 majcie sie dzielnie

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry